Tarikh Hari Ibu 2010

Reviews April 27th, 2010

Klik sini untuk Tarikh Hari Ibu 2011 :)

walaupun nampak seperti terlalu awal, tetapi post ini diwujudkan sebagai peringatan bahawa tarikh hari ibu semakin hampir.. dan keapda mereka yang mahu membeli hadiah untuk ibu mereka dah boleh kumpul duit dari sekarang.. hoho kepada yang masih tidak tahu, tarikh hari ibu adalah berlainan pada setiap tahun di lain-lain negara. Berikut adalah tarikh hari ibu bagi seluruh dunia:

9 Mei 2010 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
bagi negara MALAYSIA, Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

1 Mei 2010 (Ahad pertama dalam bulan Mei) bagi negara Hungary, Lithuania, Portugal, Spain

29 Mei 2010 (Ahad terakhir dalam bulan Mei) bagi negara Algeria, Dominican Republic, France,Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

22 Mac 2010 bg negara Ireland, Nigeria, United Kingdom

12 Ogos 2010 bg negara Thailand yang juga merupakan tarikh lahir Queen Sirikit

22 Disember 2010 di Indonesia…

lagi 2 minggu lebih je sambutan hari ibu di Malaysia, jadi keapda yang teringin nak belikan hadiah atau rancang sesuatu yang istimewa untuk ibu mereka, molek la jika dimulakan dari sekarang.. hohoho

36 Responses to “Tarikh Hari Ibu 2010”

  1. apiih says:

    selamat hari ibu kpd sume ibu nnti..huhuhu

    [Reply]



  2. aizuddin says:

    lain2 ke tarikh hari ibu ni?igtkan sama je 1 dunia..

    [Reply]

    syinrayafa Reply:

    hahaha…aku ingat satu dunia gak sama…ke info ni yg salah? hahaha….

    Q : Ibu ayam termasuk x?

    [Reply]

    emma Reply:

    same kot…da name pon IBU…huhu

    [Reply]

    PisangPanas Reply:

    Mana sama bro, serupa hari buruh@hari pekerja, bukan semua negara sambut..

    [Reply]



  3. lowongan kerja says:

    selamat hari ibu pada semua ibu nantinya.. saat ni kita rayakan dahulu hari pekerja 2010 :D

    [Reply]



  4. kuza says:

    assalamualikum…..slmt hari ibu kepada umi saya & semua ibu2 di malaysia….:)

    [Reply]



  5. shasha natasha says:

    selamat hari ibu kepada mama saye,norhasina bte mohd yusof:)

    mama yg trbaek wokk !!

    lolz ,

    [Reply]



  6. farhan says:

    selamat hari ibu semua !

    [Reply]



  7. adi says:

    eh.. 8 mei kan hari sabtu..??

    [Reply]

    ati Reply:

    hari ibu 09 may 2010 ( this sunday )…aiyok!!!

    [Reply]



  8. yanti says:

    slamat hr ibu utk semua ibu2 di seluruh dunia…syurga di telapak kaki ibu..

    [Reply]



  9. Meetmie says:

    selamat hari ibu semua.. sedih rasanya kerana tahun ni xdpt sambut mothers day for my mom.. kepada yg masih mempunyai ibu, ibulah segalanya.. hargailah mereka….. :’(

    [Reply]



  10. Meetmie says:

    always love my mom.. tahun 2010 adalah tahun yg sgt sedih kerana xdpt nk sambut mothers day for mom.. :’(

    [Reply]



  11. abdfatah says:

    oh selamat hari ibu.

    bulan mei banyak sambutan sana sini. sambut menyambut hari hari sambutan…

    oh ibuuuuu…

    [Reply]



  12. acubetong says:

    selamat hari ibu…thanks for all,,,jasa mu tidak terbalas…muahhhhhh3 i love my mom….

    [Reply]



  13. farahayiep says:

    selamat hari ibu@ibu mertua
    ku bangga dapat ibu yg baek
    hari niey paling ku suka
    ucap kn happy mother’s day

    [Reply]

    farahayiep Reply:

    happy mother’s day
    jasa mu amat ku hargai
    selama niey?
    paling happy sangat
    hari mother;s day
    dapat ucap sayang2
    nama ibu ku hayati bte baharom

    [Reply]



  14. Ross says:

    Laa……..
    xsngka plak ade tarikh yg beza2 ek?hehe.. n_n
    ape2 pon!!
    slmat hry ibu untk smua ibu2 kt dnia neh!!
    cyggggg umi!! hohoho!! n_n

    [Reply]



  15. Ross says:

    hm….
    mntak izin nk copy yee….tQ~

    [Reply]



  16. hanin says:

    clmat hari ibu..
    umie kusayang..

    [Reply]



  17. abnia says:

    slmt ari ibu kpade my mmy….
    luv u so much in my life…..

    [Reply]



  18. ainhany says:

    salam

    selamat hari ibu… info menarik
    mhn izin copy..terimaksih

    [Reply]



  19. Siti Fatimah Ahmad says:

    Salam kenal dan terima kasih sudah berkongsi maklumat tentang Hari Ibu.

    Salam mesra dari Sarikei, Sarawak.

    [Reply]



  20. g-bah says:

    haish…w’pn lain2 negara xsm tarikh, xksh la.tp nape negara yg sm,tiap2 tahun tarikhnya ttp xsm? nape kira ari ahad mggu ke2 stiap bln mei?nape x ttp je tarikhnya cm hari buruh mmg ttp 1 mei..xksh la ari ahad ke bkn.

    [Reply]



  21. Azizuan says:

    dua hari lagii

    [Reply]



  22. suzana says:

    thanks 4 the info…. Selamat Hari Ibu untuk semua, yang bergelar ibu, ummi, ummu, mummy, mama… jasa dan pengorbanan mu tidak ternilai…

    [Reply]



  23. siti sharizan bt suip says:

    slamat hari ibu utk ibu ku yg tsayang…i love you mum…..
    hanya ibu ratu hatiku sehingga hayat ku….
    hanya ibu buah hatiku sehingga hayatku…muaaaaaaaah…..kiz 4 mummy tcinta…

    [Reply]



  24. bard says:

    br sy tau hari ibu ni berlainan tarikhnya untuk tiap2 negara…boleh x sy mahu masukkan info ini dlm blog saya??

    [Reply]



  25. AbgFeroZ says:

    gulink2 sni smbil skodeng2 tarikh hari ibu :)

    [Reply]



  26. Domain Pagerank says:

    happy mother day :)

    [Reply]



  27. istiqomah says:

    met hari ibu luuph u mom… mdh2n menjdi seorang ibu yg bs d banggakn oleh anak2nya…

    [Reply]



  28. patimah says:

    selamat hari ibu untuk ibu di sluruh unia smoga panjang umur sehat selau

    [Reply]



  29. abdfatah says:

    selamat hari ibu 2011 pulak laaa….

    [Reply]



  30. iffah says:

    hrap2 kte dpt smbut……..
    AMIN!!!

    [Reply]



Trackbacks

  1. tarikh hari ibu 2009... | topotato.com

Leave a Reply