Jom Tengok Fifa World Cup 2010 Secara Online

Reviews June 12th, 2010

Walaupun terdapat siaran langsung dan siaran tertunda Piala Dunia Fifa 2010 di RTM, tetapi malangnya tak semua perlawanan ada ditayangkan. Bagi mereka yang tak mempunyai astro di rumah seperti aku atau yang mempunyai hanya RM1.20 di dalam wallet dan tak mampu nak lepak kat mamak seperti aku jugak, internet adalah penyelamat untuk menonton world cup.

Terdapat banyak laman web yang menyediakan tempat untuk menonton Piala Dunia Fifa secara online contohnya livetv.ru.. Aku berjaya menonton perlawanan antara France dan Uruguay secara langsung tanpa sebarang masalah dan gangguan walaupun streamyx aku hanya berkelajuan 1mb/s.Memang la jauh beza kualiti gambar jika nak dibandingkan dengan Astro Beyond.. tapi tu kira dah cukup baik la tu.

Diego Forlan

Diego Forlan yang aku rasa agak mengagumkan

Yoann Miguel Gourcuff

Yoann Miguel Gourcuff masa nak ambik free kick

thierry henry

Thierry Henry masa nak ambil free kick minit2 kecederaan

Memang kualiti gambar agak fail.. tapi dapat bezakan warna jersi dah cukup baik la tu.. hehehe macam mana nak tengok World Cup secara online? Mula-mula pergi ke laman web livetv.ru.. Kemudian dia ada memaparkan Recommended Live TV seperti di bawah ini.

pilih la mana berkenan

pilih la mana berkenan

Live tv hanya akan available 30 minit sebelum siaran langsung.. Jadi sekiranya anda mahu menonton Greece menentang South Korea esok sila tunggu paling awal 30minit sebelum perlawanan bermula. Apabila terdapat perlawanan yang akan berlangsung, anda akan nampak paparan seperti dibawah. Klik la mana satu yang sesuai dengan anda dan selamat menonton..

pilih mana yang sesuai

pilih mana yang sesuai

Walaupun perlawanan France vs Uruguay berkeputusan seri 0-0 tapi aku agak tertarik jugak la dengan permainan semalam.. hohoho

20 Responses to “Jom Tengok Fifa World Cup 2010 Secara Online”

  1. aizuddin says:

    totalfootballmadness.com pun best..aku pun layan stream je..huhu

    [Reply]

    monique Reply:

    best ker..

    [Reply]



  2. nazra says:

    nak layan stream, internet hanya ada di pejabat yg jauh….

    [Reply]



  3. apiih says:

    tgk online pon jadi daripada tak dapat tgk lngsung kan??huhuhu

    [Reply]



  4. Azah says:

    aku layan BBC online.. laju jek..
    tapi malang skali, byk sgt ads.. ;p

    [Reply]

    topo Reply:

    BBC online nak tengok kat mana?

    [Reply]



  5. ChuyRy says:

    aku dah try bnyk site..semua sangkut2 T__T

    [Reply]



  6. paeh says:

    haha. aku guan readon tv je. lg byk bnda dalam tuu.. heee

    [Reply]

    topo Reply:

    boleh bagi sumber rujukan?

    [Reply]

    paeh Reply:

    ni dia software tuu

    http://www.readontech.com/downloadinternettv.html

    dalam tu. semua TV boleh usha. radio sekali. yang dah di rated dan unrated pun ada… heee

    [Reply]

    MrRollies Reply:

    LOL! Unrated

    [Reply]

    hayy_91 Reply:

    tgk tv live
    x de sekat2

    he

    [Reply]



  7. rahsia hebat says:

    cantik…blh aku try..huhuhu..TQ

    [Reply]



  8. lanunsepet says:

    aku wat artikel post pasal world cup..
    aku nak link kan post aku tu ni ke blog ko k…
    tq dengan izin bro..

    🙂

    [Reply]

    topo Reply:

    sila la..

    [Reply]



  9. ann says:

    aku slalu tgk kt myp2p.eu…

    [Reply]



  10. ryuji says:

    thanks bro for sharing..wakakkaka..aku mmg anti astro takde astro kat rumah

    [Reply]



  11. jalanjatuh says:

    hehe.. bagus2 share mende camneh..

    [Reply]



  12. jiwa kacau says:

    malam nie brazil menang ,france x syok langsung lah

    [Reply]



Trackbacks

  1. Tengok Piala Dunia 2010 online, watch world cup 2010 online | RJUNA

Leave a Reply