facebook kini lebih privasi.. tak perlu risau nak kutuk boss di status facebook..

Reviews December 10th, 2009

hohoho sekarang ni bilangan pengguna semakin menakutkan.. korang memang akan terkejut dengan siapa yang korang jumpa di facebook ini.. hoho dah kira macam benda wajib ada di zaman yang serba maju ini.. tapi masalahnyabila ramai sangat yang ada facebook ini kita akan jadi lebih terkongkong dan perlu lebih berjaga-jaga.. ye la mana la tau kan tengah ponteng kerja tetiba gatal tangan nak main facebook pastu kantoi dengan boss.. tak ke naya.. tapi kini dengan pirivacy setting di status ianya dah tak menjadi masalah..

caranya mudah sahaja.. pertama tulis la apa-apa status yang anada mahu kemudian klik privacy di bahagian sudut kanan bawah pilih la siapa yang ingin anda kongsikan status itu

tuliskan status private anda

tuliskan status private anda

ok sebagai contoh pertama ini aku memberi status update khas untuk sibintang sahaja.. hohoho pilih option specific people dan taip la nama mr bintang hati.. dan sila tekan share

pilih la siapa sahaja

pilih la siapa sahaja

perhatikan status korang dan korang boleh nampak terdapat logo mangga di status anda..

status anda kini dah jadi private

status anda kini dah jadi private

ok serius aku sangat suka function ini.. hoho selepas ini boleh la aku add sesiapa sahaja dan update status sesuka hati.. 😀 untuk lebih pemahaman, sila explore sendiri.. aku sangat yakin ada banyak lagi perkara menarik yang boleh dilakukan

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

21 Responses to “facebook kini lebih privasi.. tak perlu risau nak kutuk boss di status facebook..”

  1. Azfarul says:

    woo..sangat menarik..
    dah macam2 function facebook nieh =)

    [Reply]



  2. elyaszbha says:

    wah..
    bergeliga otak Mark Zuckerberg ..

    [Reply]



  3. mike says:

    cet~ salah satu cara topo emo kan diri nyer~ hahaha~

    [Reply]



  4. paeh says:

    napa kat aku punya xde ikon mangga sebelah share tuu… huhu.. cmne nk setting topo

    [Reply]



  5. Munirah Abd says:

    hahaha sudah lama ku applykan utk private status pada org org yg aku mahu…

    [Reply]



  6. a1zudd1n says:

    hoho..bes2.
    tapi acc fb ko bkn da delete ke??
    ke da idupkan blk??hehe:fizi01:

    [Reply]

    topo Reply:

    tu la psal.. aku nak delete.. sekali dia deactivate je.. login lagi skali dia terus activate balik.. cis

    [Reply]

    a1zudd1n Reply:

    ak rase ko ni kuncu2 dyorg la..
    2 yg acc ko x delete 2..haha:fizi01:

    [Reply]



  7. alien says:

    :ipin01:

    oooo topo dah merancang nak mengkutuk dgn lebe selesa ke hape?

    [Reply]



  8. stereo says:

    haha!
    boleh la aku add lecturer c++ aku….
    hohoh~

    [Reply]



  9. zool says:

    Bagus lah function ni.. Bior budak opis aku tak tau yg aku update status..
    Ye la tak nak approve kengkawan..

    [Reply]



  10. titan says:

    tadi aku masuk facebook, dia suruh aku update benda ni la. Betul. makin private. Bagus gak nih..

    [Reply]



  11. Nuyul says:

    thanks sebab share ilmu.

    :fizi01:

    [Reply]



  12. denaihati says:

    aku belum update lagi sistem baru ni. Nampaknya semakin menarik tak lah open pada semua kan..sepatutnya dah lama buat. Bolehlah buat group khas untuk cerita apa yg kita nak.

    [Reply]



  13. kisahsensasi says:

    kalau tak silap function nie di update lepas ade kes buang pekerja yang kutuk pasal bos dan keje….

    [Reply]



  14. shifaa says:

    yay…ni la function yang aku tunggu:d/

    [Reply]



  15. hasbulaqill says:

    yep
    aku bru tw mende nih
    time nk wt wall post kelmarin dulu
    heher
    boleh ler
    kutuk pensyarah sendiri
    jangan makbapak sudah
    😀

    [Reply]



  16. chokilala says:

    eh? ni post lama ke? hohohoho. baru tahu 😛

    [Reply]

    topo Reply:

    xpe.. blom setahun lagi.. kira blom expired la tu.. hohoho

    [Reply]



  17. mashita says:

    yehh..lebih private. itu lebih bagus.

    [Reply]



  18. ned says:

    aku suke post ko ni..sbb aku buat gtu ….hahahaha

    [Reply]



Leave a Reply