jadi bijak dengan bermain facebook…

game, Reviews December 9th, 2009

hoho aku sangat yakin kebanyakkan yang membaca blog ini mempunyai akaun facebook dan menghabiskan masa dengan facebook.. ramai yang cakap facebook ni bagus.. dan ramai jugak yang cakap facebook ini sangat membazir masa.. hoho post kali ini aku nak mendedahkan rahsia bagaimana untuk menjadi bijak hanya dengan bermain facebook berminat?

hohoh caranya mudah sahaja.. sila main game difacebook.. haha tapi bukan game sebarangan… jangan plak lepas ni korang bantai main farmville 24jam pastu salahkan aku kenapa tak jadi bijak pon.. hohoho aku pon dah berhenti la main farmville tu. cuba la main game ilmiah seperti ini di facebook 😀

1) Word Challenge

mari main word challenge

mari main word challenge

hohoho post ini memang sangat ilmiah.. apa yang korang perlu lakukan adalah dengan mencipta seberapa banyak perkataan yang korang mampu menggunakan huruf-huruf yang diberi.. aku sedang semangat main game ni dan bercita-cita nak mengalahkan eddie.. otai giler mamat ni dah capai tahap cyborg dah..

berapa banyak perkataan yang korang mampu?

berapa banyak perkataan yang korang mampu?

2) Geo Challenge

geo challenge game

geo challenge game

korang rasa ilmu geografi dah cukup tinggi? atau korang dah hafal dah peta dunia? hohoh cuba la uji diri kalian dengan main game ini.. tengok berpa banyak markah yang korang mampu dapat.. hohoho walaupun nama aku topo, tapi aku sangat fail subjek geografi.. itulah subjek paling aku benci masa sekolah dulu

uji kemahiran geografi

uji kemahiran geografi

3) Who has the biggest brain

who has the biggest brain

who has the biggest brain

ok ini game kegemaran aku.. game ini menguji IQ dan minda korang.. hoho kalau korang gemar bermain family affairs game dulu pasti korang minat game ni.. game ni ada beberapa level berdasarkan IQ yang dinilai, berdasarkan kira-kira, memori dan sebagainya

uji IQ korang

uji IQ korang

hoho cukup la sampai di sini sahaja, nanti aku tambah lagi kalau jumpa.. kalau ada game lain yang best dan mencabar minda sila la kongsikan bersama hohoho sudah-sudah la main farmville tu.. takde hasil pon.. 😀

17 Responses to “jadi bijak dengan bermain facebook…”

  1. Azfarul says:

    menarik..
    nanti nak try who has the biggest brain ^_^

    [Reply]



  2. Azah says:

    geo challenge je aku x pernah try lg..
    mcm best jugak tu..
    nnt bile da master, bole la berlagak ngan kawan2 kununnya kite da slalu travel jauh2..
    haha…

    [Reply]



  3. darkk says:

    Aku main mousehunt. The best game ever dalam FB lah, bagi aku.

    Addicted dia lain macam. Macam main World of Warcraft.

    Dan kalau ko dapat tikus spesel, ko akan dapat duit betul around USD5-USD300 via paypal.

    [Reply]



  4. syin says:

    skang ada dah xlayan dah game dekat fb…kalau dh start main…memang jadi gila-gila nk main lagi..haha..

    ni plak topo perkenalkan game yg ilmiah plak…ada masa aku try la..satu lagi, app fb melembabkan skit..line intenet aku suam2 kuku je..haha…

    [Reply]



  5. chokilala says:

    semua game aku xpernah main. nampak sangat aku xbijak bermain facebook :-t

    [Reply]



  6. ibnmasir says:

    owh.. de gak ye game2 cmni.. skang ni tgh syok lyn Cafe World.. mari memasak,:ehsan01: haha..

    [Reply]



  7. Mr.Bintang says:

    hohoho lagi td aku x leh nk komen blog entri ni.. adeh.. 😛

    weh.. aku cabar ko.. jom test!! hahaha..

    [Reply]



  8. Kujie says:

    x de akaaun Efbee

    [Reply]



  9. samanosuke_04 says:

    hohohohoho, memang x minat game fb, pade aku kalo nak main game baik main game betul2.. haha!

    [Reply]



  10. yuyun says:

    tersinggah sini lalu terdetik nak leave comment.

    ketige2 game facebook tu memang fav. saye dulu. even reason saye bukak fb dulu2 pun sebab nak main who has the biggest brain, nak kalahkan sorang kawan(walaupun mase tu out of 4 fb friends, die sorang je yang aktif yang laen kepale kelabu)

    kemudian gile main geo challenge sampai kalau pergi sunway kat tempat ade world map tu bersungguh2 teka tempat ni kat mane, tempat tu kat mane (show off sebab tau banyak tempat serate dunia. sila jangan amalkan)

    sekarang gile main restaurant city. baru2 ni playfish keluar game baru – crazy planet. kalahkan semua kawan fb.

    geo challenge sangat membantu saye tau tempat2 serate dunia.

    p/s: saye tak main farmville

    [Reply]

    topo Reply:

    crazy planet ek.. hoh onak kena try ni..

    [Reply]



  11. a1zudd1n says:

    agak2 men pes2010 leh jadik bijak x??hehe:fizi01:

    [Reply]

    topo Reply:

    boleh la kasik can..

    [Reply]

    a1zudd1n Reply:

    x tere kot aku..
    cikai2 je..
    kene blatih ag br jadik insane..hehe:upin02:

    [Reply]



  12. megat says:

    aku banyak masa, lepas habislah aku ronda game game tu. invite aku apa kata? (ha3)

    [Reply]



  13. elyaszbha says:

    jom main uno haha

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho dah lama aku tak amin uno..

    [Reply]



Leave a Reply