rasa macam nak kawen je bila tengok cerita Adamaya..

video April 21st, 2010

siapa yang tak pernah tengok cerita adamaya memang rugi weh.. hahaha cerita ini sangat cute, touching, annoying dan macam-macam lagi.. hahaha rasa macam nak kawen je bila tengok cerita ni.. Walaupun aku tak berkesempatan nak tengok setiap hari, tapi aku dengan gigihnya download dan streaming cerita adamaya ni.. memang berbaloi-baloi

Berikut adalah lagu tema adamaya.. (yang jugak lagu tema I’m not single rasanya.. hohoho) mungkinkah cerita ini mampu menandingi nur kasih? hohoho

Yang Terindah (Dakmie)
OST Adamaya

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Tak tau la kenapa aku rasa cerita ni sangat menarik.. hahah dengan watak Adam yang baik ciri-ciri menantu idaman punya.. (janggut Sein smrt gak la.. hohoho).. dengan maya yang menggedik-gedik.. hohoh comel la plak lisa dalam cerita ni.. dan watak Dani yang sangat annoying memang mampu membuatkan aku kata cerita ni best.. hahaha

p/s: lag ini dalam repeat mode untuk kali yang ke berapa puluh ntah.. hohoho

30 Responses to “rasa macam nak kawen je bila tengok cerita Adamaya..”

  1. blowie says:

    mmg sama pun dgn im not single sbb dia adaptasi balik je dlm bentuk drama + sambungan selepas diaorg ada anak, ade konflik sket n cerai berai.

    [Reply]

    fatin Reply:

    a’akh mmx pown

    [Reply]



  2. yonna says:

    boleh kena kencing manis wooo. aku yg tengok sorang2 ni pun menjerit2 sbb sweet sgt HAHAHAHA. aku tak tgk im not single sebab ada FK. aih,dont like la. tapi kali ni sein mmg perfect betul lah dia berlakon.

    aku benci ah watak Faisal tu. dok BBBBBBBB! hahaha semak betul.

    utk aku,nur kasih ttp terbaik 😀

    cerita ni kuat sbb sweet ja.

    [Reply]

    fatin Reply:

    lowr..npewh ko x mnt fk kewh?

    [Reply]



  3. BudakHitam says:

    baru tengok satu episod dan rasa best,,kah3

    [Reply]

    aleen Reply:

    hoho.tau pon.bes sgt2…

    [Reply]



  4. ddy the writer says:

    wah. ddy pn peminat cerita tu jgak. dahsyat2

    [Reply]



  5. apiih says:

    nak kawen ngan sape??ahahaha

    [Reply]



  6. Azizuan says:

    aku tak pernah layan pon cerita neh..tak bernafsu pon..haha

    [Reply]



  7. abdfatah says:

    aku nak kawen laaa… lalalalaaaaa

    [Reply]



  8. knightblogger says:

    memang rasa cam nak kahwin je dah rasa nih..

    [Reply]



  9. heyzel says:

    memang best citer ni:) make org jadi ceria

    [Reply]



  10. meteor says:

    dlm im not single aper kesudahannya…memang minat giler citer ni..

    [Reply]



  11. dayang says:

    aq pun minat sgt kat drama ni ..aq suka kat adam tu dah lah hnsem baik lg tu mmg ada ciri2 suami soleh lah..aq pling benci tgk watak dani dlm drama ni meluat la..x blh trima knyatan yg kekasih dia da kwin..by the way good luck for this adamaya,,,,,,

    [Reply]



  12. Miza says:

    Adamaya…
    Best tw..mule2 tu cm curious gak sb dlm cter i’m not single lakonan lisa aka maya time tu cm kaku semacam je..
    But this lakonan lisa ok sgt, then ngn adam yg sgt matang wt me jtuh cinta je..
    cter tu la yg plg sweet alaf ni..hihi =)

    [Reply]



  13. melisa says:

    citer ni best la gak… sbb pelakon dia mmg kacak2 n lawa serta comel… mungkin org minat watak Adam.. tapi I minat watak best friends Adam.. si Shahrul tu… machoo..

    [Reply]



  14. dania says:

    cite nie mmg bez…adam sweet sangat…amani comel la…

    [Reply]



  15. aisyahnieza says:

    cerita nie memang best..i suka watak adam tu..wah..so sweet le..si maya pula sweet juga..anyway 5 star saya bagi kat cerita nie..Kalau nak d bandingkan dgn NUR KASIH memang le best..tp cerita adamaya nie..ada sweet tersendiri…bak kata org sarawak…NANG KACAK CERITA ADAMAYA tok…..amani saya suka..budak nya pun cute..

    [Reply]



  16. justine says:

    Saya tengok dari mula hingga ke akhir..Dah jangka endingnya Dani gila…Rasa sedih pulak..sebab Dani hilang segala-galanya, girlfriend, best friend, isteri, anak-anak dan akhirnya hidupnya….It’s a touching story.

    [Reply]



  17. idawan says:

    mmg best gler citer ni, saya tgk dr episod mula – abis, x miss pun… watak adam sbg suami yg terbaik mmg mnjd, maya yg cm lalang…akhirnya mengerti erti CINTA SEBENAR uat citer ni sweet sgt2, 5 star saya bg utk citer ni…

    [Reply]



  18. benny says:

    semua nyer nampak manis, walaupun pada hakikatnya cerita ini terselit sejuta nilai2 kemasyarakatan

    [Reply]



  19. anissuzanna says:

    seyes cter ni cool sgt…ok lah buat release tensen geng2 pelajar macam kami ni…huhuhuhu cter ni memg terbawa2…dah macam demam Adamaya dah….sume org tercongok jer depan Tv ble series ni muncul….huhuhu anyway memg best sampai g UiTM pon ingat scene BBBBB kat UiTM tuh..hahahahhaha

    [Reply]



  20. Papa says:

    comel la amani tu (tp x der pun iras adam&maya..hihihi)cerita ni best…ada realitinye jgk…ada kawan yg setia…watak adam cool giler…tp dani memang giler!!…kereta yg dani pakai tu aku suker giler!!(caldina turbo tu..)…kuota ada 3 lagi…kesian kat lisa…hihihi

    [Reply]



  21. pu3 says:

    sume watak dlm cite ni mmg best.harap dpt bakal husband yg baik mcm Adam 2..hehehe..lisa surihani mmg cantik.. amani mmg comel,kiut miut.. citeni mmg best..nak tengok lg skali..

    [Reply]



  22. lila says:

    cite ni mmg best…
    aku tgk dr episod 1…
    klo miss pun, aku tengok kat tv3.com.my
    hahah…

    [Reply]



  23. nadia says:

    cter ni best gler arh..rse cam nk tgk lagi,,,harap ade adamaya 2,,hehehe..especially amani,,she so cute…

    [Reply]



  24. name saye.. says:

    emm…bez2..mmg bez…sangat bezz…terlalu bez…terlampau bez..bez abehh ahhh…hahahahaha

    [Reply]



  25. winter_eny says:

    aku suke giler citer ni…terharu dengan kebaikan adam…nak cari suami cam die se…he2.
    aku suke sgt9….owhhhhhhhhhh..memang sWeet GileR!

    [Reply]



  26. syakella says:

    aku memang love gila Adamaya…coz ceta ni ada sikit cam kisah cinta aku..aku rela tiada kwn drmh janji dpt tgk adamaya..apapun dari aku dan semua couple2 di luar sana sama2 bahagia dgn kisah cinta adamaya ini…

    [Reply]



  27. aji karim says:

    request guitar chord for this song plz….!?

    [Reply]



Leave a Reply