aku blogger yang pandai berkias…

Life December 26th, 2009

pada mulanya aku nak tulis tajuk aku blogger yang sinis tapi selepas carian google baru aku tau sinis itu bermaksud:

sinis ialah mempersoalkan kebaikan, kejujuran orang dll, kata-kata bersifat mengejek, merendahkan orang lain.

aku sangat yakin aku tak pernah mempersoalkan kebaikan orang lain.. nasib baik pada sumber yang sama ada tertulis maksud kias iaitu: kata-kata berbentuk teguran yang tidak membawa maksud sebenar. sumber dari bernama sini ok tamat pengenalan.. ~Cerita Mula~

Setiap perkara yang aku lakukan dalam blog ni mempunyai maksud yang tersirat dan tersurat..bukan sahaja dari segi post, malahan tema blog ni pon ada makna tersendiri..

kalau tak percaya sila ke page archives dan baca la kesemua 354 post yang ada..post yang seringkas ini sebenarnya mempunyai maksud yang lebih berat daripada post ini..

dah secara jujurnya aku taip post hidup berani untuk gagal tu pon bukan sebab RM500..tapi memang luahan hati tu.. hahaha sebab tu aku tak kisah pon post tu dalam top 10 ke tak..yang penting tujuan post tu dah terlaksana..

dan post ini jugak mempunyai banyak maksud tersirat.. dan juga mungkin sebagai petunjuk hahaha.. kalau korang baca blog ini dengan betul banyak perkara yang aku kongsikan.. tapi kalau korang baca main-main pon banyak jugak boleh nampak apa yang aku cuba sampaikan..

nampak pelik tak post kali ini? mungkin bahana kesibukan aku dengan projek baru yang sedang aku usahakan sekarang ni.. tak sabar aku nak terbitkan satu lagi blog yang berwarna hijau di alam maya ini.. hahaha kenapa aku sibuk sangat dengan projek baru ni? harga juta-juta ke projek tu? biarlah rahsia.. 😀

post ini juga sebagai peninggalan kepada mereka yang bakal merindui aku.. sebentar lagi aku akan ke Cherating.. kononnya ramai gadis-gadis seksi kat sana.. doakan aku selamat ye..

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

26 Responses to “aku blogger yang pandai berkias…”

  1. Zul says:

    hehe
    selamat dari ape bro?
    haha
    betul ker posting 2 hanya untuk luahan hati?
    :ehsan01:

    [Reply]



  2. shifaa says:

    haha
    ceh…pegi Cherating untuk cuci mate :-\”

    [Reply]



  3. Kujie says:

    mana ade seksi dah Topo kt Cherating tu
    makcik2 je dok kendong anak2 tepi pantai
    cuti sekolah ni
    selera ke…?

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho memang xde pon.. kecewa je.

    [Reply]



  4. abrablog says:

    pegi la. jangan lupa bawak buah tangan untuk aku aa..:fizi01:

    [Reply]



  5. samanosuke_04 says:

    ceee.. tabik keazaman ko bro.. aku pun nak tulis post ikhlas gakk r pasnie.. nampak cam stylo jerr kalo tulis post cam ko.. haha!

    [Reply]



  6. oDiN says:

    jumpe di utem next week

    [Reply]

    chokilala Reply:

    skema gile kot komen kau ni? hahaha :-b

    [Reply]



  7. ishak hasimi says:

    topo cuci apa yer ? aahahaha

    [Reply]



  8. hilmi says:

    hahaha…slamat mencuci mata di cherating ek?? :kakros:

    [Reply]



  9. blogresipi says:

    Tak pernah sampai lagi kat Cherating. Ada tak homestay yg murah-murah?

    [Reply]



  10. tunepal says:

    hehe. dah pandai berkias-kias ye sekarang..

    [Reply]

    topo Reply:

    dari dulu mmg aku berkias je.. hohoho

    [Reply]



  11. KNizam says:

    aku makin confuse ngan post ko kali ni. hehe 🙂

    [Reply]



  12. yonna says:

    sebenarnya,setiap post ko aku confused. kecuali promo AJL ja. kalau org paling rapat dgn ko mungkin faham 🙂

    [Reply]



  13. Mr.Bintang says:

    fuyooo.. terpampang besar 7 Jan 2010 kat atas tu.. hahaha… 😀 x sbr nk nengok projek terbaru ko.. hihi.. 😛

    baca blog ko ni lebih kurang tengok peta harta karun.. ade je mende tersirat.. hahaha..

    [Reply]



  14. x-po says:

    adeh, aku fail dlm ilmu berseni2 ni, so ssh nk fhm org berkias ke x..hehe

    [Reply]



  15. has says:

    projek apa tu??
    seo ke? 😀

    [Reply]



  16. norsaritanaini says:

    ai like ur green blog…

    [Reply]



  17. beliamuda says:

    orang Melayu memang selalu berkias…

    [Reply]



  18. mohdisa says:

    haha, g bercuti ke kerja bro? bz memanjang yerk. 🙂

    [Reply]



  19. acad says:

    hai topo hehehehe

    [Reply]

    topo Reply:

    wui.. hidup lagi ko rupanya.. hohoho lama xdengar kabar berita.. hohoho

    [Reply]

    acad Reply:

    mati skejap tpada org kmpulkan 7 biji bola naga dan hdupkan aku blk.hehehe.bz sket ngan final year projek.ko ada projek bru ek.projek design2 ke.

    [Reply]



  20. denaihati says:

    HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Benar sangat bukan sekadar hadiah tetapi mampun menyuntik semangat kepada diri sendiri dan mereka yang tersentuh dengan kisah yang kita ceritakan. Terima kasih.

    [Reply]



  21. KertaZ says:

    Kiasan tu dilatih dlm blog post sbb senang nk isi time amik peksa BM nnti.. Huhu.. Btw Slamat Tahun Baru.. 😀

    [Reply]



Leave a Reply