Berapa Banyak Nombor Telefon yang Korang Ada?

Life November 30th, 2010

Salam 1Malaysia, sekarang ni telefon bimbit dah jadi macam keperluan kepada semua orang dan bukan lagi kehendak atau kemewahan. Aku guna nombor yang sama sejak dari awal aku ada henset dulu lebih kurang dah 5 tahun jugak la dan aku tak pernah ada lebih daripada 1 nombor. Semenjak 2 menjak ni aku rasa macam nak pakai nombor lain je (sebulan bil sampai RM70++ pengsan gak la). Aku harap korang dapat bantu aku buat keputusan dengan menjawab beberapa soalan ini hehehe

  1. Korang semua ada berapa banyak no telefon?
  2. Semua on ke atau kejap tukar sekejap tukar?
  3. Berapa topup atau bil korang sebulan?
  4. Kenapa korang pakai banyak nombor?
  5. Sekarang aku ada celcom bil, kalau nak tambah 1 lagi nak tambah ape ek? XPAX? Celcom Blue? Hotlink? DiGi? Umobile? YES? TuneTalk? pergh banyak nye menatang skrg ni..
Pakej Celcom BlackBerry

Blackberry Idaman Hati

Teringin gak nak pakai pakej celcom BlackBerry hohoho tapi aku sedar tu hanyalah kehendak yang diluar kemampuan.

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

17 Responses to “Berapa Banyak Nombor Telefon yang Korang Ada?”

  1. paeh says:

    aku pakai celcom exec yg rm20 sebulan tu + U.O.X

    dua2 on

    [Reply]



  2. fahmi ibrahim says:

    aku ada 2 nombor. 2,2 celcom. 1 upack 1 lagi celcom xpax bese.

    Pernah pakai maxis gak dlu tapi dah buang sebab ada xpax yang lagi murah.

    2-2 nombor celcom tu aktif sebab guna 2 nset.

    Aku topup setiap 1 nombor tu 30 sebulan jadi 60. Kadang-kadang kena tambah lagi 30 jadi 90. Time buat banyak call, tambah2 time cuti ni. 😀

    [Reply]



  3. d2z says:

    Korang semua ada berapa banyak no telefon?
    -dua

    Semua on ke atau kejap tukar sekejap tukar?
    -dua2 sentiasa on

    Berapa topup atau bil korang sebulan?
    -topup sebln 30..expired laa selalunya yg buat kena topup tu..lol
    -bil plak < RM25

    Kenapa korang pakai banyak nombor?
    -mula pkai celcom yg postpaid tu..pastu asyik mahal ja bill sbb ada gf kn time tu..so beli laa 1 lg nombor yg prepaid plak utk control perbelanjaan.. 😀

    Sekarang aku ada celcom bil, kalau nak tambah 1 lagi nak tambah ape ek? XPAX? Celcom Blue? Hotlink? DiGi? Umobile? YES? TuneTalk? pergh banyak nye menatang skrg ni..
    -ini xtau nk jawab.. 😛 tp yg pkai skrg nih celcom postpaid (5+1) utk family & celcom prepaid utk hal2 lain..

    [Reply]



  4. hydir says:

    Aku Ada 1 nombor je dari tahun 2000. Setia kpd maxis 🙂
    So far bil bulanan dlm RM130 .. jom join maxis family 🙂

    [Reply]



  5. icednyior says:

    Mcm soalan exam plak

    Ada dua no tepon. Semua on.

    Maxis = 50+58 (internet)
    Digi = 88 (iphone plan)

    Tapi maxis tu aku rasa dah nak kensel internet tu dan turunkan 50 ke 30. Ada dua numbor sbb nak satu utk personal dan satu utk keja 🙂

    [Reply]

    topo Reply:

    terima kasih sebab sudi jawab soalan exam ni.. hohoho

    [Reply]



  6. ejam says:

    aku pun sama gak mcm kau, setia pd 1 nombor jer, no skrg yg aku gunakan adalah no kedua sejak mula2 pakai henset. no pertama kena curi, time tu xde lagi kaedah nk pakai nombor sama walaupun henset kena curi.

    [Reply]



  7. fyzal says:

    skrang pakai satu nombor je. prepaid plak tu – celcom. memandangkan aku takde “teman istimewa” .. so memang save arr. topup pun jarang2.. kalo topup rm10, dah nak tarikh expired pun ada dalam rm6 lagi.. 🙂

    [Reply]



  8. Marzuki Kamal says:

    Aku pakai satu nombor je dari tahun 2003.. uih lama gak eh ak pki nombor sama…
    pnh cuba beli nombor len try nk pki 2 nombor.. leceh la..
    tp skang ni ad 2 nombor.. satu maxis (main).. satu celcom (internet)

    [Reply]



  9. balqis says:

    satu sahaja.
    & celcom 🙂

    [Reply]



  10. MuJE says:

    tak pernah aku sepulun ni nak jawab soklan tapi sebab soklan menarik, aku join!hehe..

    Korang semua ada berapa banyak no telefon?
    3

    Semua on ke atau kejap tukar sekejap tukar?
    2 on satu lagi kadang2

    Berapa topup atau bil korang sebulan?
    topup 10, bil 50

    Kenapa korang pakai banyak nombor?
    sebab ‘pasang’ banyak..haha taklah, sebab satu tu prepaid, satu lagi bil.

    Sekarang aku ada celcom bil, kalau nak tambah 1 lagi nak tambah ape ek? XPAX? Celcom Blue? Hotlink? DiGi? Umobile? YES? TuneTalk? pergh banyak nye menatang skrg ni..
    semestinya celcom la. coverage luas!

    sekian.:)

    [Reply]



  11. H says:

    Korang semua ada berapa banyak no telefon?
    : 2 [1 – Hotlink, 1 – XOX]

    Semua on ke atau kejap tukar sekejap tukar?
    : ON selalu [2 Hanset]

    Berapa topup atau bil korang sebulan?
    : Hotlink 30, XOX 30

    Kenapa korang pakai banyak nombor?
    : Hotlink – Personal, keje, hal-hal lain
    : XOX – hanya member2 celcom sahaja

    Sekarang aku ada celcom bil, kalau nak tambah 1 lagi nak tambah ape ek? XPAX? Celcom Blue? Hotlink? DiGi? Umobile? YES? TuneTalk? pergh banyak nye menatang skrg ni..
    : Tgk pada plan yang ditawarkan, serta fokus diri sendiri untuk apa.

    [Reply]



  12. aizuddin says:

    aku ada 2 nombor je..mxs celcom..kalau ad org sponsor..boleh la ad 3 nombor =.=’

    [Reply]



  13. izyanti says:

    1 je no. gune dr zaman skolah. 🙂

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho sama la.. aku pon 1 no dari sekolah.. tapi keadaan sekarang macam memaksa pakai 2 no je.. hoho

    [Reply]



  14. Mohd Isa says:

    setakat ni, aku dah lama pakai dua nombor jerk. celcom upax and hotlink. paling lama aku pakai no hotlink ni, sejak zaman aku poli lagi. celcom upax ni dah dekat 3 tahun aku pakai. 🙂

    paling best aku pakai, hotlink…byk reward. hehe

    [Reply]



  15. ohcikgu says:

    celcom satu, maxis satu. Itupun jarang pakai. Haha..

    [Reply]



Leave a Reply