Lagu ini paling menusuk kalbu aku sekarang ni..

Reviews March 31st, 2010

agak pelik tajuk ini kan? hoho dah macam cerita Ben 10 yang baru download free (percuma) beberapa hari lepas.Tapi sebenarnya BenCinta adalah tajuk lagu nyanyian Faizal Tahir. Aku memang minat Faizal Tahir ni dan aku aku rasa lirik lagu ini sangat sesuai dan menusuk kalbu. BenCinta adalah gabungan Benci + Cinta.. hurm..

Faizal Tahir – BenCinta

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamu cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci…. kamu…
aku cinta….kamu…

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu…..

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci

yang ini pula adalah videoklip lagu bencinta yang sangat superb

17 Responses to “Lagu ini paling menusuk kalbu aku sekarang ni..”

  1. Jaws says:

    aku pun suka lagu ni..
    naik semangat aku dengar lagu ni..
    hehe..

    [Reply]



  2. Azizuan says:

    aku x penah dengar plak lagu neh..keke

    [Reply]

    topo Reply:

    best wo lagu ni.. rugi ko tak tau.. hoho

    [Reply]

    Azizuan Reply:

    jarang dengar radio or tengok tv..lambat sikit update lagu melayu..haha

    [Reply]



  3. apiih says:

    lagu lame nih,dah x layan dah aku..ahahahaha

    [Reply]



  4. muni says:

    cisdeeeelllllllllll!!!!!=p

    [Reply]



  5. blowie says:

    faizal tahir ade album baru, da dengar lagu baru dia?

    [Reply]

    topo Reply:

    karma?

    [Reply]

    blowie Reply:

    karma, hanyut, semesta, adrenalin pastu ade 2~3 lagi tak ingat.

    p/s : setiap kali aku masuk topotato, akan kluar error suh aku masuk id n password dari formspring. aku cancel je mende tu.

    [Reply]

    topo Reply:

    ok noted pasal formspring tu.. serta merta aku buang.. hohoh adrenalin tak pernah dengar lagi..

    [Reply]



  6. aizuddin says:

    layan jiwang la pulak en topo ni..hoho

    [Reply]



  7. beliamuda says:

    tak perasan pulak tajuk lagu ni macam ni. selalu duk layan ikut radio je…

    [Reply]



  8. lya says:

    mmg besh!
    suke sgt~

    [Reply]



  9. syin says:

    xde la gilera sangat lagu ni…kui..kui…
    hahaha…

    [Reply]



  10. misscomot says:

    waaaa…npe la lembu2 cisdel kt ats tuh sgt comel!!!

    *komem xde kaitan dgn n3 neh.heee
    btw! faizal tahir! i leb u! =p

    [Reply]



  11. zik says:

    ingatkan lagu tajuknya bercinta… rupanya ada dua kombinasi ayat dia benci dengan cinta = bencinta …huhu

    [Reply]



  12. Wan Perlis says:

    tak sangka topo berjiwa sentimental 🙂
    suka lagu yang naikkan semangat mcm standing in the eyes of the world

    [Reply]



Leave a Reply