memahami apa itu hotlink hot ticket bersama topo

Reviews September 8th, 2010

klik sini untuk lebih informasi berkenaan dengan Hotlink Hot Ticket

Kepada yang tak pernah dengar apa itu hotlink hot ticket, sila tengok dahulu video di atas. Kepada yang dah tengok tapi tak faham kegunaannya teruskan membaca post ini. Walaupun video ini agak smart tapi aku tak berapa suka sebab mesej yang cuba disampaikan kurang jelas (bagi aku la).

hotlink hot ticket

ini adalah rupa hotlink hot ticket

Pada dasarnya hot ticket sama sahaja dengan topup biasa tetapi bezanya adalah, jika anda membeli topup sebanyak RM10 anda boleh menggunakan RM10 itu sampai habis berdasarkan rate yang berbeza. SMS lain harga, panggilan telefon lain harga dan boleh digunakan selama 7 hari tempoh masa kredit.

Berbeza dengan hot ticket, dengan membeli hot ticket RM10 anda akan mendapat 70minit masa berbual dan 120 sms ke semua rangkaian tanpa perlu mempedulikan waktu puncak atau tidak.

Aku masih kurang pasti adakah masa berbual dan sms tu akan ditambah bila kita beli hot ticket lain atau dia burn je.. kalau dah pasti nanti akan diupdate.

Untuk pengaktifan dan check baki hot ticket juga agak berbeza sedikit. Untuk aktifkan hot ticket:

dail *105* <kod 14 angka>#

dail *129# untuk check baki sms dan panggilan anda

Bunyi macam agak menarik bukan? Tapi kalau korang memang hantu SMS.. tak payah la nak beli hot ticket ni. Baik beli topup biasa je. Sekian sahaja, kepada yang berminat sila la beli ye hot ticket ini

klik sini untuk lebih informasi berkenaan dengan Hotlink Hot Ticket

26 Responses to “memahami apa itu hotlink hot ticket bersama topo”

  1. Marzuki Kamal says:

    oh kalau camtu hot ticket ni best untuk orang yang suka call la kan?

    tapi kalau cam yang da plan youth club tu expired date lambat lagi.. expired hot ticket tetap 7 hari la kan. tak best la cm2..

    thx 4 the info 🙂

    [Reply]



  2. Rjuna says:

    Aku masih blur lagi ni, tengok video tu lagi tak paham

    eh aku tgk kat iklan kedai tu kalau beli hot tiket rm15 dapat makan kentaki free, yeke?

    [Reply]

    topo Reply:

    2 keping hot ticket RM 10 dapat 2 ketul ayam.. kalau rm15 tak tau la..

    [Reply]



  3. MDR | Nazirah Moktar says:

    ho…baru tahu…kalo kite dail 100, mesti ada menu hot ticket..tpi tak tahu ape itu hot ticket…

    [Reply]



  4. Nizam6281 says:

    Sesuai tuk yang suka kol lah kan?

    [Reply]



  5. aizuddin says:

    aku beli yg bese je kot..sbb tak kisah expired sebb ad youthclub -_-

    [Reply]



  6. dedoku says:

    baru aku fhm pe tu hot ticket thanks En. Topo :).dulu aku pakai gak maxis, skang pakai digi..tgk la nanti da ade fon lebih pakai gak maxis hot ticket. Rate sms digi agak mahal bg aku.kol murah r..

    [Reply]



  7. tra says:

    utk pengguna youth club.. xyah bli pun bnd ni… rugi je rs.. heheheheh..

    [Reply]

    sandha Reply:

    tp hot ticket ley sms n call semua line lah

    [Reply]



  8. titan says:

    RM15 pun dua ketul ayam gak. Tapi kena cepat. Kang promosi tutup, hangus plak ayam tu. Kawan aku hari tu..dia tebus 5 keping tiket..dapat 10 ketul ayam. waa..

    [Reply]



  9. nyra says:

    bnde nie…tak pham langsung…hampeh lah…ce story lgi…mcm ner nak gnenyer…nyesal giler gene bnde nih…huhuh

    [Reply]



  10. Pajill Nostra says:

    saya mmg suka sgt guna hot ticket. skrg ni ada promotion free pizza hut!

    Check this out: Pizza Hut free guna Hot Ticket

    [Reply]



  11. moja-koko says:

    pada pndapat aku la,sajer kot nak wat camtu utk meningkatkan sales.ye ar,beli mahal2 pas tu kna habiskan dlm tempoh tu kalau x burn credit balance.x macam topap biasa,baki blh lg dikekalkan although dah expire..
    ak ad sorang kwn ms balaja dulu.dia ni bukan kaki sms mahupun call.tp sbb nk active line dia,dia sminggu topap 10.sekali tu geng2 ak check,baki dia ad dlm 200.byk tu.kalau emergency senang2 nk pkai..
    tp kalau pkai hot ticket,balance burn,nak x nak kena la topap lg utk call@emergency..payah ar mcm tue..byangkan ms tu pulak xder duit nk beli topap x ker susah namanya tu..
    pernah x dgr peribahasa “melentur buluh biar dari rebungnya”? haa,bila kita dah terbiasa berbelanja byk,sgt mustahil la kita tetiba nk jd berjimat-cermat.so even ni 1 kmudahan,lama kelamaan ni akan jadi 1 ketagihan..muda2 lg dah belanja bill tepon jer beratus2 ringgit.kalau urusan bisnes yg bawak balik keuntungan xper la jugak,tp kalua utk suka2 buat apa?
    so ak mmg prefer topap biasa.

    [Reply]



  12. mustwany says:

    semalam baru try nak beli hot ticket coz dapat tahu abg ipar dpt free rm50 lepas tpap hot tcket.so smlm bli rm10 3keping=rm30..+rm10 utk adik.petang semalam gak last day tebus piza hut..juz tmbah rm2.10.tpi yang xbez 7ari jew..mas yang mmg antu msje mmg rsa xssuai lak hot tcket nih..lepas ni nak kembali lik topap biasa jew.

    [Reply]

    Win Reply:

    humm.. boleh ke topup biase balik lps tuko plan jadi hot ticket?

    [Reply]



  13. pemenat says:

    tp hot tiket ni balance dia tak expired.. terkumpul 1000sms.. kita topup balik guna hot tiket jugak dptlah kredit yg tinggal tu..

    [Reply]

    Win Reply:

    faq diambil dr hotlink website:

    What happens if I still have unutilized minutes / SMS after the validity period?

    Your unused minutes and SMS from the previous Hot Ticket can be carried forward and it can be used at the next Hot Ticket activation; maximum total minutes and SMS upon the new activation are 300 minutes and 1000 SMS. Minutes and SMS exceeding these amounts will be forfeited.

    maksudnya cume bole kumpul balance maksimum 300mnt/1000sms, kalo lebih kire burnt..

    [Reply]



  14. DK_Zulkarnain says:

    tumpang tanya macam aku selalu buat call borak sampai 2 dan 3 jam sehari boleh di katakan aku topup RM50.00 kau rasa mana lagi jimat sebab aku tak suka main SMS aku suka call orang je… aku paling malas main message tolong bagi idea yang bernas untuk aku mana lagi elok topup biasa ke atau hot tiket ?????

    [Reply]

    Seman Reply:

    bek ko pkai line je~~

    kalo da kaki gayut~~

    bazir je pkai prepaid~~

    [Reply]

    troli Reply:

    bek ko jumpa dia face to face..borak 2hari xbenti pn xpe..

    [Reply]

    opai Reply:

    tukar prepaid lain je,klau hot tiket yg dulu.aku sokong ko gn hot tiket tp hot tiket yg br rase SAKIT HATI JE tngk MINIT nye,aku pn suka col dr sms..buat ape kadar sms lbh bnyk dr masa b’bual kn…cuba bandingkn hot tiket yg dulu ngan skang,b’baloi x klau nk gn lg hot tiket..

    [Reply]



  15. jaxspawn says:

    skang gne celc0m c0l0ny la.. 28sen utk 10mnit.. Smua telc0.. Tp klu 10saat pn 28sen gak rsny.. Hehe

    [Reply]



  16. zal SRT says:

    Lebih baik pakai HOT TIKET la lg jimat dr topup biasa. tp sekarang nie HOT TIKET dh jd mahal la plak.Yang RM15 minit dh jd 50mnt.aku rasa nak pakai Celcom yang terbaru nie murah dr MAXIS.no MAXIS buang terus lg senang.

    [Reply]



  17. julia says:

    hot tiket yg baru dh kurang minitnye..ntah ape2..lebih bagus hot tiket yg dulu,buat ape sms lbh bnyk dr minit.nk suruh sms smpai sakit jari agak nye,sy suka hot tiket yg dulu..MINIT LBH BAIK DR SMS…PUAS HATI,sekarang baik beli top up yg bkn hot tiket..

    [Reply]



  18. honey says:

    hot ticket ni kalo die kate 120 sms tu untuk semua telco ke or just maxis to maxis je? 70 mins pun utk semua telco ke or maxis-maxis je?

    so kalo after 7 days, sy ade balance 30 sms and saya beli lg RM10 hot ticket, maksudnye sy ade 150 sms la kirenye utk pki dlm mse 7 ari?

    thanks kalo jwb soklan.

    [Reply]



  19. zak says:

    Amat sesuai bagi mereka yang utamakan masa berbual berbanding sms..

    [Reply]



Leave a Reply