Mark Zuckerberg tidak terlalu bodoh untuk mengenakan bayaran 3.99 usd pada pengguna facebook

Reviews February 11th, 2010

pada mulanya aku nak buat group di facebook menggunakan tajuk yang sama. tapi bila difikirkan nanti timbul banyak propaganda dan nanti ada plak orang yang ambil kesempatan terhadap group itu malas plak aku.. hohoho kepada yang tidak tau, Mark Zuckerberg merupakan orang kuat disebalik facebook. berikut adalah beberapa pendapat kenapa aku katakan adalah mustahil kenapa facebook akan kenakan bayaran 3.99usd kepada para penggunanya. 

  1. facebook sedang top.. kalau dikenakan bayaran 3.99 usd pasti dia akan kehilangan 50% atau lebih pengguna tegar facebook
  2. dengan kewujudan google buzz dan friendster yang dijenamakan semula, pasti facebook berasa sangat tergugat. mereka tidak akan terlalu bodoh untuk buat sesuatu yang akan menggugat lagi kedudukan mereka
  3. facebook boleh menjana ratusan malah ribuan dolar sehari dengan pengiklanan yang ada di situ. tapi kalau mereka kehilangan 350juta++ user di internet mungkin pendapatan iklan mereka juga akan jatuh merudum.
  4. facebook dah mengesahkan bahawa mereka tidak terlalu bodoh untuk mengenakan bayaran kepada pengguna mereka sumber

sekian sahajalah, diharap lepas ini jangan la jemput aku join group membantah pembayaran 3.99usd kepada pengguna facebook pada bulan julai nanti.. lebih baik korang join fan page facebook ini lebih baik.

[iklan] mahu belajar untuk menjadi kacak di internet? layari nazrien.com

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

35 Responses to “Mark Zuckerberg tidak terlalu bodoh untuk mengenakan bayaran 3.99 usd pada pengguna facebook”

  1. Jaws says:

    Mark Zuckerberg adalah seorang Yahudi yang sangat hebat,
    he is very smart because he is Jews.

    [Reply]

    hydir Reply:

    we must be smarter because we are muslims!

    apa susah, dia charge kita pindahke blog sosial lain or guna twitter n buzz aja .. jgn penin kepala dgn isu ini…

    [Reply]

    topo Reply:

    bro komen ko masuk spam la sebab ko letak url post bukan url blog..

    [Reply]



  2. aman says:

    haha. grup dia tue dah ada dekat 70k++ user kot. Huhu~~

    [Reply]



  3. kakiinternet says:

    hmm…mentang2 dah top nak caj la pulak..nnt tagged pon bole compete ngan facebook..
    kompom takkan caj punye lah..

    [Reply]



  4. menteil says:

    bodoh la dia kalau nak cas.. itulah susahnya bila cepat sangat percaya… research la dulu…

    [Reply]



  5. TMUkmkd says:

    aku memang tak pernah nak caya dia nak caj orang. apa bodoh ke haha.. kalau dia buat gitu ko bayangkan berapa umat facebook hilang, berapa banyak game tak de orang main

    [Reply]



  6. xun says:

    agak2, nazrien.com akan charge tak untuk dibaca nnt? mana la tau, dh makin famous nnt, ade paid-user post ke.. 😛

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha cadangan yang baik.. tunggu la aku dapat 3000 hits daily dulu baru aku fikirkan nak buat ke tak.. hahaha

    [Reply]



  7. d2z says:

    aku x kisah pon kalau kena bayar. aku tak guna laa klau kena bayar. aku x addicted pon dengan facebook nih..biasa2 ja guna~

    [Reply]



  8. alien13 says:

    biase r isu ni..
    kalo kene bayar abes aku xdapt contct ngn jiran@kawan lama..
    aku saman pemilik FB nanti
    hahaha

    [Reply]



  9. Aj says:

    bukan ko ada mention ko delete acc FB ko ke dulu dalam blog ko??

    [Reply]

    topo Reply:

    yup memang dah delete.. tapi malangnya facebook ini indestructible login balik je dia terus active balik facebook.. data sume tak hilang

    [Reply]

    beliamuda Reply:

    indestructible? sungguh dahsyat untuk menggambarkan FB itu..

    [Reply]

    Aj Reply:

    ada caranya nak delete terus dalam masa dua minggu dia hilang terus account tu.. aku rasa ko letak dalam mode mcm pause jer kot..

    [Reply]



  10. Akuro San says:

    tak kuasa nak layan ‘group bantah facebook kena bayar’ nih~ mengarut jer~ =_=’

    [Reply]



  11. magsob says:

    nak bantah pon kite semua kan bulih pikir lagi..tak matinya kalo takde facebook..

    teringat macam masa zaman frendster kata dia nak tutup dulu2 tuh..abih penuh inbox aku dengan msg kate frensdter nak tutup..diaorang duk foward2 macam bende tuh satu keperluan jer..

    my 2 cents

    [Reply]



  12. beliamuda says:

    ramai gak yang percaya dan join. tak reti nak selidik, lansung ke yg join ni? ke main join je yang orang ajak?

    [Reply]



  13. zool says:

    Rasanya dia blm berani caj lagi..
    akan datang tak tau le kan

    [Reply]



  14. Pisyek says:

    eh, ade rumors FB akan d caj ke? tatau pun… hoho…

    [Reply]



  15. Fahmishah says:

    khabar angin semata. biarkan berlalu. semua itu agak tahi kalau difikirkan logik akal. nasib baik tak ada rumors google atau yahoo nak kenakan bayaran untuk enjin carian mereka.

    [Reply]



  16. Roslan Nazri says:

    org dah popular mmg tak susah da nak collect duit ke ape..kalo ko rajin men game dlm fb kan ade byk pki duit kalo nak bende yang special dan kalo nak duit dlm game kene byr berape2 usd..huhu..serius shit..ni nak cakap mmg org yg rugi besar sape yg sanggup bayar pada facebook..

    [Reply]



  17. yonna says:

    tiba-tiba ja ramai kawan2 aku join group “i wont pay blablablabla for facebook” aku mcm.. ehh ye ke? entah pape je. sebelum jon group, selidik lah dulu. mark tu pun tak bodoh la.kalau dia buat berbayar, mmg takde sape main FB la

    [Reply]



  18. sayang amirah says:

    tu ah , ni budak2 sek join group x nak bayar ni hah .

    [Reply]



  19. imran says:

    Memang sangat tidak logik sekiranya facebook mengenakan bayaran apabila user login. Biasanya marketing melayu sahaja yang menggunakan kaedah ini. Contoh : LOGIN FACEBOOK DAPAT RM100 :D:D

    [Reply]



  20. ariff says:

    haha. tu semua tipu je. saja nak buat facebook jadi popular lagi buat rumours macam tu.

    [Reply]



  21. denaihati says:

    aku tak fanatik sangat dgn FB ni..ada pun ok tak ada pun ok.

    [Reply]



  22. titan says:

    lantak dia la. bukan aku selalu masuk facebook pun. Tapi kalau dia nak wat gak, dia kena ambil risiko la untuk kehilangan orang2 yg fanatik dgn facebook nih. Dulu ye, best gak guna facebook ni. Tapi sekarang, aku dah bosan sket..

    [Reply]



  23. ROCKprincess says:

    huhu..
    semua itu hanya tipu belaka…
    xkan dier nak amek risiko sebesar itu…

    [Reply]



  24. kertaz says:

    Aku ada facebook tp x guna pun.. Just try daftar & tengok aper yg ada dalam tu.. Kalau dia nk kenakan bayaran pun aku x kisah.. Hoho!

    Nak buat site social networking memang senang.. Cuma nak cari pengguna ataupun user yang nk join sesuatu site tu yg makan masa.. Nak kena marketting etc etc.. zzzzzzzz….

    [Reply]



  25. hazman aka species1980 says:

    Kalau tak silap FB nie dah banyak company yang dah pam duit pelaburan value dah meningkat dah skang nie….

    [Reply]



  26. nono says:

    orang pun tak rs fb nak kenakan bayaran topo.. takkan nya orang nak bayar 3.99USD for FB.

    [Reply]



  27. Jimmy says:

    Facebook untung juta2 sebulan…
    Tu pun kalau nk pau lg duit user mmg tamak laa…
    Jd mmg x logik kalau facebook nak kenakn yuran kepada user facebook.

    Tapi x tau la ape motif di sebalik group propaganda tu… ape untung diorg x tau la..

    [Reply]

    topo Reply:

    tu semua nak kumpul user banyak2.. pastu nak promote minyak lintah on9.. hohoho

    [Reply]



  28. apiih says:

    kalau FB kene caz aku x berape kisah sgt,tp kalu twitter kne caz..mmg aku bengang ar…hahahaha

    [Reply]



Leave a Reply