konklusi 2009…

Life December 31st, 2009

mahukan tips menjadi blogger kacak? hehehe baca sampai habis post ini..

lama aku menyepi diri dalam blog ni.. kononnya sibuk dengan projek baru.. hohoho lagi beberapa jam lagi tamatlah tahun 2009. tahun ini merupakan tahun yang paling mencabar bagi aku tak kisah la dalam dunia blogging ke.. love story in havard ke mahupun kehidupan seharian.. hohoho

jika pada akhir tahun 2008 dahulu aku ada tulis tentang azam 2009 yang baru semalam aku tengok balik. aku agak gembira kerana hampir semua azam 2009 versi alam maya berjaya aku penuhi.. bermula dengan memiliki DSLR idaman hati pada awal bulan Januari yang sampai kini masih belum mempunyai nama lagi.. hohoho tapi sekarang ni macam dah semakin kurang guna dslr itu selepas mempunyai kekasih hati baru.

apa yang boleh aku banggakan sepanjang tahun 2009 ini adalah bila aku mendapat jemputan tayangan perdana Geng The Movie sebulan lebih awal berbanding orang lain.. hohoho nampak macam biasa tapi itu memang satu benda yang aku boleh banggakan sebagai seorang blogger picisan..

satu lagi perkara yang aku boleh banggakan sebagai seorang blogger ini ialah bila aku mencabar alexa rank knizam dan berjaya mengalahkan aleza beliau buat seketika.. hohoho walaupun seketika tapi cukup la sekadar kenangan manis dapat menewaskan blogger **** hohoho

dan tahun 2009 ni memang rezeki dari blog ini mencurah-curah.. hohoho boleh dikatakan aku mampu untuk cashout nuffnang setiap bulan.. walaupun tak sekaya chokilala tapi boleh la buat bayar bil telefon yang lagi mahal daripada henset aku tu.. hohoho dan selain itu satu lagi sumber pendapatan topotato.com adalah dengan personal ads. walaupun tak seberapa tapi cukup la sebagai penghilang keringat menulis blog.. hohoh walaupun dikecewakan Miss I tapi aku dah cukup bersyukur dengan nuffnang

dan jika korang perhatikan betul-betul topotato.com ini.. tahun ni macam-macam jenis post yang aku cuba eksperimentasi.. hohoh post yang berkias la.. post yang kosong je la.. dan post permainan seperti sambung-sambung post main copy paste la dan sebagainya.. dan tajuk-tajuk yang aku gunakan semakin panjang dan meleret-leret.. hohoh semua tu eksperimentasi tahun 2009

tahun 2009 ni pon sangat mencabar bagi aku dari segi kewangan, love story (skandal banyak giler tahun ni.. tapi semua mengecewakan hoho ) , akademik dan sebagainya.. hohoh tapi ini bukan la blog peribadi jadi jangan harap la aku nak ceritakan disini..

akhir kata semoga tahun 2010 memberi seribu satu makna yang lebih bermakna.. hohohoh nak tau project baru topo? hehehehe sila layari nazrien.com 😀 selamat menyambut 2010

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

30 Responses to “konklusi 2009…”

  1. ariff says:

    selamat tahun baru 2010

    [Reply]



  2. paeh says:

    selamat tahun baru topo. pemain SEO terhebat 2009.:fizi01:

    [Reply]



  3. Azfarul says:

    wowowowowo !!! nice project !!

    [Reply]



  4. Azah says:

    nazrien sempena nama topo..
    hoho..seb baik aku tau tu nama ko..
    kalau x mesti aku ingat tu nama awek ko..
    haha..jgn marah.
    selamat tahun baru..

    [Reply]

    Kujie Reply:

    kak jie dah lama tau nama betul dia..hehehe

    [Reply]

    Kujie Reply:

    Topo – Selamat Tahun Baru 2010

    Moga segala yg dirancang dipermudahkan Allah
    sibuk sgt tgok bertweet projek juta-juta
    bagi kami 25% cukuplah…

    :kakros02:

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho mane ade projek juta2.. projek nak mempopularkan nama betul je.. hohooh

    [Reply]



  5. hydir says:

    hoho .. ko buat tutorial pasal wp eh..
    baguih le .. senang aku nak belajar

    [Reply]



  6. mohdisa says:

    so apa azam tahun 2010 plak. majukan blog yg sedia ada dan kongsikan bersama rakan2. hehe

    [Reply]



  7. chokilala says:

    nazrien.com. kuikui. gelak guling2 sekejap. sedap lagi nama domain aku. haha =))

    abang nazrien.. nak signnnnnnnnn~ 😡

    [Reply]



  8. HURULAINI says:

    wah…projek baru dah kuar….chukaheii, omeadeto guzaimasu 🙂

    aku byk blajar dr blog ko, keep it up okie 🙂

    [Reply]



  9. acad says:

    laa menyesal tekan nazrien tu,igt pompuan hahaha

    [Reply]



  10. syin says:

    slmt tahun baru…………2010.

    hahaa…:ipin01::ipin01:

    [Reply]



  11. kisahsensasi says:

    Tahniah bro…. rezeki makin mencurah-curah….semoga lebih sukses…

    [Reply]

    topo Reply:

    amin..

    [Reply]



  12. cikepal says:

    happy new year 🙂

    [Reply]



  13. naim says:

    taun 2009 pnuh cbaran buat aku sebab bru kje kfc..keje kfc hampeh..tak teratur hidup..tp bleh makan ayam.haha

    [Reply]



  14. ajie says:

    0000. nak klik dkt nazrien.com jap

    [Reply]



  15. Nazz says:

    Salam…

    Selamat menyambut tahun 2010 masehi.. entry tetap best…

    [Reply]



  16. ishak hasimi says:

    selamat menyambut tahun baru topo,semoga tahun ni traffic topo 1000 sehari,dan kita doakan topotato.com dapat 7000 traffic sehari,baru dahsyat hahah

    [Reply]



  17. Zul says:

    good luck untuk tahun nieh kawan..
    semoga bahgia selalu dan berjaya! yeah! :fizi01:

    [Reply]



  18. blowie says:

    perghhh lepas ni kena tulis bahasa baku je la 😛
    weh ko tulis sket tips utk ‘ads management dlm wp’ kat blog ko tu 😀

    aku skrang tgh nak carik plugin utk control ads,tapi tak jumpa2 lagi.

    cth :- Aku set Ads A ni habis bulan 1,bila sampai date nnt plugin tu automatic buang ads tu.

    hehe,sambil menyelam minum airr 😛

    [Reply]

    Michael jakson Reply:

    cari kat wordpress.org

    [Reply]



  19. a1zudd1n says:

    bes2..betmbh lg 1 tempat ak lepak nt..hehe:ipin01:

    [Reply]



  20. abrablog says:

    hoho..hoho hoho..:upin01:

    [Reply]



  21. aman says:

    salam tahun baru topo~

    [Reply]



  22. GLizZY says:

    ~ Waahh, mcm berminat jer nk jadi Blogger Kacak jgk ni..
    (,”) Merci..

    [Reply]



  23. apiih says:

    bile nk ajar aku teknik SEO huh??hahaha

    [Reply]



  24. zool says:

    Semoga makin berjaya.. Aku pun nak berjaya cam ko

    [Reply]



  25. Khairi says:

    hi,

    ini tips sebenar bagaimana mahu jadi blogger kacak.

    klik sini

    [Reply]



Leave a Reply