Sertai topo Berpetualang di Kesatria Poyos

game April 6th, 2010

hahaha nama game ini pon sudah cukup poyo.. Jika sebelum ini aku sibuk bermain Mafia wars di facebook dengan penuh khusyuk dan hebat tetapi semenjak 2 menjak ini aku dah tak main lagi mafia wars itu.. Mungkin kerana aku dah terlalu hebat di arena Mafia Wars.. Dan aku mula mencari alternatif lain maka berjumpalah Kesatria Poyos.

Permainanan aplikasi di facebook ini memang agak sama dengan Mafia Wars kerana mengguna engine game yang sama.. tetapi apa yang lebih menarik minat aku adalah kerana ianya 100% buatan Malaysia (bangga weh :D) dan ayat-ayat yang digunakan dalam Kesatria Poyos ini sangat poyo.. hahaha tak percaya sila cuba sendiri..

Bagaimana untuk menjadi poyo dan hebat di kesatria poyos? hahaha mudah sahaja, cipta watak anda dan lengkapkan ia dengan senjata dan perisai yang boleh dibeli dengan harga yang berpatutan. Apabila kesatria anda telah bersedia untuk berjuang, hantar dia pergi menjalani misi-misi untuk menambahkan pengalaman. Dan selepas itu anda boleh berpetualang dengan kesatria-kesatria poyos yang lain.. atau [enerangan yang lebih mudah:

  1. 1. cipta karakter anda
  2. 2. hantar karakter anda untuk misi pertama (latihan)
  3. 3. beli senjata dan perisai untuk menambah kepoyooan karakter anda
  4. 4. bila rasa dah cukup hebat, pergi la lawan dengan kesatria-kesatria poyos yang lain..
  5. 5. kalau rasa tak cukup hebat, upgrade karakter anda.. hohoho setiap kali anda naik level akan dapat points untuk tambahkan kepoyooan dan kehebatan karakter anda..
  6. 6. untuk tambah power lagi, sila hasut rakan-rakan anda sertai geng anda.. Ia akan menjadikan anda lebih poyo berbanding biasa..

Mudah bukan?Farid Kamil pon main Kesatria Poyos la beb.. hohoh walaupun dia sangat sibuk.. hohoho dan untuk menambahkan ilmu korang berkenaan dengan kesatria poyos ini, anda juga boleh melayari laman web rasmi kesatria poyos di empayar-poyos.com

farid kamil pon main kesatria poyos beb

farid kamil pon main kesatria poyos beb

tak cukup meyakinkan anda? mari baca testimoni daripada pemain tegar kesatria poyos:

ZulFadhli Sharingan Ameterasu: kesatria poyos mmg de bez..gamenye agak mcabar..lbih mncabar dri mafia war..tp lawak pon ade gk..smpai tergelak tergolek ak dibuatnyew…hahaa..ppepon syabas drpd pihak SYABAS kpd org yg cipta game nie krna mmpu mcipta game nie dan bjaye mnrik mnat org len ntuk join main kesatria poyos…smpai ak pon tertarik.hak3..n kpda smue ksatria2 poyos good luck all..smoge thap korang smue cpt naek..n jlnkn misi2 korang dgn sbaek2nyew dn pnuh btnggungjawab….hahahaa…

Nurazura Aslinda: sape yg cipta game nih? x sangka aku telah terjebak dlm pertarungan poyo ni..uhuk..uhuk..

jadi tunggu apa lagi? sertai topo di kesatria poyos.. dan mari menjadi poyo bersama-sama

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

13 Responses to “Sertai topo Berpetualang di Kesatria Poyos”

  1. aizuddin says:

    haha..topo dah jadi poyo gak rupanya..bizi la der..mananya ada masa nak jadi poyo2 ni..huuu

    [Reply]



  2. apiih says:

    hahahaha…aku dah lame join,tp jarang men.ahaha..skrg nih dlm level brape ntah,lawn ngan mmber laen salu kalah…hahahaaha

    [Reply]



  3. syinrayafa says:

    aku tak layan dah game fb…hahaha…tenet slow-slow kura-kura mcm mana nk main…

    [Reply]

    amir Reply:

    slow pon bleh maen lagi..

    ~KP geng~

    [Reply]



  4. Atok Nujum says:

    Terima kasih daun pisang atok ucapkan kat en. topo yang sungguh kacak lagi bergaya kerana memberikan review yang amat poyo terhadap Kesatria Poyos. Selamat berperang!!

    [Reply]



  5. Azizuan says:

    aku pon dah terpoyo sekali malam tadi..mafia wars tak main..zero background..haha

    [Reply]

    amir Reply:

    azizuan.. masok geng aku…huhu..

    poyo d me cracter aku..

    ~KP geng~

    [Reply]



  6. Adry Sabry says:

    best sangat ker… entah da brapa blog cerita pasal ni… kena check ni

    [Reply]



  7. Mohd Azra says:

    alang2 dah sampai sini…topo Jgn lupa Sertai geng aku! http://apps.facebook.com/kesatria-poyos/invitations/4899-966c64?reference=invite_link

    [Reply]



  8. Jaws says:

    hahaha..
    poyo giler..
    ramai dah menjadi poyo..

    [Reply]



  9. syahirul says:

    hahaha.. nama poyos tu takleh blah.. malang tak berbau sbb aku bukan kaki game di facebook mahupun di PS3 dan PSP…

    [Reply]



  10. caspian says:

    wat sesape yang xreti nak men game KP..kat sini aku da wat review n tips sket…

    cara bermain Kesatria Poyos

    [Reply]



Trackbacks

  1. Kesatria Poyos: Game Facebook buatan anak tempatan Malaysia | Anarm.Net

Leave a Reply