blogger penipu…

Blogging December 12th, 2009

sebelum apa-apa sila usya dulu video ni yang hangat masa pilihan raya dahulu.. hohoho lepas tu baru sambung baca entry ini ye πŸ˜€

lawak? kelakar? marah? tak puas hati? hohoho biasa la tu walaupun tak puas hati ke apa ke hal ini memang kenyataan.. ramai jugak blogger yang menipu di alam maya ini.. hohoho siapa?

hoho siapa tu aku tak nak sebut nama… tiada siapa-siapa pon.. hanya sekadar pandangan secara umum je.. hohoho memang terdapat ramai blogger yang menipu pada ketika ini.. hohoho sila jangan sempitkan pemikiran anda dengan memikirkan tipu itu hanya dalam bentuk kewangan sahaja ye banyak jugak cara untuk menipu ini contohnya

menipu trafik hohoho beriya je tunjukkan graf nuffnang tunjuk trafik ribu-ribu lepas tu siap letak watermark.. tapi yang aku peliknya dia potong betul-betul biar nampak bahagian graf.. kenapa tak buat full print screen terus? kat atas graf tu patutnya ada nama blog.. hoho kenapa tak tunjuk sekali? hohoho ada ke orang buat macam tu? haha ntah

menipu ranking.. hoho tak kisah la ranking google ke ranking alexa ke.. ranking top Malaysian blogs ke.. hohoho (aku ada dalam list top 100 malaysian blogs.. sila jeles.. hahaha) apa la sangat ranking tu? adeh.. dah bertahun blog aku pr1-2 baru 2-3 bulan lepas je naik pr3.. dan ramai lagi blogger yang pr0 tapi duit tiap bulan masuk ratus-ratus sebab blog

menipu identiti… adeh ni lagi satu.. dah sah-sah ko tu lelaki.. berkumis.. bermisai berjanggut.. tak ayah la ngaku ko tu gadis hot semata-mata nak menagih trafik.. hohoho ye la.. blogger perempuan kalau tulis post ngarut-ngarut pon.. then letak gambar sikit.. letak gambar-gambar posing sikit memang confirm trafik naik..

menipu tajuk.. memang tak dinafikan la tajuk memainkan peranan yang sangat penting untuk menarik minat pembaca.. hohoho ye la tajuk tu ibarat kulit buku bagi post korang.. tapi tak perlu la letak keyword panas seperti porno atau red tube dan sebagainya.. hohoho satu je nasihat aku.. jangan sampai search engine detect blog korang sebagai porn site dan dan tak crawl lagi ke blog kalian.. hohoho atau nanti network USM ke.. network UiTM ke block blog korangΒ  jangan menangis darah nanti.. hohoho kaw-kaw trafik korang turun.. πŸ˜€

hohoh cukup la sampai di sini sahaja.. dah lama rasanya aku tak buat post yang bergenre begini.. hohoho semoga kita mendapat keberkatan bersama-sama ye.. hoho cukup-cukup la menipu tu πŸ˜€

p/s: tapi jangan plak lepas ini buat tajuk post semua skema-skema ye.. memang jangan harap la aku nak baca.. hohoho

56 Responses to “blogger penipu…”

  1. TMUkmkd says:

    huh aku pikir entri neh nak cakap pasal aku kata nama ko gurl tadi :p

    [Reply]

    topo Reply:

    yang tu aku still tak puas hati lagi tu.. hohoh tapi next post la kot..hahaha

    [Reply]

    TMUkmkd Reply:

    hahah.. aku benarkan :p bukan selalu aku tak berfikir secara rasional

    [Reply]



  2. syin says:

    ” menipu identiti… adeh ni lagi satu.. dah sah-sah ko tu lelaki.. berkumis.. bermisai berjanggut.. tak ayah la ngaku ko tu gadis hot semata-mata nak menagih trafik.. hohoho ye la.. blogger perempuan kalau tulis post ngarut-ngarut pon.. then letak gambar sikit.. letak gambar-gambar posing sikit memang confirm trafik naik.. ”

    p/s : ayat di atas ni memang aku terasa bro..wakaka….

    [Reply]



  3. Mr.Bintang says:

    hohoo.. ye la aku ngaku.. mase memula wat blog.. blog aku seakan blog pompuan.. tp aku x tipu.. hohoho.. aku dah gtau awalΒ² tp masih ada org sangke aku pompuann.. oh tidak… hahahaha…

    [Reply]

    syin Reply:

    kita senasib bro…hahahaha…

    [Reply]

    paeh Reply:

    tu dulu. skang korang dah berubah… jnji korg tak jadi cam fatine… huhu

    [Reply]

    broSKL Reply:

    aku pun ingt korg (syinrayafa & mr.bintang) ni pompuan, rupenya lelaki la plak.. haha

    [Reply]



  4. whose says:

    aiyak..macam itu orang juga adakah…
    kata nenek ak, tak baik tipu2..nanti tuhan marah tau…
    haha….

    papapun, all the blogger’s Malaysia cool beb…hikhik..

    [Reply]



  5. beliamuda says:

    hahaha.. lawak tol video tuh…

    menipu trafik – gile kentang la eh nak curi gambar trafik blog orang semata-mata nak buat pembaca kagum…

    menipu ranking – sama je kot ngan atas

    menipu identiti – no komen.. πŸ˜›

    menipu tajuk – kuang3

    [Reply]



  6. yash says:

    hak3 aku tak tipu org.. tapi dorg yang tertipu dgn identiti ku.. aku popuan.. aku jadi diri aku… tapi dorg ngt aku laki.. hak3 x dapat den nak nolong la yang tu.. :))kdang2 aku pown wat gak tajuk panas2 tu.. hek3 2 3 N3 je kowt! bagi gempak sket.. tapi x la melampau2.. ;))

    [Reply]

    topo Reply:

    hoho tajuk aku semua gempak beb πŸ˜€ tapi yang ada kaitan la.. πŸ˜€

    [Reply]

    Zala Wajik Reply:

    macam senasib je..hahah XD

    [Reply]



  7. Juzu says:

    :ipin01:

    [Reply]



  8. blowie says:

    aku terasa yg last tu,hahaha
    ko slalu cmni,tikam aku ahahahahah πŸ˜›

    [Reply]

    topo Reply:

    memang khas untuk ko.. hahahaha

    [Reply]



  9. loq says:

    pasal video tu,siapa makan cili dia terasa pedas lah.haha.
    berblog kalau pertama sekali nak fikir pasal traffik dengan duit je boleh blah la.Minat mesti no 1.

    [Reply]

    topo Reply:

    aku mmg blog sebab trafik dan duit.. serius tak tipu.. hohooh

    [Reply]

    loq Reply:

    kau lain..haha.ko special sikit>:)

    [Reply]

    chokilala Reply:

    dulu 1 minat, 2 trafik, 3 duit. sekarang 1 minat & duit berkongsi tempat yang sama. trafik no 3. no 2 topo di hati. wakaka :-&:-&

    [Reply]

    topo Reply:

    yup aku pon sama.. no 1 skrg duit.. kalau bukan sebab duit.. dah lama aku padamkan topotato.com ni..

    [Reply]



  10. naz says:

    masa mula start blogging dulu, ramai yg ingat blog aku girl punye. HAHA. (aenaz), padahal ae tu maksudnya artificial elegant. hohoho. so far, blogger malaysia semua cool, kalau jumpe yg teruk mcm yg ko mention ni, aku report kat ko. hoho :ehsan02:

    [Reply]

    topo Reply:

    waaa buat pe nak report kat aku.. aku bukan polis.. hohoho

    [Reply]



  11. atokk says:

    hahah..betol2..ramai blogger2 baru yang buat penipuan yang macam nie..

    [Reply]



  12. Roslan Nazri says:

    huh quit sensitive this video..nak mintak kebenaran amik video ni eh..aku kasi credit kat ko nti kat entri aku…huh!

    [Reply]

    topo Reply:

    amek je.. bukan aku punya pon..
    kalo nak credit tu aku terima dgn tangan terbuka..

    [Reply]



  13. Akuro San says:

    buat masa nih, saya tak tipu even saya newbie~
    cuma kadang2 saya ‘geli’ dengar org panggil saya ‘bro’. coz dia tak tahu yg saya perempuan~ huhu~ :kakros:

    [Reply]

    MuNsYi~SaMa Reply:

    laki kna letak nme ganas2 sket br org xkeliru…haha

    [Reply]

    topo Reply:

    tapi masalahnya.. akuro san ni perempuan weh..
    kalo dia letak nama ganas.. lagi la ramai yg panggil dia bro.. hohoho

    [Reply]

    MuNsYi~SaMa Reply:

    tau..kalo pompuan sebaliknye la..

    [Reply]



  14. Anarm says:

    yela2.. x main dh keyword lucah.. :upin01:

    [Reply]



  15. Kujie says:

    sebab tu ko tak baca blog kak jie ye..hahahah

    tajuk skema2 gaya makcik bedah..:)

    [Reply]

    topo Reply:

    pergh mane ade… saya tiap2 hari baca blog kak jie..
    siap subscribe rss lg.. hohoho

    [Reply]



  16. ayong_qiela says:

    hehe. suke post kali ni. hehe~ πŸ™‚

    [Reply]



  17. Fahmishah says:

    hahah teringat masa pilihanraya tahun lepas.

    [Reply]



  18. Piston Pecah says:

    rase tak de tipu…cume yg alexa tuh jek….(ramai pkai) ek?:-?

    [Reply]



  19. megat says:

    betul la blogger penipu, dalam baik-baik pun boleh main keyword panas (kah3).

    ada jumpa dalam ini entri tak?

    [Reply]



  20. zuwairiaiman says:

    :ipin02: panas2 tajuk yang panas

    [Reply]



  21. ishak hasimi says:

    biasanya kalau letak keyword panas sekalipun susah nak masuk search engine bila keywords panas itu di taip kat search engine

    [Reply]



  22. paeh says:

    sepanjang 3 bulan ni. aku rase aku xde tipu2 lg kot.. ehee

    [Reply]



  23. VuJiE says:

    “blogger perempuan kalau tulis post ngarut-ngarut pon.. then letak gambar sikit.. letak gambar-gambar posing sikit memang confirm trafik naik..”

    aku letak gambar bukan sikit-sikit..
    dah tu posing bukan sikit-sikit..
    tapi TRAFIK TAK NAIK-NAIK PON.
    ni yang buat aku musykil dengan identiti aku sendiri nih.
    hahahaha…

    [Reply]

    topo Reply:

    tak cukup daring lagi tu posing ko.. hahahah

    [Reply]



  24. Lizz says:

    aku selalu buat tajuk skema, no wonder ko takmo bace entry aku beb. kehkehkeh. points bab letak screenshot trafik ke slip maybank kejadah so far memang aku tak caye cuz ada aje software utk wat mende2 tuh woo.

    eh, korang dah start sem baru ke?

    [Reply]



  25. hasbulaqill says:

    motif post ni mesti ada kes kan
    xkan nk saja2 post
    tp nice
    mengingatkan kita
    niaga kene jujur
    πŸ˜‰

    [Reply]



  26. mykrk says:

    adussss…… teraselah pullaks….:(

    [Reply]



  27. abrablog says:

    hehe. betul. aku ni lelaki la. lelaki la topo..:fizi01:

    [Reply]



  28. Luth Textile says:

    tak try lg pon main keyword2 lucah ni.. haha:ipin01::ipin01:

    [Reply]



  29. blogresipi says:

    Nak tergelak pun ada tengok video youtube kat atas. anyway saranan topotato memang betul.banyak cara lain yang lebih bernas untuk tarik trafik. content is king and networking is queen. πŸ™‚

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha aku suka part networking is queen.. tapi SEO is the Ace!! ohohoh

    [Reply]



  30. pneumedic says:

    mcm tu punya org pun ade ke..

    [Reply]



  31. Ayabizz says:

    Macam-macam blogger..niat kena betul..

    kalo tajuk yang pelik-pelik sekadar menarik perhatian pembaca, masih boleh diterima..

    tapi janganlah nak tipu ranking plak kan.. betul tak? hehehe
    πŸ™‚
    My opinion je….

    [Reply]



  32. AdaAkuKesah says:

    eh.. itu macam ka? kahkahkah.. aku ada tipu gak.. tapi tipu sunat.. cuma screen shot aku je jujur.. tak caya? mmg dengki la korang nih.. mana melayu nak maju.. kohkohkoh

    [Reply]



  33. KAMPRET says:

    omong opo to keeek kek..

    [Reply]



  34. Isu Panas says:

    lagi satu, klu cpy paste tu tepek la link asal sbgi kredit.. ak geraammm..haha

    [Reply]



Trackbacks

  1. 09. Susahnya ke Nak Fikir ? | Si Buchuk | Hidup Berani Untuk Gagal
  2. copycat, plagiarism dan tiru blog | topotato.com

Leave a Reply