touching plak aku tengok iklan CNY petronas tahun ni..

February 13th, 2010 20 Comments   Posted in video

semalam aku dah tunjukkan iklan tahun baru cina TM yang sangat menarik dan cool. hari ini kita tukar mood pula.. jemput la menonton ads CNY petronas tahun 2010 ini… aku mesih lagi tercari-cari siapa yang arahkan iklan ini.. Arwah Yasmin Ahmad mesti bangga tengok iklan ni.. iklan ni aku namakan si gajah.. 😀 ataupun si ayah yang gagah boleh? ayah seorang yang gagah dan lembut.. hm.. Read the rest of this entry »

iklan Tahun Baru Cina TM 2010

February 12th, 2010 27 Comments   Posted in video

masih ingat dengan iklan TM hari raya aidilfitiri 2009? hohoh yang ini kira sambungan iklan berkenaan pelakon yang sama, latar tempat yang sama bezanya adalah kini mereka nak bersiap-siap menyambut tahun baru cina.. hoho memang menarik dan meriah siap guna facebook.. ads ni khabir bahtia punya arahan ke? aku kurang pasti.. tapi memang best.. Piere Andre sangat blur. Read the rest of this entry »

Mark Zuckerberg tidak terlalu bodoh untuk mengenakan bayaran 3.99 usd pada pengguna facebook

February 11th, 2010 35 Comments   Posted in Reviews

pada mulanya aku nak buat group di facebook menggunakan tajuk yang sama. tapi bila difikirkan nanti timbul banyak propaganda dan nanti ada plak orang yang ambil kesempatan terhadap group itu malas plak aku.. hohoho kepada yang tidak tau, Mark Zuckerberg merupakan orang kuat disebalik facebook. berikut adalah beberapa pendapat kenapa aku katakan adalah mustahil kenapa facebook akan kenakan bayaran 3.99usd kepada para penggunanya.  Read the rest of this entry »

technorati blog claim

February 9th, 2010 19 Comments   Posted in Blogging

GFUVVG8723YR ini adalah post cukup syarat untuk claim blog di technorati.. perlu ke aku delete post ini? tak perlu kot.. hehe kepada sesiapa yang belum mendaftar dengan technorati sila lah mendaftar ye.. aku sedang sibuk mentelaah untuk kuiz esok harap maklum.. 😀

wp-pageNavi sudah selamat untuk diupdate…

February 8th, 2010 18 Comments   Posted in Reviews

~cerita bermula~
jangan update plugin wp-PageNavi..
kalau tak nanti blog anda akan jadi putih melepak macam tepung gomak..
aku hampir terkedu tadi tgok blog hijau aku jadi putih..
dah la takde backup theme tu langsung.. hohoho
moral of the story: sila buat backup untuk segala benda..
~cerita tamat~
*updated.. wp-pageNavi dah ada versi 2.61 dah selamat untuk diupdate..
selamat mengupdate plugin.. hohoho

mitos tentang mari menjadi kacak di internet…

February 4th, 2010 26 Comments   Posted in Reviews

kepada yang masih tidak tahu, aku baru sahaja mewujudkan blog yang kedua iaitu nazrien.com sebulan yang lepas.. (blog ketiga tak lama lagi.. hehehe). dan kepada yang tidak tahu juga, nazrien itu merupakan nama aku yang tertulis di surat beranak dan IC serta kad matrix dan bebrapa kad pengenalan diri yang lain.. hohoho dengan menggunakan tagline “Mari menjadi kacak di internet” banyak tanda tanya diajukan tentang kewujudan nazrien.com itu.. hohoho post ini bertujuan untuk mendedahkan segala kemusykilan yang berlaku.. 😀 anggaplah ini temubual yang dilakukan oleh topotato.com kepada nazrien.com Read the rest of this entry »