Hidup berani untuk gagal walaupun dikecewakan Miss I…

Life December 6th, 2009

Hidup Berani Untuk Gagal… hohoh ayat tu memang poyo.. tapi sebab prinsip tu la aku masih lagi hidup di muka bumi ini.. pada awalnya aku nak bercerita pasal kisah hidup + kisah cinta.. tapi aku tak pandai bermain madah dan puisi seperti sibintang.. takut nanti separuh daripada pembaca blog aku akan hilang… jadi terimalah post versi topo.. kepada yang faham, tahniah diucapkan.. yang tak faham tu buat-buat la faham…

gambar sekadar hiasan..

gambar sekadar hiasan..

untuk pengetahuan, beberapa hari lalu aku telah dreject oleh Miss I yang sangat hot.. beberapa jam jugak la aku frust.. tapi hidup tetap kena terus.. tapi aku agak berpuas hati.. sebab kali ini aku direject secara terhormat.. walaupun tiada sebab yang spesifik  kenapa aku direject, tapi lebih baik daripada tiada respon langsung dan buat aku macam tergantung tak bertali..

walaupun dikecewakan.. tapi aku anggap sebagai satu cabaran bagi aku.. dikecewakan sekali tak bermakna gagal.. aku akan terus mencuba lagi.. ini bukan kali pertama aku dikecewakan bagi aku kegagalan sebenar adalah bila kita gagal mencuba dan bukannya gagal setelah mencuba.. ini bukan kali pertama aku dikecewakan..

Kegagalan adalah gagal untuk mencuba bukan gagal setelah mencuba

aku agak anti dengan mereka yang cepat berputus asa dalam hidup ini.. gagal sekali kemudian terus tak mahu mencuba.. dan yang lebih teruk lagi, belum mencuba dah terus memikirkan kegagalan sahaja.. banyak pedoman dan pilihan diberikan.. tapi tak nak gunakan.. sibuk mengharapkan takdir dan biarkan je masalah tu berlalu.. sesungguhnya bila kau tak membuat apa-apa pilihan itulah kegagalan yang paling teruk sekali dan akan membuatkan masalah tu semakin bertambah..

Kegagalan adalah gagal untuk membuat pilihan dan bukannya gagal selepas pilihan dibuat

Aku rasa cukuplah sampai disini sahaja.. heheh post ini banyak mempunyai maksud tersirat dan tersurat.. mustahil ada orang yang dapat tangkap 100% rahsia disebalik post ini.. apa pon terjadi, aku tetap hidup berani untuk gagal dan terus mencuba.. :D

pelik baca post ini? ini kerana post kisah benar ini adalalah bertujuan menyertai contest Hidup Berani Untuk Gagal yang dianjurkan oleh denaihati.. hadiah yang ditaja oleh DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare sangat lumayan.. hehe kalau tidak mustahil la aku nak buat post pendedahan berani mati ini..

berminat untuk menyertai contest berani mati ini? boleh tiada masalah syarat dia pon mudah sahaja dan hadiah dia memang menggiurkan.. :D (rujuk sini untuk syarat dan hadiah yang ditawarkan) tapi kalau dah join tu jangan lupa tulis kalian tahu contest ini dari topotato.com hehehe tapi kalau korang tak nak join pon tak pe.. kurang sikit saingan senang aku nak menang..

jangan lupa tulis kalian tahu contest ini daripada topotato.com dan link ke post ini

p/s: aku tahu contest ini daripada sibintang yang comel jiwang…

55 Responses to “Hidup berani untuk gagal walaupun dikecewakan Miss I…”

  1. Kujie says:

    Kak Jie juga menerai mengorat Miss I tu..
    belum dpt kata putus
    tatau lah kena reject juga ke

    hantar tak cukup banyak, page view ciput
    hahaha

    moga berjaya dlm kontes ni

    [Reply]

    topo Reply:

    page view kak jie ciput?
    saya punya apatah lagi…

    [Reply]

    Kujie Reply:

    kak jie silap isi tahunan, dia nak data bulanan
    tataulah…dia belum reply

    [Reply]

    topo Reply:

    diorang cuti masa weekend kot.. hohoho

    [Reply]



  2. Kujie says:

    uik…pengomen 1st

    oyeh… oyeh…

    awek2 pemuja blog topo belum bangun tido lagi ke
    hari ahad ni..membongkang je…kahkah

    [Reply]



  3. softwaregal says:

    ehem3, joinla masuk kawanlah.com, giler ramai kiuties saner… ahhahah Miss I pasti nyesal nanti tggalkan u.:ipin01:

    [Reply]

    topo Reply:

    kawanlah.com? hehehe nak kena cuba ni.. thanks for sharing.. :D

    [Reply]



  4. atokk says:

    oit…otai seo join gak…terpaksalah hidup berani untuk gagal :mail01: 2 singgit

    [Reply]



  5. denaihati says:

    Terima kasih kerana join contest. Pengisian entri ni pun best juga semuga memberi ransangan minda kepada kita semua. Blog ni tersenarai peserta ke 39.

    [Reply]



  6. Mr.Bintang says:

    weeweeet…. dah join rupenye… haha.. bertambah lagi otai seo yg join.. camni lah baru otai.. otai sentiasa bersifat berani gagal.. ekekekeke.. gud luck weh..

    Psst.. Aku pelik kenapa Miss I terima aku… hehehe.. :P

    [Reply]



  7. chokilala says:

    abang n aku pun xterjaga, apatah lagi nak berbaik-baik dengan miss i. lagipun aku sedar diri, miss i tu suka berkawan dengan golongan kelas atasan je yang selalu berusaha meningkatkan diri setiap hari. hohohoho

    nak join ke x contest ni haa… heheheh :P

    [Reply]



  8. Anarm says:

    abih laa otai SEO dah join jugak contest tu.. mungkinkah aku akan gagal? ohhtidak~:upin01:

    [Reply]



  9. azizwan(dot)com says:

    woot! entri sungguh mantap.. penuh motivasi. hehee..

    tp jgn sedih2 krn dikecewakan oleh miss I.. nuff kan masih ada..

    apa pun, good luck.. mklulah, topo kan otai seo..

    :upin02:

    [Reply]



  10. Lizz says:

    pergh. topo kalo dah masuk..aku pun cuak. hohoho

    [Reply]



  11. shifaa says:

    :-t weh, aku keliru sikit, weh miss i tu ape?

    [Reply]

    topo Reply:

    saingan baru Miss N..
    tapi dia lagi hot.. hoho
    bukan calang-calang orang boleh ngorat dia..
    jual mahal tu.. hohooh

    [Reply]

    shifaa Reply:

    agak ketinggalan aku nih:p

    [Reply]

    topo Reply:

    innity.. pi la google.. hohohh

    [Reply]

    shifaa Reply:

    yay, aku dah berjaya apply innity:ipin01:

    [Reply]

    topo Reply:

    blah r.. xnak kawan.. hohhoh

    [Reply]

    shifaa Reply:

    haha…rilek r… miss i bukan best sangat pun..hohoho

    [Reply]



  12. naz says:

    gyler, penuh motivasi, good luck utk ko :mail01:

    [Reply]



  13. spatt says:

    aku pun mula2 lost gak.nasib baik shifa da tanye dulu..haha :P
    gudluck beb!

    [Reply]



  14. wazy says:

    semoga berjaya bro dlm contest ni :upin02:

    [Reply]



  15. Rjuna says:

    Miss I= Innity (2500 unique visitor & 10k Pageviews per month)

    Berani Gagal Network= Team klik klik Dapatwang.com

    [Reply]

    topo Reply:

    oo patut la aku tak dapat.. aku punya
    (8000 unique visitor & 17k Pageviews per month)

    [Reply]

    Mr.Bintang Reply:

    woooooooooott!!!!

    Miss I tersilap pandang tuh… adeh… /:)
    hehehe..

    [Reply]

    zool Reply:

    byk tu…
    aku tak layak kot…

    [Reply]



  16. mohdisa says:

    ayo, otai sudah join. abislah aku. hehe

    [Reply]

    ishak hasimi Reply:

    itu lah peluang bro untuk jadi otai juga heheheheh

    [Reply]



  17. beliamuda says:

    aish, kalau aku tak baca komen mmg aku ingat Miss I tu ntah sesape.. hikhik~

    [Reply]



  18. earnword says:

    eheh..dia reject ko? Adeh. Adeh..ko stay je dengan Miss N sudah la..

    [Reply]



  19. aminjohar says:

    Hi… Tersesat di sini. Owah meriahnya. :-)

    Persaingan sengit sungguh cabaran SEO kali ini.

    [Reply]



  20. aminjohar says:

    Kini Penyertaan telah mencecah 81 peserta. Waww!

    Cabaran kini semakin sengit. :-)

    [Reply]



  21. aried says:

    mak ai…ni xtry pun xpe… tensen tgok otai2 SEO join… baek serender awal2.. heheh… gud luck too all.. byak kali da ulang ni.heheh…

    xsabar nak tgok sape menang….:mail01:

    [Reply]



  22. Dr House says:

    Cet. Yeye je aku baca.

    [Reply]



  23. Astaga.com Lifestyle says:

    Banyak kontes seo yang diadakan di Indonesia sehingga kita bisa belajar ilmu-ilmu seo jauh lebih dalam lagi :)

    [Reply]



  24. Wan Perlis says:

    semoga berjaya topo
    hidup berani untuk gagal

    [Reply]



  25. sueella says:

    tahniah kerana berjaya

    [Reply]



Trackbacks

  1. Hidup Berani Untuk Gagal Contest
  2. Senarai Peserta Contest Hidup Berani Untuk Gagal | Denaihati
  3. Peraduan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, korang dah join ke? | inertz.com
  4. "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  5. Hidup Berani Untuk Gagal | HIDUP BERANI UNTUK GAGAL 2010
  6. Update Contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  7. Hidup Berani Untuk Gagal apa entri pilihan ANDA | Denaihati
  8. “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  9. Vote Entri Terbaik Contest Hidup Berani Untuk Gagal. Last Day! | HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Lizarazak.com
  10. Insentif Referral contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Denaihati
  11. Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Denaihati
  12. Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Pesanan buat diriku yang sering lupa!!
  13. Aku dan kamu..
  14. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL bila tarikh tutupnya?
  15. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL hadiah referral
  16. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL semakin panas

Leave a Reply