facebook kini lebih privasi.. tak perlu risau nak kutuk boss di status facebook..

December 10th, 2009 21 Comments   Posted in Reviews

hohoho sekarang ni bilangan pengguna semakin menakutkan.. korang memang akan terkejut dengan siapa yang korang jumpa di facebook ini.. hoho dah kira macam benda wajib ada di zaman yang serba maju ini.. tapi masalahnyabila ramai sangat yang ada facebook ini kita akan jadi lebih terkongkong dan perlu lebih berjaga-jaga.. ye la mana la tau kan tengah ponteng kerja tetiba gatal tangan nak main facebook pastu kantoi dengan boss.. tak ke naya.. tapi kini dengan pirivacy setting di status ianya dah tak menjadi masalah.. Read the rest of this entry »

jadi bijak dengan bermain facebook…

December 9th, 2009 17 Comments   Posted in game, Reviews

hoho aku sangat yakin kebanyakkan yang membaca blog ini mempunyai akaun facebook dan menghabiskan masa dengan facebook.. ramai yang cakap facebook ni bagus.. dan ramai jugak yang cakap facebook ini sangat membazir masa.. hoho post kali ini aku nak mendedahkan rahsia bagaimana untuk menjadi bijak hanya dengan bermain facebook berminat? Read the rest of this entry »

belajar bahasa isyarat bersama topo..

December 8th, 2009 29 Comments   Posted in Reviews

pasti korang pernah dengar atau pernah lihat pasangan kekasih atau suami isteri yang kedua-duanya mempunyai masalah pendengaran.. tapi dua-dua bahagia tak macam pasangan normal yang selalu sahaja bergaduh.. walaupun tiada kata atau lafaz cinta yang terungkap.. tapi mereka tahu yang mereka saling sayang menyayangi antara satu sama lain.. hohoho intro best.. ala-ala mrbintang gitu.. post ini sebenarnya bertujuan untuk belajar bersama-sama bahasa isyarat mudah yang digunakan oleh mereka yang cacat pendengaran.. Read the rest of this entry »

Hidup berani untuk gagal walaupun dikecewakan Miss I…

December 6th, 2009 55 Comments   Posted in Life

Hidup Berani Untuk Gagal… hohoh ayat tu memang poyo.. tapi sebab prinsip tu la aku masih lagi hidup di muka bumi ini.. pada awalnya aku nak bercerita pasal kisah hidup + kisah cinta.. tapi aku tak pandai bermain madah dan puisi seperti sibintang.. takut nanti separuh daripada pembaca blog aku akan hilang… jadi terimalah post versi topo.. kepada yang faham, tahniah diucapkan.. yang tak faham tu buat-buat la faham… Read the rest of this entry »

2 tahun topo menjadi blogger…

December 4th, 2009 27 Comments   Posted in Blogging

Ads: Mahukan Gossip & Berita Selebriti Malaysia Yang Terkini? Layan RotiKaya!

dalam sedar tak sedar rupa-rupanya dah 2 tahun dah aku menjadi seorang blogger ni.. rasa macam baru semalam je aku mula.. hahaha ayat dah start poyo… rasanya kalau dulu aku tak start tulis blog pasti sekarang ni aku sedang membazir masa dekat facebook.. atau lebih teruk lagi.. tengah main frienster(walaupun sekarang dah berwajah baru… tapi ia tetap buruk :P).. hohoho tak mungkin aku kenal twitter dan wave.. Read the rest of this entry »

family affairs game… hehe cukup bijak ke korang nak main game ni?

December 3rd, 2009 39 Comments   Posted in game

hoho setelah ball maker game yang aku post dulu mendapat sambutan yang menggalakkan.. mari kita main satu lagi game yang menguji minda hehehe.. game yang mudah.. motif dia senang je.. pasti kan semua orang dapat menyeberangi sungai menggukan rakit yang telah disediakan.. hohoho tapi ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi.. hehehe Read the rest of this entry »