misteri sirap bandung…

Life March 18th, 2010

Amaran: post ini sangat mengarut.. tapi kalau anda terus membaca mungkin sesuatu yang menarik menanti anda.. hohoho

~cerita bermula~
pada suatu pagi yang hening disebuah kedai makan.. (bukan kedai mamak)
topo: bang bagi sirap bandung dengan nasi goreng hailam ye..
waiter: sirap bandung xde
topo: bagi teh tarik la..
kawan topo: sirap limau dengan mee goreng ye bang..
waiter: ok

~cerita tamat~

hohoho kan aku dah cakap post ini tiada sebarang motif.. tapi yang aku musykil bukan ke kalau nak buat air teh tarik tu kena pakai teh + susu.. atau kalau nak buat air sirap limau tu kena guna sirap + limau.. dan bukankah ramuan untuk membuat sirap bandung  itu memerlukan sirap + susu ?

yang menjadi misterinya, kenapa aku order air sirap bandung dia boleh kata takde? agak mustahil la brother kat kedai tu akan guna susu sejat f&n untuk buat air sirap bandung..

korang rasa kenapa brother tu kata air sirap bandung takde? hehehe jawapan yang paling tak logik dan membuatkan aku berkata cisdel!!! akan diberikan ads spot percuma di sidebar selama 2 minggu.. berminat?

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

35 Responses to “misteri sirap bandung…”

  1. TMUkmkd says:

    sebab tak de aiskrim soda! 😀
    buat stail orang johor

    [Reply]



  2. menteil says:

    myb brader tu cukup anti ngan sirap bandung nie.. sebab awek dia dah balik bandung, indonesia.. so segala benda berkaitan bandung dia tak akan suka.. mee bandung ke, megi bandung ke, cekodok bandung ke dia tak suka!

    *terima kasih bagi saya mengarut..

    [Reply]



  3. Jaws says:

    senang citer brader tu pemalas…

    abis citer..

    [Reply]



  4. stormz says:

    mebi kedai dia xde ais krim soda.stakat sirap+susu xkick la topo

    [Reply]



  5. syin says:

    sbb brader tu mat indon…dia ingat si topo main2 nk air bandung…haha..

    [Reply]



  6. alien13 says:

    ala topo..
    brader tu lurus bendul..
    setau die sirap made in malaysia je la..
    mana d sirap dari bandung sbb tu die kata xde..

    [Reply]



  7. apiih says:

    kerana sirap bandung dh abis,sbb tue xleh buat..muahahahaha..ngarot kan?

    [Reply]



  8. abdfatah says:

    sirap bandung takder susu laa tu… hahahaa

    [Reply]



  9. matt says:

    brader tu xpggl sirap bandung, tapi dia panggil sirap susu.
    sekian terima kasih.

    [Reply]



  10. aizuddin says:

    kalau ko sebut sirap susu komfem dy paham..n buatkan terus..sirap bandung mb dy 1st time dengar..haha

    [Reply]



  11. Azizuan says:

    mamat tuh org bandung..kat bandung mana da sirap bandung..kat Malaysia ja ada..keke

    [Reply]



  12. hilmi says:

    die x tau kewujudan sirap spesis tersebut kot

    [Reply]



  13. paeh says:

    aku syak dia buat sirap bandung guna susu tepung tak

    [Reply]



  14. elyaszbha says:

    Perbualan sebenar..

    ~cerita bermula~
    pada suatu pagi yang hening disebuah kedai makan.. (bukan kedai mamak)
    topo: bang bagi sirap bandung dengan nasi goreng hailam ye..
    waiter: sirap bandung xde
    topo: bagi teh tarik la..
    kawan topo: sirap limau dengan mee goreng ye bang..
    waiter: ok
    topo: erk??!!
    waiter: ada apa?. (bingung)
    topo: bukan ke kalau nak buat air teh tarik tu kena pakai teh + susu.. atau kalau nak buat air sirap limau tu kena guna sirap + limau.. dan bukankah ramuan untuk membuat sirap bandung itu memerlukan sirap + susu ?
    waiter: **alamak. apahal lah pandai sgt mamat nih. dah lah ak ni pemalas nk tulis2. cisdel btul lah. (ckp dalam hati)
    topo: waiter!!
    waiter: yer yer *tersentak. dah kata takda, takda lah. ada paham?? (kaber line dgn nada tinggi)
    topo: takpa lah. bagi teh tarik saja.. (cool jer..)
    kawan topo: zzzzz (tetido)
    ~cerita tamat~

    [Reply]



  15. MrRollies says:

    sebab sirap bandung ada kat bandung je !!
    haha

    [Reply]



  16. hairil akif says:

    hmm..agaknyer waiter tu pikir sirap bandung tu same ngan me bandung..sebab tu dye cakap sirap bandung takde..huhuhu

    [Reply]



  17. azrain says:

    C:\Users\topo>sirap_bandung -order 1
    ‘sirap_bandung’ is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

    cisdel tak?

    [Reply]

    TMUkmkd Reply:

    ~$ sirapbandung
    sirapbandung: command not found

    [Reply]

    topo Reply:

    azrain.. lu punya memang paling cisdel.. hohoho nanti aku tambah lagi 2 minggu dekat iklan ko..

    [Reply]

    azrain Reply:

    yeahhh…cisdel! thanks topo…

    [Reply]



  18. denaihati says:

    Maknanya dia tu belum lagi pegi Bandung, Indonesia tu yg logikanya dia tak boleh tangkap. Sirap ada susu ada tapi sirap bandung tak ada??????

    [Reply]



  19. Rjuna says:

    brader tu takde air aiskrim soda, sirap bandung lebih sedap kalau dicampur aiskrim soda

    [Reply]



  20. Zoul says:

    ~cerita bermula~
    pada suatu pagi yang hening disebuah kedai makan.. (bukan kedai mamak)
    topo: bang bagi sirap bandung dengan nasi goreng hailam ye..
    waiter: sirap bandung xde
    topo: kenapa tak de?
    waiter: sirap ada bang, tapi sirap cap mawar beli kat giant..dari bandung takde
    topo: cis lowyar buruk!
    waiter: betul bang, lagipun yg tukang buat air tu datang dari lombok so dia tak pandai buat sirap bandung ni
    topo: hish, bagi jelah teh tarik ..
    kawan topo: sirap limau dengan mee goreng ye bang..
    waiter: ok

    ~cerita tamat~

    [Reply]



  21. eiyda says:

    sebb bro tu xtau cam ner nk wat sirap bandung..tak pon sirap bandung da balik Bandung hehhehe yang die tau jux amek order jek..wakaka..ngok betul itu brother LOL!!

    [Reply]



  22. DaHLia says:

    bukankah biasa kita cakap air bandung je??
    aku rasa mak aku kalo oder kat kedai ckp air bandung jer..
    xguna2 sirap sebagai nk penyedap depan sbb mana ada dah katgori sarsi bandung, teh bandung, milo bandung, nescafe bandung, limau bandung dsb..??
    so waiter tu telah diprogramkan bahawa air tersbut tidak terdapat dalam menu minuman yang disediakan di kedai itu.

    harap maklum…cisdel??

    [Reply]



  23. Wan Perlis says:

    haha menarik cita ni.
    mamat tu ingat nak buat sirap bandung kena dok indon.
    lain kali mintak sirap bandung malaysia.ahhaha

    [Reply]



  24. arek says:

    sirap bandung jauh kt bandung dia malas nak amik..dia suke buat air malaysia je

    [Reply]



  25. yash says:

    halah.. pemalas tu…. iskk.. mamak dari india sana pown tau apa sirap bandung.. ho3

    [Reply]



  26. Nurafifi says:

    Err… sbb abg tu confius… dia igt sirap bandung adalah sirap yg dibuat dibandung. giler ker aper dia nk g bandung semata2 nk wat sirap kat kau? len kali kau gtau la dier nk sirap susu(apekah??)… len kali jgn g kedai sengal 2 lagi… or klu nk g pun, silalah memberi keterangan(nk report polis ker aper ni???) yg sewajarnyer… sekian…

    [Reply]



  27. oDiN says:

    sudo make sirap bandung ^_^

    [Reply]



  28. Amirez says:

    maybe sebab air sirap bandung yang dah siap awal² dah habis. dia malas nak buat baru haha.
    air susu yg lain boleh dikatakan dah masam agaknya eheh

    [Reply]



  29. ohmalaysia says:

    aku rasa dia konfius kot. sebab panggil sirap bandung.. kdg2 orang panggil air bandung je. tu yg waiter ckp xde tu…

    [Reply]



  30. blowie says:

    brader tu gay, dia tgk muka ko kacak sgt sampai tak sedar pe dia ckp 😛

    [Reply]



  31. cece says:

    well, lepas aku baca post kau,
    esoknya aku kena sebiji macam yg kau alami.

    cuma, versi air je yg lain.
    kelakar betul.

    [Reply]

    topo Reply:

    ko kena versi air apa plak?

    [Reply]



Leave a Reply