football shirts cheap manchester united football shirts cheap england football shirts cheap real madrid football shirts cheap northern ireland football shirts cheap borussia dortmund football shirts cheap ac milan football shirts cheap inter milan football shirts cheap brazil football shirts cheap manchester city football shirts cheap arsenal football shirts European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china

3 kesilapan yang dilakukan semasa aku pergi ke Hong Kong

Life May 15th, 2010

kepada yang tidak tahu lagi, aku baru pulang dari hong kong.. beberapa jam yang lalu.. nantikan update penuh di topotato.com.. banyak persediaan yang perlu dilakukan sebelum aku pegi ke hong kong.. berikut adalah 3 perkara yang aku sangat bersedia tapi malangnya terdapat 3 perkara yang aku terlepas pandang..

perjalanan ke hong kong

perjalanan ke hong kong

1) aku telah periksa dengan teliti keadaan cuaca di hong kong, kadar tukaran mata wang dan jenis plug yang digunakan.. tetapi silapnya, aku tak google dengan betul tempat-tempat menarik untuk dilawati, perkara-perkara yang menarik di Hong Kong dan taraf hidup kehidupan di HK. Sebab kesilapan itu, aku sangat blur dengan keadaan sekeliling dan terkejut bila tengok sebotol air mineral berharga HK 18 dollar.. lebih kurang RM9.. hehehe Tembikai dia sebiji harga HK 300 tu beb.. :D

wang asing

wang asing

2) Aku bersedia dengan live blogging dan memastikan kredit maxis yang sangat banyak serta no topup untuk kecemasan. Semua untuk memastikan topotato.com dan cisdel.com sentiasa diupdate.. Tapi malangnya aku terlepas pandang tentang kebolehan MMS untuk maxis bila roaming di luar negara. Dan yang lebih teruk lagi aku terlepas pandang tentang International Roaming bagi celcom postpaid.. Akibatnya, topotato.com tidak dapat melaksanakan live updates.. Dan aku putus komunikasi dengan tanah air.

ocean park yang dipenuhi orang tua

ocean park yang dipenuhi orang tua

3) Aku telah memastikan e71 aku berada dalam keadaan baik dan bateri yang penuh untuk menikmati saat di hong kong. Tapi silapnya, seperti point no 2 di atas, telefon aku tak boleh guna langsung sebab celcom tak boleh set international roaming dan malangnya no maxis aku tiada siapa yang tahu.. hohoho dan menambahkan lagi malangnya, satu-satunya tempat di HK yang ada free wi-fi hanyalah di lapangan terbang.. OfficeKami sure tak boleh berjalan kat HK.. hohoho

City University Hong Kong

City University Hong Kong

Hong Kong University, Universiti No1 di Asia

Hong Kong University, Universiti No1 di Asia

aku rasa cukup lah sekadar 3 sahaja kot.. hehehe bahaya dedahkan banyak-banyak.. nantikan update penuh gambar pada masa yang akan datang.. Sekrang ni aku sedang cuba kembali meMalaysiakan semula tekak dan kepala otak aku… hohoo

21 Responses to “3 kesilapan yang dilakukan semasa aku pergi ke Hong Kong”

  1. ejam says:

    ohoho…hong kong ler yer destinasi cinta yg kau war-warkan…

    [Reply]



  2. afiq_kr says:

    wah..hong kong…best2…update penuh akan dinanti2kan

    [Reply]



  3. Jaws says:

    3 kesilapan yg agak besar disitu..

    [Reply]



  4. fahmi ibrahim says:

    Kesilapan yang bagus untuk dikongsi.

    [Reply]



  5. beliamuda says:

    ptt la takde update yang sepatutnya.. T_T

    [Reply]



  6. aly says:

    xsabar nak tunggu next entri
    nak tgk gambar ^_^

    [Reply]



  7. Kujie says:

    tu la…kata nak live bloging
    dok tunggu juga
    tak update pun
    rupanya………..

    ada aral melintang

    tapi dah selamat balik, ok lah

    [Reply]



  8. aizuddin says:

    hong kong best..kitorang nak gak pergi uni hk..tapi tak jadi..pergi poly je..tu pun dah cukup hebat dah..huhu

    [Reply]



  9. Kuwe says:

    Kirim salam lin dan.
    chong wei sekali.

    [Reply]



  10. yonna says:

    aku pun dok tunggu gak live blogging ko dowh hahaha

    [Reply]

    topo Reply:

    aku pon dok tunggu gak bila aku dapat buat live blogging.. hohoho

    [Reply]



  11. chokilala says:

    jauh di sudut hati, sebenarnya aku suka pasal kesilapan live blogging tu. jadi takde la aku dapat tengok live blogging ko, takde la aku jeles sangat. haha :P

    [Reply]

    topo Reply:

    tu la pasal.. ada hikmah disebaliknya.. hohoho

    [Reply]



  12. rohaya says:

    kesilapan yang boleh dijadikan panduan oleh orang lain juga

    [Reply]



  13. ishak says:

    pengalaman tu bro…hem aku nak buat review cisdel.com kat blog aku nanti..so..kalau aku letak gambar lembu cisdel tu kat dalam entri blog aku..aku mintak kebenaran lah yea

    [Reply]



  14. syinrayafa says:

    ko pergi dgn budak2 uni ko ke…? hehehe…pe pasal kepala ko senget je….

    [Reply]



  15. mohdisa says:

    ko tak pegi beach ke? yang dekat ng umah superstar semua tu. best, ladies street? tempat membeli belah ala petaling street tu. tp ladies street lg best. hehe

    [Reply]

    topo Reply:

    ladies market dengan temple street aku pi.. yg beach tu tak..

    [Reply]

    mohdisa Reply:

    wah, berjalan sakan tu. aku g hong kong sehari jerk. banyak abiskan masa kat shenzen ng guangzho jerk.

    [Reply]



  16. Azizuan says:

    bapak best..tobat menyesal gila2 time tuh..keke

    [Reply]



  17. undergraduate says:

    Wow~~ So good can have a trip to Hong Kong. I wish to be there one day, too. But unfortunately I’m still an undergraduate and have no extra money to travel overseas. Huhu :(

    [Reply]



Leave a Reply

cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  |
cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  |
70-410 exam  | 70-488 dumps  | 70-461 exam  | MB5-705 dumps  | 200-120 exam  | 70-486 dumps  | 70-411 exam  | 70-480 dumps  | 70-346 exam  | 70-462 dumps  | 70-347 exam  | 70-412 dumps  | 70-483 exam  | 70-417 dumps  | MB2-703 exam  | 70-331 dumps  | 220-802 exam  | C4040-252 dumps  | C_TADM51_731 exam  | 1Z0-061 dumps  | 70-487 exam  | 400-101 dumps  | CCD-410 exam  | 100-101 dumps  | MB2-700 exam  | 1Z0-060 dumps  | 70-463 exam  | EX200 dumps  | C4040-250 exam  | 300-115 dumps  | 640-554 exam  | 70-533 dumps  | 70-532 exam  | VCP550 dumps  | 1Z0-803 exam  | 220-801 dumps  | 300-101 exam  | 70-467 dumps  | CISSP exam  | SY0-401 dumps  | MB2-702 exam  | 640-911 dumps  | 74-335 exam  | 700-505 dumps  | 70-414 exam  | 810-401 dumps  | 700-501 exam  | CCA-500 dumps  | N10-005 exam  | 70-243 dumps  | E10-001 exam  | VCP-550 dumps  | 1Z0-062 exam  | 70-466 dumps  | 200-101 exam  | 70-489 dumps  | MB2-701 exam  | 640-864 dumps  | A00-211 exam  | C_TAW12_731 dumps  | 98-364 exam  | M70-201 dumps  | 70-413 exam  | EX0-001 dumps  | HP0-J73 exam  | ICBB dumps  | JN0-102 exam  | M70-301 dumps  | 640-461 exam  | MB6-871 dumps  | C_TFIN52_66 exam  | OG0-093 dumps  | 1Z0-144 exam  | M70-101 dumps  | 350-018 exam  | C_TSCM52_66 dumps  | C_A1FIN_10 exam  | EX300 dumps  | DEV-501 exam  | 70-680 dumps  | C_HANASUP_1 exam  | 312-50v8 dumps  | C2020-702 exam  | MB2-704 dumps  | MB7-701 exam  | SK0-003 dumps  | AWS-SysOps exam  | HP0-S41 dumps  | HP2-B115 exam  | C4040-251 dumps  | 101 exam  | 9L0-422 dumps  | 70-534 exam  | 98-349 dumps  | 70-341 exam  | 300-208 dumps  | 400-051 exam  | 98-365 dumps  | HP5-B04D exam  | PMP dumps  | 642-874 exam  | 70-332 dumps  | PRINCE2 exam  | 1Z0-051 dumps  | 1Z0-052 exam  | 1Z0-053 dumps  | 312-49v8 exam  | 74-343 dumps  | 74-697 exam  | 98-367 dumps  | ICGB exam  | SSCP dumps  | 9L0-012 exam  | 3002 dumps  | 3308 exam  | 3309 dumps  | 6209 exam  | 210-451 dumps  | 300-070 exam  | 300-075 dumps  | 300-085 exam  | 500-260 dumps  | 500-801 exam  | 700-201 dumps  | 700-703 exam  | 700-801 dumps  | 1Y0-201 exam  | 1Y0-301 dumps  | CAS-002 exam  | LX0-103 dumps  | LX0-104 exam  | CWSP-205 dumps  | E10-002 exam  | E20-026 dumps  | E22-258 exam  | ITILF dumps  | HP0-A113 exam  | HP0-D30 dumps  | HP0-S42 exam  | HP2-Z36 dumps  | C2030-284 exam  | C2070-991 dumps  | C2090-560 exam  | C2150-200 dumps  | C2180-410 exam  | C2210-422 dumps  | C4090-971 exam  | P2090-739 dumps  | CTFL_001 exam  | 010-150 dumps  | 101-400 exam  | 74-678 dumps  | 98-368 exam  | MB6-702 dumps  | MB6-703 exam  | NS0-157 dumps  | 1z0-400 exam  | 1z0-414 dumps  | 1z0-429 exam  | 1z0-430 dumps  | 1z0-432 exam  | 250-272 dumps  | ST0-304 exam  | VMCE_V8 dumps  | 1V0-601 exam  | 1V0-605 dumps  | VCAN610 exam  |