3 kesilapan yang dilakukan semasa aku pergi ke Hong Kong

Life May 15th, 2010

kepada yang tidak tahu lagi, aku baru pulang dari hong kong.. beberapa jam yang lalu.. nantikan update penuh di topotato.com.. banyak persediaan yang perlu dilakukan sebelum aku pegi ke hong kong.. berikut adalah 3 perkara yang aku sangat bersedia tapi malangnya terdapat 3 perkara yang aku terlepas pandang..

perjalanan ke hong kong

perjalanan ke hong kong

1) aku telah periksa dengan teliti keadaan cuaca di hong kong, kadar tukaran mata wang dan jenis plug yang digunakan.. tetapi silapnya, aku tak google dengan betul tempat-tempat menarik untuk dilawati, perkara-perkara yang menarik di Hong Kong dan taraf hidup kehidupan di HK. Sebab kesilapan itu, aku sangat blur dengan keadaan sekeliling dan terkejut bila tengok sebotol air mineral berharga HK 18 dollar.. lebih kurang RM9.. hehehe Tembikai dia sebiji harga HK 300 tu beb.. :D

wang asing

wang asing

2) Aku bersedia dengan live blogging dan memastikan kredit maxis yang sangat banyak serta no topup untuk kecemasan. Semua untuk memastikan topotato.com dan cisdel.com sentiasa diupdate.. Tapi malangnya aku terlepas pandang tentang kebolehan MMS untuk maxis bila roaming di luar negara. Dan yang lebih teruk lagi aku terlepas pandang tentang International Roaming bagi celcom postpaid.. Akibatnya, topotato.com tidak dapat melaksanakan live updates.. Dan aku putus komunikasi dengan tanah air.

ocean park yang dipenuhi orang tua

ocean park yang dipenuhi orang tua

3) Aku telah memastikan e71 aku berada dalam keadaan baik dan bateri yang penuh untuk menikmati saat di hong kong. Tapi silapnya, seperti point no 2 di atas, telefon aku tak boleh guna langsung sebab celcom tak boleh set international roaming dan malangnya no maxis aku tiada siapa yang tahu.. hohoho dan menambahkan lagi malangnya, satu-satunya tempat di HK yang ada free wi-fi hanyalah di lapangan terbang.. OfficeKami sure tak boleh berjalan kat HK.. hohoho

City University Hong Kong

City University Hong Kong

Hong Kong University, Universiti No1 di Asia

Hong Kong University, Universiti No1 di Asia

aku rasa cukup lah sekadar 3 sahaja kot.. hehehe bahaya dedahkan banyak-banyak.. nantikan update penuh gambar pada masa yang akan datang.. Sekrang ni aku sedang cuba kembali meMalaysiakan semula tekak dan kepala otak aku… hohoo

21 Responses to “3 kesilapan yang dilakukan semasa aku pergi ke Hong Kong”

  1. ejam says:

    ohoho…hong kong ler yer destinasi cinta yg kau war-warkan…

    [Reply]



  2. afiq_kr says:

    wah..hong kong…best2…update penuh akan dinanti2kan

    [Reply]



  3. Jaws says:

    3 kesilapan yg agak besar disitu..

    [Reply]



  4. fahmi ibrahim says:

    Kesilapan yang bagus untuk dikongsi.

    [Reply]



  5. beliamuda says:

    ptt la takde update yang sepatutnya.. T_T

    [Reply]



  6. aly says:

    xsabar nak tunggu next entri
    nak tgk gambar ^_^

    [Reply]



  7. Kujie says:

    tu la…kata nak live bloging
    dok tunggu juga
    tak update pun
    rupanya………..

    ada aral melintang

    tapi dah selamat balik, ok lah

    [Reply]



  8. aizuddin says:

    hong kong best..kitorang nak gak pergi uni hk..tapi tak jadi..pergi poly je..tu pun dah cukup hebat dah..huhu

    [Reply]



  9. Kuwe says:

    Kirim salam lin dan.
    chong wei sekali.

    [Reply]



  10. yonna says:

    aku pun dok tunggu gak live blogging ko dowh hahaha

    [Reply]

    topo Reply:

    aku pon dok tunggu gak bila aku dapat buat live blogging.. hohoho

    [Reply]



  11. chokilala says:

    jauh di sudut hati, sebenarnya aku suka pasal kesilapan live blogging tu. jadi takde la aku dapat tengok live blogging ko, takde la aku jeles sangat. haha :P

    [Reply]

    topo Reply:

    tu la pasal.. ada hikmah disebaliknya.. hohoho

    [Reply]



  12. rohaya says:

    kesilapan yang boleh dijadikan panduan oleh orang lain juga

    [Reply]



  13. ishak says:

    pengalaman tu bro…hem aku nak buat review cisdel.com kat blog aku nanti..so..kalau aku letak gambar lembu cisdel tu kat dalam entri blog aku..aku mintak kebenaran lah yea

    [Reply]



  14. syinrayafa says:

    ko pergi dgn budak2 uni ko ke…? hehehe…pe pasal kepala ko senget je….

    [Reply]



  15. mohdisa says:

    ko tak pegi beach ke? yang dekat ng umah superstar semua tu. best, ladies street? tempat membeli belah ala petaling street tu. tp ladies street lg best. hehe

    [Reply]

    topo Reply:

    ladies market dengan temple street aku pi.. yg beach tu tak..

    [Reply]

    mohdisa Reply:

    wah, berjalan sakan tu. aku g hong kong sehari jerk. banyak abiskan masa kat shenzen ng guangzho jerk.

    [Reply]



  16. Azizuan says:

    bapak best..tobat menyesal gila2 time tuh..keke

    [Reply]



  17. undergraduate says:

    Wow~~ So good can have a trip to Hong Kong. I wish to be there one day, too. But unfortunately I’m still an undergraduate and have no extra money to travel overseas. Huhu :(

    [Reply]



Leave a Reply