family affairs game… hehe cukup bijak ke korang nak main game ni?

game December 3rd, 2009

hoho setelah ball maker game yang aku post dulu mendapat sambutan yang menggalakkan.. mari kita main satu lagi game yang menguji minda hehehe.. game yang mudah.. motif dia senang je.. pasti kan semua orang dapat menyeberangi sungai menggukan rakit yang telah disediakan.. hohoho tapi ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi.. hehehe

  1. maksimum 2 orang je yang boleh naik rakit tu dalam satu masa..
  2. ayah tak boleh tinggal dengan anak perempuan kalau takde mak..
  3. mak tak boleh tinggal dengan anak lelaki kalau takde bapak
  4. penjenayah tak boleh tinggal dengan sesiapa sahaja kalau takde polis
  5. hanya ibu bapa atau polis je yang boleh mengemudi rakit tu… hoho
  6. nak gerakkan rakit.. tekan tombol merah tu.. nampak?

hohoho cuba la main tengok korang cuku bijak ke tak.. kalau dah dapat jangan komen kat sini macam mana cara dia.. hehehe contact aku terus.. DM kat twitter pon ok.. kalau takde orang yang mampu selesaikan baru aku dedahkan.. 😀

Powered by SantaBanta.com

39 Responses to “family affairs game… hehe cukup bijak ke korang nak main game ni?”

  1. syinrayafa says:

    haha…akan ku cuba sedaya upaya…

    [Reply]



  2. mohdisa says:

    ades, baru nak cuba. tenet tahap gprs tak mampu pegi jauh. nnt aku cuba. :ipin02:

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoh buat perancangan strategi dulu.. hohoho

    [Reply]

    mohdisa Reply:

    aku penah main game ni. nnt aku ingat kembali. 🙂

    [Reply]



  3. cidimidi says:

    wa… xlepas2… mula2 bwk penjenayah.. then anak perempuan.. pastu sangkut.. 😛

    [Reply]

    cidimidi Reply:

    yeah! da berjaya :fizi01:

    [Reply]

    cidimidi Reply:

    http://twitpic.com/rxgxt

    [Reply]

    nini Reply:

    tlg ler abaq org yg dah brjaya………pleaze:mail01::http://topotato.com/smilies/ipin02.gifupin01::upin02:

    [Reply]



  4. hydir says:

    pernah jawab dulu kuiz ni .. tp dah lama
    nak ingat jap .. hahaha

    [Reply]



  5. Mr.Bintang says:

    BERJAYA!! 2:55!! ekekek..

    http://kimag.es/share/68606129.png

    [Reply]

    topo Reply:

    tu lepas berapa kali refresh tu? hahahah pi hasut rakan2 main game ni 😀

    [Reply]

    Mr.Bintang Reply:

    sekali refresh je.. 1st time aku cube try test.. bile dah blur.. aku mula semula.. terus dapat.. hahaha.. jap. aku nk RT.. 😛

    [Reply]



  6. yash says:

    pewhhhh! aku tak teror la bab perlu pikir2 nie.. huk3 T____T

    [Reply]



  7. syinrayafa says:

    hahaa…lama gila aku buat…xmain angkut je..
    6:42…

    [Reply]



  8. ara says:

    saya berjaya yehah…:kakros: 1:6 minit aje.. kuikui.. tpi selepas beberapa percubaan. heheheh

    [Reply]



  9. Mus says:

    mcm mana ni.. tak lepas2 lagi ni!

    [Reply]

    Mus Reply:

    dapat jugak akhirnya..

    [Reply]



  10. novatech says:

    time taken 0:0:55
    :ehsan01:

    [Reply]

    topo Reply:

    ganas giler lu… hohooho

    [Reply]



  11. fafa says:

    aku nk try men tp tenet slow~aaaarrrghhhh……..

    [Reply]

    topo Reply:

    takpe boleh try lagi.. hohoho rancang strategi dulu..

    [Reply]



  12. Piston Pecah says:

    mcm game yg ada org alim dgn raksaksa…besh2….

    [Reply]



  13. elyaszbha says:

    salam..
    bangun tidur saja..
    tgk twitter..
    erk..topo ada post game lagi..
    terus serbu lah apa lagi.. ^^
    game nie memang mencabar minda hehe..

    mak = tak suka ank lelaki
    pak = tak suka ank perempuan
    tahanan = tak suka mak,pak,ank lelaki,ank perempuan
    polis = jaga tahanan

    setelah beberapa minit main game..
    hantar punya hantar sampai nak hantuk kepala pun ada hehe^^
    akhirnya dapat juga bawa semua menyeberangi sungai..
    dengan masa 00:13:28 minit..
    lama kan..? otak ak slow sikit..hehe
    terima kasih topo.. ^^

    [Reply]

    topo Reply:

    takut mak bapak buat sumbang mahram la kot.. hahahaha

    [Reply]

    elyaszbha Reply:

    haha..ayat xble bla… 😀

    [Reply]



  14. atokk says:

    hahaha…dah dpt dengan satu percubaan lihat nie http://img691.imageshack.us/img691/3498/kudos.gif :mail01: haha dua singgit..

    [Reply]



  15. im says:

    yey! dah dapat…00:02:56..hoho XD :fizi01:

    [Reply]



  16. Yeyen says:

    :upin02:
    yay! dpt 3min 16 saat..haha..dapat weh..terer gak aku nih..:ehsan01:

    [Reply]



  17. hairil akif says:

    susah gler!!!

    [Reply]



  18. wanjakko says:

    wakaka..ak dapat solve in 2.37..tu pon pas main 4 kali..wahaha

    [Reply]



  19. Fahmishah says:

    Payoh gak memula tu, lama2 macam senang je bila dah hafal step dia. ahaha!:ehsan01:

    [Reply]



  20. Putri says:

    hahahahha yeayyyyyyyy nak game lagi….saya berjaya 1 minit 18 saat…ske2

    [Reply]



  21. blowie says:

    seminit lebeh je dah settle,ahahhaha 😛

    [Reply]



  22. CypherHackz says:

    Aku dapat setelkan dalam masa 7 min 7 saat. Tapi aku tak ingat macam mana aku buat sebab aku cuba jaya. Hehehe. Tapi berapa kali jugak la ulang alik. Tapi, apa yang penting korang kene gunakan polis dan penjahat tu dengan sepenuhnya. :ehsan01:

    [Reply]



  23. jejakaKACAQ says:

    weyyy….bg la kluu ckitt….ni mcm nk mati dah…mcm x logicc jee game ni…teruk monitor laptop ni aku tumbuk2 pasal tensyenn….:fizi01:

    [Reply]



  24. aidaa N. says:

    whoah ~ 4 mins 9 !
    haha, ini pn 3rd try. :d/

    [Reply]



  25. imi says:

    yeaah!!2 min 20 saat~

    [Reply]



  26. imi says:

    yeah~~menang 1 saat drpd cidimidi..

    [Reply]



Trackbacks

  1. jadi bijak dengan bermain game | topotato.com

Leave a Reply