RM1000 pertama melalui nuffnang…

Blogging June 6th, 2010

rm 1000 bersama nuffnang

rm 1000 bersama nuffnang

Setelah lebih 2 tahun menjadi blogger, akhirnya aku berjaya juga mencapai target untuk mendapat RM1000 melalui nuffnang. hujung bulan Mei yang lepas, earning terkumpul di nuffnang adalah sebanyak RM 1,031.83. Diulangi, earning terkumpul ye. Bukan earning bulanan. Aku masih belum layak untuk dapat ribuan ringgit sebulan melalui nuffnang. Jumlah yang terkumpul ini adalah 99% melalui topotato.com dan 1% melalui nazrien.com. Untuk cisdel.com aku gunakan akaun nuffnang kakak aku :D.

Post ini juga bertujuan untuk membalas post chokilala yang telah lama dahulu dapat rm1000 melalui nuffnang. hohoho kecoh member2 UTeM aku cerita pasal kehebatan chokilala masa tu :D. Ramai yang cakap ada banyak blog boleh dapat banyak duit. Tapi, walaupun aku ada 3 blog, hanya topotato.com yang membuahkan hasil yang lain itu masih terlalu mentah.

Cukup la sampai di sini sahaja post kali ini. Sekian terima kasih hohoho bila la agaknya aku nak dapat earning yang ke RM2000 plak. Rasanya kalau aku buat group login blog dapat RM1000 ada yang nak join tak? hohoho

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

59 Responses to “RM1000 pertama melalui nuffnang…”

  1. Loq says:

    Tahniah bro!

    [Reply]



  2. blowie says:

    meh la kongsi rahsia dgn aku, aku pun nak gak login blog dapat rm1000 😛

    [Reply]

    topo Reply:

    haha aku rasa dah banyak ilmu dah aku turun kat ko..

    [Reply]



  3. chokilala says:

    tahniah tahniah. aku xtahu pun korang cerita pasal aku dekat utem sampai la ko bagitau haritu. huhuhu. malunya. well, sekarang aku dah slow dengan nuffnang la, ko yang still lebat. hehehe. btw, post tu bukannya screenshot dia seribu pun kan? masa tu belum sampai seribu kot

    [Reply]

    topo Reply:

    ye r.. ko dah ada kekasih baru yg lagi hot.. memang ko lupakan la nuffnang ni.. hohoho

    [Reply]



  4. KNizam says:

    whoa masyukkkkkk gitu hehe 🙂

    [Reply]



  5. Mr.Bintang says:

    weeweeeett… 😛 aku punya tak sampai pun 200.. ekekeke..

    [Reply]



  6. Extremist Thinker says:

    nmpknye akoo berjaya melipat belog akoo dlu sblm akoo kaya. haha!

    [Reply]



  7. Azizwan says:

    tahniah! aku tak tahu la bila boleh cecah angka 1000 tu. hohohoo..

    [Reply]



  8. ROCKprincess says:

    wow…
    congrats…

    [Reply]



  9. Zala Wajik says:

    tahniah 🙂 semoga cepat dapat RM2000 tu. hahaa

    [Reply]



  10. xun says:

    otai. 😀

    [Reply]



  11. x-po says:

    nak komen ke tak nk komen ke tak nk komen ke tak, komen je la..hehe tahniah bro

    [Reply]



  12. tra says:

    fuyooo…. congratezzz…. waaaaaa…
    tiba2 nyesal g cashout ritu…kl kumpul..
    mungkin leh rasa camni gak di masa hadapan
    **berangan~

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha aku cashout tiap2 bulan sikit2… ni hasil semua cashout kumpul..

    [Reply]



  13. lazaac says:

    wah, hebat la bro.. aku baru jer brapa sen ni…

    [Reply]



  14. neodmarco says:

    congratulation bro!

    [Reply]



  15. shaharil says:

    Tahniah diucapkan.

    [Reply]



  16. tiqaa says:

    alhamdulillah! best2! 😀

    [Reply]



  17. h3r0 says:

    Dahsyat la bro.. bila la aku nak dapat camtu?

    [Reply]



  18. nf says:

    tahniah! memang mantap la ko! ahaha.
    moga2 terus sukses dalam blogging =)

    [Reply]



  19. fara says:

    best la tengok earning u..saya bila la nak merasa:(

    [Reply]



  20. cronixsoul says:

    congrats!

    [Reply]



  21. chybee says:

    wow..hebat gila! bile nak blanje ni 😛

    [Reply]



  22. Mohdzaid says:

    wahhh topo kaya…. tahniah… bilalah aku nak dapat rm1k gak yek…

    [Reply]

    topo Reply:

    pergh.. ko lagi dah dapat banyak daripada nuffnang ni.. apa la sangat 1k tu bagi ko.. haha

    [Reply]



  23. Captain says:

    abeh,, xreti2 nk blanje aku agi ke.. hahaha~ btw,, congrats~

    [Reply]



  24. lunaih says:

    tahniah bro :0

    [Reply]



  25. Mus DK says:

    masyuk..
    semoga dapat earning lagi banyak!

    [Reply]

    topo Reply:

    amin…

    [Reply]



  26. aizuddin says:

    ni belum campur inity lagi ni..hehe

    [Reply]

    topo Reply:

    innity aku 0sen

    [Reply]



  27. puteri biru says:

    phewittt. dah bleh beli hp touchscreen sebijik dah tu. congratz!

    [Reply]

    topo Reply:

    haha tak pernah bercita-cita pon nak beli hp touchscreen.. 😀

    [Reply]



  28. TMUkmkd says:

    memang topo la ko topo.. buat duit 😀

    [Reply]



  29. apiih says:

    ppergh…tahniah..NN x suke ngan aku..x bg pon duit..ahaks..

    [Reply]



  30. rohaya says:

    tahniah!

    [Reply]



  31. megat says:

    wah mantap! aku pun belum jejak. baru merasa laju 6 bulan (tetiap bulan cashout), tup tup slow balik (hu3).

    tahniah!

    [Reply]



  32. kak mah says:

    wah… banyak nyer dah dapat…seronok gitu… jenuh nak up traffic kat blog sendiri…

    [Reply]



  33. Looking for used cars? says:

    Tanniah!! I saje dapat 70++ lepas 4 tahun. =(

    [Reply]



  34. fiD says:

    tahniah!

    [Reply]



  35. maya says:

    wow…congrat ya……

    [Reply]



  36. mimie azimask says:

    wahhh tahniah…

    1st timer disini dari gengblogger.. jom singgah blog mie

    [Reply]

    topo Reply:

    jemput la datang selalu ye..

    [Reply]



  37. velasrizal says:

    huiyo.. mmg terbaik..aku tak dapat lagi cecah 1k

    Kucing Juga Suka Bikini !

    [Reply]



  38. beliamuda says:

    setahun ya ko amik masa untuk cukupkan seribu.. nampaknya, aku dah melebihi setahun pun tak lepas separuh lagi..

    [Reply]

    topo Reply:

    2 tahun beb.. setahun tu earning aku 0 je.. hohoh

    [Reply]



  39. Pisyek says:

    wow~ gile hensem ah~ congratz~ XD

    [Reply]



  40. sop says:

    aku pun berharap mendapat RM1000 untuk pendapatan terkumpul.. rasa lama benor nak naik angka 1000 tuh.. usaha tangga kejayaan kan?

    [Reply]



  41. encikbeliau says:

    wau…betapa masyukkknya..

    [Reply]



  42. syinrayafa says:

    tiada apa yg blh aku kata. org yang berusaha pasti akan berjaya. hohoho…

    [Reply]



  43. wazy says:

    wahhh tahniah bro

    [Reply]



  44. zaki says:

    congrats Top.RM1k bnyak tu

    [Reply]



  45. doyah says:

    mahu singgit.agagag~ [muka tak malu]

    [Reply]

    topo Reply:

    raya nanti jemput la datang rumah.. nanti aku bagi singgit.. 😀

    [Reply]



  46. rashid says:

    Dua taun nak dapatkan RM1000, memang buat sambil2an je kan…hehe

    [Reply]



  47. ashraflatif says:

    aku dulu dapat rm500 dalam masa 2bulan. pastu stop blogging sebab nak study konon. bila start balik. rm10 pon tak dapat2.hahahaha adiehhhh

    [Reply]



  48. ohbelog says:

    Hebat ko bro dapat rm1000, kongsi la tip bro…

    [Reply]



  49. mdigital says:

    wah cograt, skurang2nya dpat bro.
    boleh shared cara nie guaner?

    [Reply]



Leave a Reply