Terlupa nak logout facebook di PC kawan? Jangan risau, ini penyelesaiannya

Reviews September 21st, 2010

Banyak kes yang berlaku di facebook sebab kita terlupa logut facebook di PC kawan atau lebih teruk lagi di Cyber cafe. Kalau kawan-kawan tu semua baik-baik belaka mungkin kita selamat, tapi kalau dapat kawan yang nakal sikit memang nahas la kita. hahaha. Untuk menyelesaikan masalah Facebook dah memperkenalkan fungsi baru “Remote Log-out Feature”.

Dengan menggunakan fungsi ini, kita dapat pantau dari mana akaun fb kita dibuka dan kita boleh logout akaun kita di tempat lain itu. Untuk menggunakan fungsi itu, pergi ke Account Setting

remote logout facebook

pergi ke Account setting

Selepas itu klik change di Account Security anda akan nampak paparan seperti di bawah:

 

klik untuk paparan lebih besar

klik untuk paparan lebih besar

Ia memaparkan di mana akaun facebook anda masih lagi log in masa terakhir akaun itu diakses dari tempat itu. Untuk log out akuan anda dari tempat berkenaan dan mematikan sebarang aktiviti yang bakal mengundang padah, sila tekan end this activity. Dengan itu akaun fb anda akan di logout dari tempat yang tak sepatutnya dan mungkin anda akan selamat 😀

Sekian sahaja tutorial tak seberapa ini, semoga kita semua menjadi pengguna FB yang bertamadun 😀

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

11 Responses to “Terlupa nak logout facebook di PC kawan? Jangan risau, ini penyelesaiannya”

  1. Siti Nurhaliza says:

    baru aku tahu.

    [Reply]

    topo Reply:

    fungsi ni baru lagi.. takpe kalau ko baru tau hohoho

    [Reply]



  2. gilakepala says:

    aritu ak tebuka facebook siti nurhaliza yg telupa nk tutup kt cc.sebaik aku baek hahaha.nway tq diatas pembelajaran kali ini

    [Reply]



  3. Azah says:

    aku pasang login notification je..
    asik2 klau clear history mesti nak kena login.. tp kira langkah keselamatan jugak la kan?
    hoho…

    [Reply]



  4. MDR | Nazirah Moktar says:

    ho, macam tu…time kasih untuk info best..:)

    [Reply]



  5. aizuddin says:

    aku pun baru tau rupanya..tq2 boleh try

    [Reply]



  6. samanosuke_04 says:

    info berguna nie.. sbb kengkawan aku pantang nampak fb aku telogin secara free.. mesti diorang tulis status yg bodoh2.. hohohoho

    [Reply]



  7. Ayie says:

    Fuhhh aku baru tahu pasal ni.. terima kasih ya. Hohohoho gelak ketawa topotato 😀

    [Reply]



  8. chengai bay says:

    tq for the info..

    [Reply]



  9. Raja Rojak says:

    nice tutorial.. mintak share ye…

    [Reply]



  10. riff says:

    facebook mmg canggih.. 🙂

    [Reply]



Leave a Reply