cisdel…

snippet January 30th, 2010

~cerita bermula~

kalau aku sebut cisdel..
apa perkara pertama yang korang bayangkan?
atau apa respon korang terhadap perkataan tu?
cisdel..

~cerita tamat~

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

38 Responses to “cisdel…”

  1. shandye says:

    keropok cheesedale. yummeh dimakan sambil menonton Heroes.

    [Reply]



  2. menteil says:

    topo makan biskut..

    [Reply]



  3. Extremist Thinker says:

    ko sebut cisdel. pastu kuar ads kat bwh cisdel. akoo klik. trus akoo ckp cisss. buat kaya ko je. cisdel!

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha ko yang selalu buat mcm tu.. aku tak pernah lagi weh… haha

    [Reply]



  4. Jaws says:

    sejenis keju..

    [Reply]



  5. Rjuna says:

    1.Aku bayang ko tengah kutuk laptop jenama Dell, so singkatannya cisdel (haha apa kena mengena)

    selalunya aku respon ciskek

    [Reply]



  6. yash says:

    woti petak cheese!

    [Reply]



  7. TMUkmkd says:

    bahasa lembut untuk cis!!

    [Reply]

    topo Reply:

    lembut giler bahasa

    [Reply]

    TMUkmkd Reply:

    tapi aku harap ko tak lembut ^_^”

    [Reply]

    topo Reply:

    cisdel!!!

    [Reply]

    TMUkmkd Reply:

    ha penggunaan yang bagus disitu!

    [Reply]



  8. farhana ghafar says:

    sejenis keju juga.. 🙂

    [Reply]



  9. Kreuger says:

    aku bayangkan topo ngan chokilala sedang bertwet dengan ketawa terkekeh-kekeh. muahaha

    [Reply]

    topo Reply:

    kenapa mesti aku dengan chokilala plak?

    [Reply]



  10. apiih says:

    entri yg besh..haha..cisdel –aku rase sejenis makanan laut kot..wooot!!….hahaha

    [Reply]



  11. ariff says:

    aku selalu je makan cidel kat sini tapi bukan brand cisdel la. brand orang russia. haha..

    [Reply]



  12. Akuro San says:

    saya bayangkan topo sedang memaki-maki dengan bahasa yang sangat sopan~ hohoho~

    *erk? mana emoticon upin-ipin? alahai~ baru nak letak emoticon, dah tak der la pulak~ cisdel~ 😛

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha contoh terbaik penggunaan cisdel..

    [Reply]



  13. syin says:

    maksud secara tepat cisdel tu aku tak tahu pun…hahaha….

    [Reply]



  14. farhal says:

    adakah itu satu carutan ??

    [Reply]



  15. naz says:

    😀 bila terbaca cisdel, aku terbayangkan kenapa semakin hari semakin banyak wujud perkataan pelik dalam tatabahasa kita. hohoho

    [Reply]

    topo Reply:

    tu la pasal.. makin kreatif anak2 muda zaman sekarang ni

    [Reply]



  16. Mr.Bintang says:

    cisdel adalah kata ganti nama baru bagi perkataan kasar “Cisss” yang dicipta oleh topotato..

    hahaha..

    [Reply]

    topo Reply:

    haha mana ada aku yang cipta..

    [Reply]



  17. blowie says:

    cisdel adelah kata ganti nama kepada ‘tak guna’.
    hahahahhahahaha

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha agak menarik maksud ini…

    [Reply]



  18. Chee Kui says:

    umm.. saya terbayang sesuatu yang empuk 😛 ye la, kan cheesedale tu empuk, hehe!

    [Reply]



  19. beliamuda says:

    sebut cisdel, aku teringat keju. lepas tu teringat pizza yang aku wat. haha~

    [Reply]

    topo Reply:

    pergh.. ko pandai buat piza ke weh? dasat2

    [Reply]

    beliamuda Reply:

    percubaan pertama kurang berjaya. kali kedua boleh tahan. takde la pandai sangat. boleh la masuk trakea (ayat knizam)

    [Reply]



  20. peanut says:

    apa yg terlintas kt fikiran ? topotato ah sebab first time dpt tau word cisdel tu kat sini. haha cisdel sungguh

    [Reply]

    topo Reply:

    hahahah kira ok gak tu.. sila la teringat kat topotato selalu.. 😀

    [Reply]

    peanut Reply:

    ouh memang ingat selalu kat topo hehe

    [Reply]



  21. elyaszbha says:

    cisdel kata ganti nama bagi cipmore kot.
    cipmore btul~ hehe

    [Reply]



  22. MrRollies says:

    cheese !!

    [Reply]



  23. rob says:

    ciss!!!! =))

    [Reply]



Trackbacks

  1. Nyahpepijat Dengan SOP « AMBNaC

Leave a Reply