70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

Hidup berani untuk gagal walaupun dikecewakan Miss I…

Life December 6th, 2009

Hidup Berani Untuk Gagal… hohoh ayat tu memang poyo.. tapi sebab prinsip tu la aku masih lagi hidup di muka bumi ini.. pada awalnya aku nak bercerita pasal kisah hidup + kisah cinta.. tapi aku tak pandai bermain madah dan puisi seperti sibintang.. takut nanti separuh daripada pembaca blog aku akan hilang… jadi terimalah post versi topo.. kepada yang faham, tahniah diucapkan.. yang tak faham tu buat-buat la faham…

gambar sekadar hiasan..

gambar sekadar hiasan..

untuk pengetahuan, beberapa hari lalu aku telah dreject oleh Miss I yang sangat hot.. beberapa jam jugak la aku frust.. tapi hidup tetap kena terus.. tapi aku agak berpuas hati.. sebab kali ini aku direject secara terhormat.. walaupun tiada sebab yang spesifik  kenapa aku direject, tapi lebih baik daripada tiada respon langsung dan buat aku macam tergantung tak bertali..

walaupun dikecewakan.. tapi aku anggap sebagai satu cabaran bagi aku.. dikecewakan sekali tak bermakna gagal.. aku akan terus mencuba lagi.. ini bukan kali pertama aku dikecewakan bagi aku kegagalan sebenar adalah bila kita gagal mencuba dan bukannya gagal setelah mencuba.. ini bukan kali pertama aku dikecewakan..

Kegagalan adalah gagal untuk mencuba bukan gagal setelah mencuba

aku agak anti dengan mereka yang cepat berputus asa dalam hidup ini.. gagal sekali kemudian terus tak mahu mencuba.. dan yang lebih teruk lagi, belum mencuba dah terus memikirkan kegagalan sahaja.. banyak pedoman dan pilihan diberikan.. tapi tak nak gunakan.. sibuk mengharapkan takdir dan biarkan je masalah tu berlalu.. sesungguhnya bila kau tak membuat apa-apa pilihan itulah kegagalan yang paling teruk sekali dan akan membuatkan masalah tu semakin bertambah..

Kegagalan adalah gagal untuk membuat pilihan dan bukannya gagal selepas pilihan dibuat

Aku rasa cukuplah sampai disini sahaja.. heheh post ini banyak mempunyai maksud tersirat dan tersurat.. mustahil ada orang yang dapat tangkap 100% rahsia disebalik post ini.. apa pon terjadi, aku tetap hidup berani untuk gagal dan terus mencuba.. :D

pelik baca post ini? ini kerana post kisah benar ini adalalah bertujuan menyertai contest Hidup Berani Untuk Gagal yang dianjurkan oleh denaihati.. hadiah yang ditaja oleh DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare sangat lumayan.. hehe kalau tidak mustahil la aku nak buat post pendedahan berani mati ini..

berminat untuk menyertai contest berani mati ini? boleh tiada masalah syarat dia pon mudah sahaja dan hadiah dia memang menggiurkan.. :D (rujuk sini untuk syarat dan hadiah yang ditawarkan) tapi kalau dah join tu jangan lupa tulis kalian tahu contest ini dari topotato.com hehehe tapi kalau korang tak nak join pon tak pe.. kurang sikit saingan senang aku nak menang..

jangan lupa tulis kalian tahu contest ini daripada topotato.com dan link ke post ini

p/s: aku tahu contest ini daripada sibintang yang comel jiwang…

55 Responses to “Hidup berani untuk gagal walaupun dikecewakan Miss I…”

  1. Kujie says:

    Kak Jie juga menerai mengorat Miss I tu..
    belum dpt kata putus
    tatau lah kena reject juga ke

    hantar tak cukup banyak, page view ciput
    hahaha

    moga berjaya dlm kontes ni

    [Reply]

    topo Reply:

    page view kak jie ciput?
    saya punya apatah lagi…

    [Reply]

    Kujie Reply:

    kak jie silap isi tahunan, dia nak data bulanan
    tataulah…dia belum reply

    [Reply]

    topo Reply:

    diorang cuti masa weekend kot.. hohoho

    [Reply]



  2. Kujie says:

    uik…pengomen 1st

    oyeh… oyeh…

    awek2 pemuja blog topo belum bangun tido lagi ke
    hari ahad ni..membongkang je…kahkah

    [Reply]



  3. softwaregal says:

    ehem3, joinla masuk kawanlah.com, giler ramai kiuties saner… ahhahah Miss I pasti nyesal nanti tggalkan u.:ipin01:

    [Reply]

    topo Reply:

    kawanlah.com? hehehe nak kena cuba ni.. thanks for sharing.. :D

    [Reply]



  4. atokk says:

    oit…otai seo join gak…terpaksalah hidup berani untuk gagal :mail01: 2 singgit

    [Reply]



  5. denaihati says:

    Terima kasih kerana join contest. Pengisian entri ni pun best juga semuga memberi ransangan minda kepada kita semua. Blog ni tersenarai peserta ke 39.

    [Reply]



  6. Mr.Bintang says:

    weeweeet…. dah join rupenye… haha.. bertambah lagi otai seo yg join.. camni lah baru otai.. otai sentiasa bersifat berani gagal.. ekekekeke.. gud luck weh..

    Psst.. Aku pelik kenapa Miss I terima aku… hehehe.. :P

    [Reply]



  7. chokilala says:

    abang n aku pun xterjaga, apatah lagi nak berbaik-baik dengan miss i. lagipun aku sedar diri, miss i tu suka berkawan dengan golongan kelas atasan je yang selalu berusaha meningkatkan diri setiap hari. hohohoho

    nak join ke x contest ni haa… heheheh :P

    [Reply]



  8. Anarm says:

    abih laa otai SEO dah join jugak contest tu.. mungkinkah aku akan gagal? ohhtidak~:upin01:

    [Reply]



  9. azizwan(dot)com says:

    woot! entri sungguh mantap.. penuh motivasi. hehee..

    tp jgn sedih2 krn dikecewakan oleh miss I.. nuff kan masih ada..

    apa pun, good luck.. mklulah, topo kan otai seo..

    :upin02:

    [Reply]



  10. Lizz says:

    pergh. topo kalo dah masuk..aku pun cuak. hohoho

    [Reply]



  11. shifaa says:

    :-t weh, aku keliru sikit, weh miss i tu ape?

    [Reply]

    topo Reply:

    saingan baru Miss N..
    tapi dia lagi hot.. hoho
    bukan calang-calang orang boleh ngorat dia..
    jual mahal tu.. hohooh

    [Reply]

    shifaa Reply:

    agak ketinggalan aku nih:p

    [Reply]

    topo Reply:

    innity.. pi la google.. hohohh

    [Reply]

    shifaa Reply:

    yay, aku dah berjaya apply innity:ipin01:

    [Reply]

    topo Reply:

    blah r.. xnak kawan.. hohhoh

    [Reply]

    shifaa Reply:

    haha…rilek r… miss i bukan best sangat pun..hohoho

    [Reply]



  12. naz says:

    gyler, penuh motivasi, good luck utk ko :mail01:

    [Reply]



  13. spatt says:

    aku pun mula2 lost gak.nasib baik shifa da tanye dulu..haha :P
    gudluck beb!

    [Reply]



  14. wazy says:

    semoga berjaya bro dlm contest ni :upin02:

    [Reply]



  15. Rjuna says:

    Miss I= Innity (2500 unique visitor & 10k Pageviews per month)

    Berani Gagal Network= Team klik klik Dapatwang.com

    [Reply]

    topo Reply:

    oo patut la aku tak dapat.. aku punya
    (8000 unique visitor & 17k Pageviews per month)

    [Reply]

    Mr.Bintang Reply:

    woooooooooott!!!!

    Miss I tersilap pandang tuh… adeh… /:)
    hehehe..

    [Reply]

    zool Reply:

    byk tu…
    aku tak layak kot…

    [Reply]



  16. mohdisa says:

    ayo, otai sudah join. abislah aku. hehe

    [Reply]

    ishak hasimi Reply:

    itu lah peluang bro untuk jadi otai juga heheheheh

    [Reply]



  17. beliamuda says:

    aish, kalau aku tak baca komen mmg aku ingat Miss I tu ntah sesape.. hikhik~

    [Reply]



  18. earnword says:

    eheh..dia reject ko? Adeh. Adeh..ko stay je dengan Miss N sudah la..

    [Reply]



  19. aminjohar says:

    Hi… Tersesat di sini. Owah meriahnya. :-)

    Persaingan sengit sungguh cabaran SEO kali ini.

    [Reply]



  20. aminjohar says:

    Kini Penyertaan telah mencecah 81 peserta. Waww!

    Cabaran kini semakin sengit. :-)

    [Reply]



  21. aried says:

    mak ai…ni xtry pun xpe… tensen tgok otai2 SEO join… baek serender awal2.. heheh… gud luck too all.. byak kali da ulang ni.heheh…

    xsabar nak tgok sape menang….:mail01:

    [Reply]



  22. Dr House says:

    Cet. Yeye je aku baca.

    [Reply]



  23. Astaga.com Lifestyle says:

    Banyak kontes seo yang diadakan di Indonesia sehingga kita bisa belajar ilmu-ilmu seo jauh lebih dalam lagi :)

    [Reply]



  24. Wan Perlis says:

    semoga berjaya topo
    hidup berani untuk gagal

    [Reply]



  25. sueella says:

    tahniah kerana berjaya

    [Reply]



Trackbacks

  1. Hidup Berani Untuk Gagal Contest
  2. Senarai Peserta Contest Hidup Berani Untuk Gagal | Denaihati
  3. Peraduan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, korang dah join ke? | inertz.com
  4. "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  5. Hidup Berani Untuk Gagal | HIDUP BERANI UNTUK GAGAL 2010
  6. Update Contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  7. Hidup Berani Untuk Gagal apa entri pilihan ANDA | Denaihati
  8. “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  9. Vote Entri Terbaik Contest Hidup Berani Untuk Gagal. Last Day! | HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Lizarazak.com
  10. Insentif Referral contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Denaihati
  11. Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Denaihati
  12. Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  13. Aku dan kamu..
  14. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL bila tarikh tutupnya?
  15. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL hadiah referral
  16. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL semakin panas

Leave a Reply