konklusi 2009…

December 31st, 2009 30 Comments   Posted in Life

mahukan tips menjadi blogger kacak? hehehe baca sampai habis post ini..

lama aku menyepi diri dalam blog ni.. kononnya sibuk dengan projek baru.. hohoho lagi beberapa jam lagi tamatlah tahun 2009. tahun ini merupakan tahun yang paling mencabar bagi aku tak kisah la dalam dunia blogging ke.. love story in havard ke mahupun kehidupan seharian.. hohoho Read the rest of this entry »

aku blogger yang pandai berkias…

December 26th, 2009 26 Comments   Posted in Life

pada mulanya aku nak tulis tajuk aku blogger yang sinis tapi selepas carian google baru aku tau sinis itu bermaksud:

sinis ialah mempersoalkan kebaikan, kejujuran orang dll, kata-kata bersifat mengejek, merendahkan orang lain.

aku sangat yakin aku tak pernah mempersoalkan kebaikan orang lain.. nasib baik pada sumber yang sama ada tertulis maksud kias iaitu: kata-kata berbentuk teguran yang tidak membawa maksud sebenar. sumber dari bernama sini ok tamat pengenalan.. ~Cerita Mula~ Read the rest of this entry »

wishlist topo sempena birthday hohoho..

December 25th, 2009 40 Comments   Posted in Reviews

hohoho merry christmas.. ini bukan post sempena christmas…(seingat aku, aku takde kawan yg sambut ni).. sempena birthday aku tahun depan, aku ada satu je hadiah yang aku idam-idamkan.. hohoho kalau takde orang lain nak kasik aku akan bagi hadiah untuk diri sendiri macam tahun lepas hehehe.. nak tahu hadiah apa yang aku idamkan tahun ni? teruskan membaca 😀 Read the rest of this entry »

iklan promo anugerah juara lagu AJL ke 24

December 21st, 2009 23 Comments   Posted in video

ok kepada yang belum tahu, Anugerah Juara lagu ke 24 akan diadakan pada 10/01/10 hoho bersamaan 10 Januari 2010 cantik tak tarikh dia? ok memang banyak lagu yang mantap yang dipertandingkan tapi post kali ini aku tak mahu nak cerita pasal lagu-lagu yang dipertandingkan tapi post ini nak tunjukkan iklan promo host AJL yang memang mantap.. hohoho Read the rest of this entry »

kenapa post aku ada dalam blog ko?

December 21st, 2009 33 Comments   Posted in Blogging

aku tidak dapat memikirkan tajuk yang kacak untuk post ini jadi aku buat tajuk yang direct sahaja… memandangkan majoriti yang akan membaca post ini adalah blogger, lebih mudah rasanya kalau nak bercerita hohoho.. pasti korang pernah mengalami dilema betapa susahnya nak cari idea untuk menulis blog.. selepas mendapat idea diikuti dengan betapa sukarnya nak menyususn ayat dan memilih kata kunci yang sesuai agar post itu kelihatan kacak dan menarik minat untuk dibaca.. hohoho bila dah berjaya dah berjaya menghasilkan post yang kacak, kita akan berasa sangat berpuas hati.. hohoho tapi itu tidak lama… Read the rest of this entry »

rain, rain go away…

December 19th, 2009 8 Comments   Posted in Life, video

hohoh hari ini sehari suntuk hujan kat Melaka (lebih spesifik lagi kat Malim rumah aku) dan hujan yang lebat ini membuatkan aktiviti tidur menjadi semakin enak.. hahaha ok ini post ringkas untuk berkongsi video lagu kanak-kanak ini.. hahaha lagu rain, rain go away..  enjoy sambil berselubung dalam selimut tengok hujan lebat.. 😀 Read the rest of this entry »