blog ini dalam proses menjimatkan bandwidth..

video January 16th, 2010

kepada yang tidak tahu, aku kini telah memiliki satu lagi projek baru hehehe nazrien.com… berbeza dengan topotato.com, blog itu bertujuan untuk menyampaikan sesuatu yang lebih ilmiah dan berbentuk tips. hoho tak kira la tips blogging, tips internet ataupun tips untuk menjadi blogger yang kacak… dan bila satu lagi tanggungan wujud, banyak yang perlu dijimatkan.. hohoho antaranya adalah penggunaan bandwidth..

minggu ini aku sering menyanyi-nyanyi lagi ketika cinta bertasbih.. hahah macam best la pulak lagu tu..  lepas ni nak cari sumber download la.. ketika cinta bertasbih, nadi ku berdenyut merdu, kembang kempis dada ku.. lalalalala haha nak hafal lirik la pasni.. 😀

Lirik Ketika Cinta Bertasbih

Melly Goeslow feat Amee

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta
Cinta…

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu

21 Responses to “blog ini dalam proses menjimatkan bandwidth..”

  1. yash says:

    aku bab2 bandwidth nie tak reti sgt.. ha3 mcm mana ekk?? ada melibat kan theme blog ko kowt? lepas tu ko buat post pendek2 xdek mcm dulu lebar2.. smpai aku nak baca pown loya tekak nak muntah.. kan kan??? wkakkakkaa 😛

    [Reply]

    topo Reply:

    takpe beb.. ko guna blogspot lagi kan? takde effect pada ko.. sebab bandwidth blogger unlimited.. hohoh bila ko dah beralih pada hosting sendiri nnt roger aku.. aku ceritakan lebih lanjut pasal bandwidth.. hohoho

    [Reply]



  2. beliamuda says:

    macam mana ya ko jimatkan bandwidth?

    -kalau ada gambar, ko hoskan kat tempat lain cam flickr, photobucket dan seangkatan

    -ko compress lagi css dan file theme sume tuh..

    -ko kurangkan penggunaan javascript

    -… 😀

    [Reply]

    topo Reply:

    salah.. hahahaha

    [Reply]



  3. Azah says:

    ko buang segala file yg x perlu.
    ko buang theme2 yg ko x gunakan.
    ko kurangkan penggunaan plugin.
    ko dah x guna smiley upin ipin ni.
    ko host gambar kat tmpat lain.
    hmm..
    ko wat ape lagi ek?
    ko pakai kuasa super heroes..
    betul x?
    haha…

    [Reply]

    topo Reply:

    ko dah x guna smiley upin ipin ni.

    tahniah.. tepat sekali.. anda blogger kacak yang pertama.. hahaha aku boleh jimat 500mb sehari weh.. hahaha

    [Reply]

    beliamuda Reply:

    ah, itukah jawapannya? baru ku perasan ketiadaan mereka.. -_-“

    [Reply]



  4. Khairil says:

    theme ko skrng ni dah x de dah zirazah dgn 3 budak comel tu

    [Reply]

    topo Reply:

    hoho itu udah lama dah.. bosan aku tengok theme zirafah tu..

    [Reply]



  5. syin says:

    haha,,,ko dah tukar tagline baru la…haha…haha…xpe x kacak kot..hensem ada lagi…

    [Reply]



  6. apiih says:

    ape itu bandwidth??adakah band dari negara lain??hak3..sori..sy buta it..ngeh3…huhuhu

    [Reply]



  7. Melz says:

    hoho ada project baru . semoga sukses ok hehe

    [Reply]



  8. aizuddin says:

    ko kurangkan post bergambar..
    da bape entri dah ak x nmpk gambar ni..
    video pun youtube punye..haha

    [Reply]



  9. Kujie says:

    makin kacak dan makin slim :p

    p/s – dh akil baligh ke tak moh katun2 upin & ipin lagi

    hehehehe

    [Reply]

    topo Reply:

    dah ada tanggungan lain.. tak mampu lagi..hoho dulu masa satu tanggungan je boleh la bersenang lenag.. sekarang kene berjimat.. hohoho

    [Reply]



  10. yanmie says:

    hahhaa…yelah klu tak guna bnyk gmbr dlm blog haruslah jiwat bandwidth…kikiki…loading pun cepat..maklumlah dh hensem dan selim..hehehe

    [Reply]



  11. chokilala says:

    memandangkan azah dah teka betul, biar aku teka merepek sikit. sebab ko selalu nyanyi “ketika cinta bertasbih, nadi ku berdenyut merdu, kembang kempis dada ku.. lalalalala” blog ko terus jadi kurus sebab terkejut dengar suara ko yang xbest tu. hehe

    [Reply]

    Azah Reply:

    saya setuju dengan pandangan saudari..

    [Reply]



  12. joegrimjow says:

    blog .com ku xley bukak
    entah apa masalah
    cik hurul soh tanya potato
    nanti lepas exam kite kit ye

    [Reply]



  13. Abdul Hasif Aniq says:

    Saya memang suka sangat kat Nabilah sebab dia ayu, cantik, wajahnya manis, matanya yang bersinar, lemah-lembut, putih lepuk dan baik hati. Setiap hari saya selalu terdengar dia menyanyi lagu ketika cinta bertasbih ni…dan suara dia sangat merdu giler siot. Dia pun ada mengaku kat saya yg dia suka kat saya. Kalu cam ni memang berjodohlah saya ngan dia.

    [Reply]



  14. Nur Nabilah says:

    Tima kasih, Hasif,I love You So Much. Awak apa kurangnya handsome, cute, berdisiplin, rajin, baik hati dan macam2 lagi sifat2 baik awak yg saya nampak setiap hari di sekolah. Tapi kalau nak bercinta tu ketepikan dahulu apa yg penting bagi kita ialah hanya belajar tunggulah pada masa yg seswai ntuk kita berdua bercinta ok! Tetapi kakak sedara saya berkata kalu kita suka kat seseorang tu…simpanlah di dalam hati dahulu. Kan kita baru aje form 1. Assalamualaikum, jumpa lagi ye, pada hari Ahad takpe Don’t worry kan kita ni kan sekelas. Awak bangga tak dapat bersekolah kat agama, kalau bagi..saya memang banggalah sangat2 tau.

    [Reply]



Leave a Reply