cisdel…

January 30th, 2010 38 Comments   Posted in snippet

~cerita bermula~

kalau aku sebut cisdel..
apa perkara pertama yang korang bayangkan?
atau apa respon korang terhadap perkataan tu?
cisdel..

~cerita tamat~

22 birthday wishes yang jiwang dan romantik…

January 28th, 2010 21 Comments   Posted in Life

Bulan januari ini menampakkan ramai yang menyambut hari lahir.. notification di facebook sering kali berkelip-kelip menunjukkan ada birthday boy dan birthday girl pada setiap hari.. hohoho berikut adalah beberapa ucapa selamat hari lahir yang jiwang dan romantik dan memang mencairkan si birthday boy/girl.. hohoho Read the rest of this entry »

hadiah birthday dari awek cun…

January 25th, 2010 27 Comments   Posted in Life

ini sekadar post yang ringkas sahaja.. bertujuan untuk menunjukkan hadiah birthday yang aku dapat dari seorang awek cun.. hohoho masih ingat akan post wishlist birthday aku suatu ketika dahulu? mula-mula aku ingatkan takde la orang nak bagi hadiah tu.. hohoho rupanya ada jugak.. terima kasih banyak-banyak ye.. 😀 Read the rest of this entry »

first and the last poem I ever wrote .. “Dont Ask Me”

January 19th, 2010 19 Comments   Posted in Life

ok aku dah berbelit lidah tulis tajuk guna Bahasa Inggeris ni.. di saat aku sedang sibuk memikirkan ayat jiwang yang sesuai untuk tulis di status facebook, aku teringat akan Sonnet18 hahaha. Aku masih ingat lagi rupanya Sonnet18 tu walaupun 2-3 rangkap.. Ini semua mungkin bahana Literature Review yang aku sedang usahakan ini.. haha habis semua ayat-ayat sastera keluar.. haha dan ketika itulah aku teringat yang suatu ketika dahulu aku pernah menulis satu poem sempena assignment BI kat matrix.. Read the rest of this entry »

Malaysia Menewaskan France 2-1

January 17th, 2010 47 Comments   Posted in game

Selepas cemerlang di Sukan Sea tempoh hari, pasukan kebangsaan Malaysia sekali lagi menunjukkan taring apabila membenam pasukan France 2-1 tempoh hari. Gol kemenangan disumbangkan oleh Zaquan Adha pada minit ke 67 bermula daripada hantaran lintang yang cantik daripada Amirul Hadi Read the rest of this entry »

blog ini dalam proses menjimatkan bandwidth..

January 16th, 2010 21 Comments   Posted in video

kepada yang tidak tahu, aku kini telah memiliki satu lagi projek baru hehehe nazrien.com… berbeza dengan topotato.com, blog itu bertujuan untuk menyampaikan sesuatu yang lebih ilmiah dan berbentuk tips. hoho tak kira la tips blogging, tips internet ataupun tips untuk menjadi blogger yang kacak… dan bila satu lagi tanggungan wujud, banyak yang perlu dijimatkan.. hohoho antaranya adalah penggunaan bandwidth.. Read the rest of this entry »