Perkongsian Trafik Pintar dengan Apesal.com

December 31st, 2010 24 Comments   Posted in Blogging, Reviews

Mungkin ada yang dah tahu berkenaan dengan apesal.com melalui review daripada amanz.my. Di post ini aku nak tulis review lengkap berkenaan apesal.com berdasarkan pengalaman selaku antara blogger terawal yang telah mendaftarkan diri. Sila baca dengan teliti dan sampai habis kerana apesal.com memang lubuk trafik yang sangat mengagumkan. Rugi kalau korang tak cuba. Read the rest of this entry »

3 tahun hidup topo sebagai seorang penulis blog – ep1

December 29th, 2010 13 Comments   Posted in 3 tahun menjadi blogger

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

Aku ambil masa yang agak lama untuk menulis post ini. Kalau dirujuk pada arkib blog ini, post ini sepatutnya ditulis pada 2 Disember 2010 kerana itulah tarikh post pertama yang wujud di blog ini. Tapi sebab tak tahu nak tulis macam mana post ini tertangguh sampai ke hari ini. Sebelum kalian teruskan membaca, diingatkan bahawa post ini sangat panjang. Sila baca sampai habis kalau sudi mungkin boleh memberi manfaat kepada anda. Kalau tak nak baca pon takpe 😀 Read the rest of this entry »

Innity ada kerja kosong!!! siapa berminat nak apply?

December 21st, 2010 17 Comments   Posted in Reviews

Innity vacancy

Kepada yang tak tahu, Innity adalah syarikat pengiklanan di internet yang sangat terkemuka. Semenjak dua menjak ni aku sangat rajin memburu kerja dan terjumpa iklan jawatan kosong di Innity ni. Kepada yang berminat boleh la apply ye, ada banyak jawatan kosong khas untuk entry level antaranya: Read the rest of this entry »

PC Expo MITC

December 17th, 2010 No Comments   Posted in Life

live update: 17 Dec ’10, 7.42pm MYT PST | dari e71 topo…

Sekarang ni aku berada di PC Expo kat Mitc. Window shopping je sebab duit takde. Boleh tahan jugak la barang-barang dia.. Awek cun pon ramai.. Expo ni ada sampai ahad ni kalau berminat jemput la dtg ye

Pergh… hebatnya blog ni dekat GengBlogger..

December 17th, 2010 27 Comments   Posted in Blogging

post paling popular

Hebat giler post paling popular ni.. 980 tu score dia.. perghhhh

Semenjak GengBlogger pulih daripada kecederaan serius makin ramai blogger yang memanfaatkan GB ni. Bagus jugak sebab senang nak tengok post-post menarik. Aku rajin jugak la ping entry dekat GB ni sebab trafik dia memang memberansangkan terutama kalau dapat masuk dekat bahagian Popular Hari Ini. Memang meletup jugak la trafik dia. Read the rest of this entry »

Siapa founder letak link post pada komen ni?

December 16th, 2010 12 Comments   Posted in Blogging

#haiikorunkkk lama tak update blog ni.. hohoho sesungguhnya aku sedang sibuk nak naikkan cisdel.com semenjak dua menjak ni. Kalau sudi sila la lawat cisdel.com ye.. Semasa aku sedang khusyuk kemaskini cisdel.com aku perasan banyak komen yang letak link post terbaru pada bahagian komen. Pada mulanya aku tak perasan sebab kebanyakkan koemn tu semua masuk spam box. Biasanya aku delete terus je Spam tu semua. Read the rest of this entry »