Eboe menang anugerah player paling KELAKAR sekali dalam World Cup 2010

June 30th, 2010 16 Comments   Posted in video

Walaupun pasukan Ivory Coast tersingkir awal, tetapi semangat yang ditunjukkan mereka patut dipuji. Hahaha intro yang skema. Walaupun telah menamatkan saingan pada peringkat kumpulan lagi tetapi Ivory Coast tak pulang dengan tangan kosong. Salah seorang tunggak utamanya iaitu Eboe bakal dikenang sampai bila-bila dan akan disebut-sebut. Nak tau sebab ape? tengok video di bawah ini.. Read the rest of this entry »

Cubaan berani mati.. Sebelah kiri tengok worldcup sebelah kanan edit report PSM

June 30th, 2010 8 Comments   Posted in Life

live update: 30 Jun ’10, 2.36am MYT PST | dari e71 topo…

Hohoho cubaan berani mati untuk hari ini. Sebelah kiri live streaming Portugal vs Spain.. Sebelah kanan edit report PSM (projek sarjana muda). Terima kasih windows 7 kerana menjadikan ia tak mustahil.. Hahahah

Malam yang romantik ditemani cahaya lilin..

June 27th, 2010 8 Comments   Posted in Life

live update: 27 Jun ’10, 3.37am MYT PST | dari e71 topo…

Sekarang ni rumah aku berada dalam keadaan sangat romantik dengan hanya berbekalkan cahaya lilin. hohoho letrik xde sebab tnb tengah buat kerja-kerja pembaikan.. Hohoho panas weh

Youtube letak button untuk tambah bunyi vuvuzela pada setiap video..

June 26th, 2010 9 Comments   Posted in Reviews

aku tak tau la youtube nak buat lawak sarkas ke atau semangat bola sepak World Cup.. tapi kalau korang perasan, ada satu button baru pada player youtube iaitu button yang ada icon bola.. fungsinya? heheh untuk menambah bunyi vuvuzela yang sangat anoyying pada setiap video.. tak percaya sila la pergi ke youtube dan mainkan lagu kegemaran anda. Sila klik butang vuvuzela untuk kepuasan maksimum..

button fungsi vuvuzela

button fungsi vuvuzela

Read the rest of this entry »

Kemampuan Sebenar Jadual Piala Dunia Fifa 2010 versi Microsoft Excel

June 14th, 2010 18 Comments   Posted in Life

Suatu ketika dahulu aku pernah berkongsi Jadual Perlawanan World Cup 2010 dalam versi Microsoft Excel dan aku telah menukarkan Excel tersebut dalam bentuk PDF agar kononnya lebih mudah. Tapi hari ini baru aku sedar yang jadual versi excel itu bukan sekadar jadual biasa… Read the rest of this entry »

Jom Tengok Fifa World Cup 2010 Secara Online

June 12th, 2010 20 Comments   Posted in Reviews

Walaupun terdapat siaran langsung dan siaran tertunda Piala Dunia Fifa 2010 di RTM, tetapi malangnya tak semua perlawanan ada ditayangkan. Bagi mereka yang tak mempunyai astro di rumah seperti aku atau yang mempunyai hanya RM1.20 di dalam wallet dan tak mampu nak lepak kat mamak seperti aku jugak, internet adalah penyelamat untuk menonton world cup. Read the rest of this entry »