Siapa boleh terangkan rasa Janggut Naga macam mana

Life March 22nd, 2011

live update: 21 Mar ’11, 5.34pm MYT | dari e71 topo…

Jika anda mengikuti topotato di twitter korang mungkin tahu yang kakak aku baru pulang dari Kelantan. Dan seperti biasa kalau pi Kelantan mesti la ada bawak balik makanan keropok ke dan lain-lain lagi.

Tapi kali ni kakak aku bawak balik naga. Haha ok bukan naga. Janggut naga yang kononnya sejenis kuih. Seperti biasa aku kalau benda-benda baru ni aku susah sikit nak cuba. Ye la tak macam pelik ke nak makan janggut.. Jadi kepada sesiapa yang tau macam mana rasa janggut naga ni boleh tolong terangkan? Sebelum aku dipaksa makan janggut ni =.="

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

16 Responses to “Siapa boleh terangkan rasa Janggut Naga macam mana”

  1. zaryl says:

    tak penah dengaq pun… kaler mcm sedap hehe

    [Reply]



  2. Haz says:

    uniknya nama..
    kat kelantan ada naga ke?

    [Reply]



  3. crayon says:

    owh, kuih ni..tak tau plak aku namanya janggut naga. rasa dia mcm kita mkn tepung digaul dengan gula. lepas to ada rasa mcm liat2 sikit. kena cuba tp make sure siap2 air. takut tersedak.haha

    [Reply]



  4. Afif, H. says:

    jumaat,sabtu lepas aku g kelantan + terengganu.
    jumpa benda alah ni tapi xde selera nak beli
    hahahah

    [Reply]



  5. vviisshhnnuu says:

    first time tengok dan dengar nama kuih ni..

    [Reply]



  6. syafiq says:

    1st time aku dengar nama dia janggut naga. selalunnya sarang burung.

    tu tepung, ada gula, macam macam sagu/sagun. pernah makan?

    [Reply]



  7. afiff edogawa says:

    assalam topotato…

    nama kueh tu klau x silap kueh seman.. klau kat ganu org pronounce semang… sedap gak kueh tu.. aku dah 2 kali makan.. 2 2 aku kirim kat org ganu… tapi klau nk mkn, ade teknik dia… first, jgn mkn bwh kipas yg pusing laju.. kang x pasal2 bukan mkn, tp kne menyapu je.. second, nk mkn tu kena uraikan sikit2… baru x bercerai.. hehe…

    [Reply]



  8. forexrobotgeeks says:

    janggut naga..rasa masin..sbb air liur naga masin..haha

    [Reply]



  9. OhJob says:

    sedap nie.. yum2..

    [Reply]



  10. Anwar Yassin says:

    Kuih ni liat sikit. Kurang manis dan diperbuat dari tepung. Kalau orang Kelantan panggil kuih sema. Betul tak ?

    [Reply]

    miss klate Reply:

    btul2.. kuih tu wt ngn gula yg d cairkn.. kna mkn plan2, trik ckit2, klu x blh trsedak sbb ade tpung.

    [Reply]



  11. amirez says:

    erk..janggut naga? first time dengar, first time tengok…

    [Reply]



  12. jemarioren says:

    hai saya orang baru.
    kalau tak salah nama dia gula tarik.
    janggut naga? erk..

    [Reply]



  13. beliamuda says:

    lama dah weh tak makan kuih tu. dah lupa cmne rasanya..

    [Reply]



  14. Tia @ Ini kisah Tia says:

    sedapppp ! kalau makan macam ada rasa tepung2 dalam mulut tapi manis . tak manis sangat . waaaa ! nak jugakkkk . bak mai kalau tak makan . huhuh !

    Nora Elena Bakal Digantikan?

    [Reply]



  15. yanyan says:

    beli kuih ni kt pekan rabu a.setar…mule tgk cm lawak tp tertarik dgn warna n rupe..beli try and sedap! nasob ada abg yg dok kt kedah..suh dia beli tiap kali di ank balik kmpg..eheh

    [Reply]



Leave a Reply