tak sabar nak tunggu Iron Man 2

March 9th, 2010 12 Comments   Posted in video

Iron Man adalah salah satu superhero yang sangat aku minati dan kagumui. Aku dengan semangatnya pergi menonton Iron Man the movie suatu ketika dahulu dengan semangatnya. Tak lama lagi akan keluar pula Iron Man memang ini lah movie yang aku nanti-nantikan yang kononnya akan keluar di pawagam US 7 May 2010 (Malaysia aku tak pasti.. ) Usya trailer Iron Man 2 ini dan mustahil la korang tidak akan terpikat..
Read the rest of this entry »

Apa yang Memey Suhaiza Ajar Aku Tentang Blogging…

March 7th, 2010 24 Comments   Posted in Blogging

Entri ini diinspirasi dari entri aenaz, yang kemudian diikuti oleh chokilala, dan kemudian diikuti oleh menteil dan selepas itu hurulaini juga turut mengikutinya. Aku agak suka membaca post-post mereka lantas membuatkan aku juga mahu menulis post yang sama. Berikut adalah bebeapa perkara yang aku pelajari daripada Memey yang boleh dipraktikkan dalam dunia blogging. Read the rest of this entry »

kalau anda tak cari, anda tak menang…

March 5th, 2010 14 Comments   Posted in Reviews

Post kali ini adalah untuk mempromosi pertandingan yang dianjurkan oleh saudara mohdzaid… hohoh odah lama rasanya aku tak menulis post untuk join mana-mana pertandingan. mungkin sebab aku terlalu sibuk atau mungkin sebab daya kreativiti aku untuk menulis sudah semakin berkurangan. hehe tapi kali ini aku merajin dan menyabarkan diri untuk menyertai pertandingan ini. Untuk post ini aku akan mengguna kan kod rahsia caesar cipher. Sesiapa yang dapat memecahkannya memang hebat.. Read the rest of this entry »

kenapa topo ada lebih daripada 1 blog?

March 3rd, 2010 28 Comments   Posted in Blogging

semenjak aku melancarkan cisdel.com beberapa hari yang lalu ramai yang bertanya kenapa aku ada lebih daripada 1 blog? Mampu ke nak handle blog banyak-banyak tu? Nak buat apa blog banyak-banyak? Pada mulanya aku hanya tersenyum je sebab aku pon tak tau kenapa aku ada 3 blog. Tapi baru aku terfikir sebab dia senang je sebenarnya.. hohoho Read the rest of this entry »