ini adalah post untuk berlagak tentang trafik di topotato.com

Blogging May 19th, 2010

Pada awalnya aku nak tulis tajuk post ” bulan Mei yang best ” tapi akhirnya aku sedar.. kalau aku buat tajuk macam tu sure tak ramai yang baca. Buat apa nak bermuka-muka kan lebih bagus untuk bersikap jujur sahaja.. Semenjak mengalami kemarau dalam dunia blogging buat seketika, kini aku dapat tersenyum puas bila tengok trafik di topotato.com.. hehehe teringin nak tengok statistik terkini topotato.com?

trafik minggu lepas (4-10 Mei)

trafik minggu lepas (4-10 Mei)

trafik minggu ini (11-17Mei)

trafik minggu ini (11-17Mei)

sesi soal jawab..

aku agak pasti ramai yang akan bertanya pelbagai soalan tentang trafik ini jadi aku sediakan terlebih dahulu beberapa soalan popular yang mungkin akan timbul:

Q: Kenapa check guna nuffnang? kenapa tak guna analytics lain?
A: Mudah sahaja.. sebab nuffnang je yang bagi aku duit.. so baik aku gunakan nuffnang analytics.. 😀

Q: Kenapa nak berlagak dengan statistik blog ini?
A: Saje suka-suka sebab tengok ramai blogger yang tunjukkan trafik masing-masing dengan pelbagai tajuk yang berbunga-bunga.. Dan satu lagi adalah untuk menggalakkan pengiklanan di blog ini.. hohoho rugi la trafik yang tinggi kalau tak dikongsikan bersama.. Satu lagi adalah untuk membuktikan sesuatu pada seseorang.. hohoho

Q: Apa yang topo dapat dengan trafik yang kononnya tinggi ni?
A: Hohoho secara jujurnya aku tak dapat apa-apa pon.. dan trafik ini sebenarnya tak seberapa nak dibandingkan dengan blogger lain.. Dan aku yakin ada beberapa orang je yang baca post ini sampai habis.. Yang lain semua tengok gambar lepas tu komen.. Sebab tu aku berani menulis dengan sangat jujur.

Q: Apa rahsia untuk dapatkan trafik yang banyak?
A: hohoho dah nama pon rahsia.. pastilah aku akan biarkan ianya kekal rahsia.. hahaha tapi rasanya dah ramai yang tau rahsia aku kalau mereka baca dengan teliti setiap post yang aku tulis di ketiga-tiga blog aku. Banyak rahsia yang tersurat dan tersirat di situ 😀

hohoh ada yang tak puas hati dengan post ini? nak turut sama berlagak? Nak buat post serangan balas? Silakan.. tak kisah.. buat di blog masing-masing dan pasti takde orang yang nak larang…

24 Responses to “ini adalah post untuk berlagak tentang trafik di topotato.com”

  1. tra says:

    hahaha… bc je smpi habis.. btw.. tahniah =)

    [Reply]



  2. menteil says:

    bagus! jujur macam nie lah bagus..
    tak payah nak berdalih2.. haha…

    ibu jari kasi naik atas….

    [Reply]



  3. aizuddin says:

    aku baca je sampai abis..baru komen..hehe..bila trafik 3 blog bergabung..komfem2 leh dapat 1k..lagi2 cisdel..

    [Reply]

    yonna Reply:

    aku slh tgk ke aku slh fhm? rasanya ni stat untuk topotato.com je 😀

    [Reply]

    topo Reply:

    yup ni memang trafik untuk topotato je.. hohoho trafik cisdel tu berapa la sangat.. bukan banyak pon..

    [Reply]



  4. beliamuda says:

    nak wat gak cmni… hehe.. aku baca sampai habis ok! ^_^

    [Reply]



  5. Mohd Nasri says:

    haha..bosan r topo..
    bnyk blog blk2 cter psl trafik..
    xde cter bnde len dh..hahaha

    [Reply]



  6. chokilala says:

    rahsia topo mencapai trafik tinggi ialah dengan pergi ke disneyland hong kong tanpa membawa chokilala. hehehe

    p/s : header atas tu bila nak tukar. final exam da lama abes

    [Reply]

    topo Reply:

    ye la dah tukar dah..

    [Reply]

    aman Reply:

    kalo kat KL, kat ne weh? hoho

    [Reply]

    topo Reply:

    damansara.. tapi rasanya aku tak pi kot.. tak mampu r nak dok sana

    [Reply]



  7. Azizwan says:

    relaks je aku baca smpai habis. hohoho.. apa2 pun, memang mantap!

    [Reply]



  8. MrRollies says:

    huhu rabak tol trafik..
    jeless

    [Reply]



  9. HURULAINI says:

    cisdel…..setahun lepas uniques ko sekitar 600 kan…aku baru skarang dpt kejar…tapi ko dh sampai 1000-2000 la pulak….x puas ati ni….hohoho

    [Reply]

    topo Reply:

    trafik ada pasang surut gak beb.. hohoho

    [Reply]



  10. blowie says:

    ahahaha bro ko fire kat sapa kali ni haa? 😛

    [Reply]

    topo Reply:

    haish.. mana ada fire sesapa.. hahah kalau ada dengan jujurnya aku dah mention nama terus.. 😀

    [Reply]



  11. Anarm says:

    giler hebat.. po, buat bengkel.. ajar kitorang tarik trafik light camtu.. huhu

    [Reply]

    topo Reply:

    trafik light tu apa weh? hahaha nanti la aku join bengkel wordpres aku buat la.. 😀

    [Reply]



  12. zik says:

    aku nak dapat seratus sehari pun susah.. huhu

    [Reply]



  13. labu says:

    ok la dah byk visitor tahniah

    [Reply]



  14. abdfatah says:

    aku ingat aksi lagak ngeri apa entahnya dekat trafik yang ramai… trafik blog rupanya.

    takleh nak challenge blog ko.. trafik blog ko memang mantap la menghasilkan pulangan biarpun trafik tak seberapa.

    komen pun tak kurang seberapa jugak. berkepul2 trafik dari komen aje… hahahaaa

    [Reply]



  15. Emily says:

    kalo kat KL, kat ne weh? hoho

    [Reply]



  16. lazaac says:

    jelous plak aku tgk org lain nyer traffic mencanak-canak… :p

    [Reply]



Leave a Reply