[post khas] Blogger, We Care

Life January 10th, 2010

Ini adalah post khas yang julung-julung kali wujud di topotato.com. Di saat semua sedang bergembira kita terlupa bahawa ada juga yang dalam kesedihan. Aku bercerita tentang perihal yang melanda saudara megat (sila baca kisah penderitaan dia di sini). Aku sebagai seorang pelajar memang tak mampu untuk membantu dengan banyak kerana aku sendiri masih mengharapkan sumber kewangan dari PTPTN dan ibu-bapa. Tapi jika ada 10 atau lebih pelajar seperti aku bersama-sama membantu, pasti kita dapat memberikan sesuatu walaupun sedikit.

Aku tertarik dengan kempen yang dianjurkan oleh saudara hydir; Blogger, We Care. Setiap blog yang menampal Ribbon khas Blogger We Care, akan menyumbang RM1 kepada saudara megat sumber dari penaja kbsoccer.net. Untuk keterangan lanjut, sila layari sendiri blog saudara megat untuk membantu dan ke blog saudara hydir untuk menyokong kempen Blogger We Care ini.

KEmpen Ribbon Blogger We Care

KEmpen Ribbon Blogger We Care

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

28 Responses to “[post khas] Blogger, We Care”

  1. aman says:

    sama-sama kita membantu apa yang terdaya~

    [Reply]



  2. izzat says:

    Insyaallah, entri dari aku pasal kempen ni akan menyusul. Berikan segala bantuan yang termampu, selebihnya kita serahkan kepadaNya.

    [Reply]



  3. blowie says:

    baru aku tau pasal kempen ni,tapi tak paham.
    lepas letak ribbon,kita kena donate sehengget?

    [Reply]

    topo Reply:

    ko dah baca post kat blog hydir?
    bila ko dah tampal riben.. inform kat dia..
    nanti sponsor kbsoccernet akan donat rm1 kat megat..
    meaning kalau ada 100 blog yg letak dia akan bg RM100 la..

    [Reply]

    eiyda Reply:

    skang aku pon br faham..heheh tq topo..=D

    [Reply]



  4. Eriyza says:

    Turut menyokong kempen ini.

    [Reply]



  5. ayong_qiela says:

    turut menyokong kempen ni. akn dibuat kemudian.

    [Reply]



  6. Merryn says:

    We care, we share 😀

    [Reply]



  7. samanosuke_04 says:

    hehe, aku pun dah letak ribbon nie, tapi tatau lak cmner dengan letak ribbon nie bleh membantu.. tapi buat jelaa apa yang terdaya..

    [Reply]

    topo Reply:

    setiap blog yg tampal riben ni, sponsor kbsoccernet akan donat RM1 pada megat..
    satu lagi riben ni sebagai tanda sokongan kita para blogger..

    [Reply]



  8. Kreuger says:

    cayak ar topo. nkorang memang blogger rawks la! RESPECTED!!!

    [Reply]

    syin Reply:

    aku tahu sal bro megat ni dari abg kruger kita ni……hehehe…TQ bro…aku ingatkan mula2 kisah novel dia…rupanya pasal megat……….

    dah join dah ribbon tu…

    [Reply]



  9. spatt says:

    kalo letak kat banyak2 blog bleh ke x?

    [Reply]

    topo Reply:

    cuba la ajukan pada hydir..

    [Reply]

    hydir Reply:

    boleh .. syaratnya letakkan riben tu selama seminggu

    [Reply]

    topo Reply:

    so en sepat.. sila la tampal banner ini dengan berleluasa di semua blog anda hohoho

    [Reply]



  10. aizuddin says:

    nanti aku usya dulu..
    thnx gtau..

    [Reply]



  11. hydir says:

    Thanks sbb support kempen Blogger We Care
    tq juga beri penerangan 🙂 pd rakan2 yg lain

    [Reply]



  12. Fahmishah says:

    Thanks for the info.

    [Reply]



  13. shuko says:

    salam topo..1st time komen kt sini..hehe..xbrani nk komen kt sini sblom ni..segan pulak..

    [Reply]



  14. peanut says:

    ekh. kite kena caj ke apa ? sorry blur

    [Reply]

    topo Reply:

    kita tak kena apa2.. dia camni.. sponsor tu memang nak donate tapi dia nak tengok komitmen blogger lain..
    setiap blogger yang tampal ni dia akan donate RM1 pada megat..

    [Reply]



  15. eyriqazz says:

    aku sokong,kalau sempat aku letak ribbon ni.if not aku akan bagi sumbangan peribadi..

    [Reply]



  16. Khairil says:

    ok, nnt aku sokong kempen ni 😉

    [Reply]



  17. naz says:

    dah buat sumbangan peribadi. 😀

    [Reply]



  18. yanmie says:

    sama2lah kita saling membantu. mudahan di permudahkan segalanya untuk en.megat dan keluarga.

    dan insyallah entry pasal nie akak menyusul di blog saya…

    [Reply]



  19. denaihati says:

    Tahniah join blogger care. Bila perlu kita bersatu kita boleh bersatu. Berbeza pendapat dan politik tidak salah. Terima kasih juga kepada teman-teman yang singgah rumah baru denaihati @ denaihati.com

    [Reply]



  20. hasbulaqill says:

    turut kempen
    idup blogger tegar 😀

    [Reply]



Leave a Reply