topo pakar SEO? hahahaha

Blogging November 30th, 2009

semenjak 2 menjak ni semakin ramai yang memperkatakan tentang perihal SEO (Search Engine Optimization) mula-mula aku nampak dalam blog lecturer aku.. hohoh lepas itu aku agak kagum bila Awal Ashaari menceritakan perihal SEO dalam cerekarama tv3 Sabtu lalu.. (serius aku tak ingat tajuk ape…) seronok jugak bila semakin ramai yang sedar perihal SEO ni.. hohoho susah la aku nak cari makan lepas ni..:P satu lagi yang mengejutkan aku adalah bila ada blogger yang mengatakan topo adalah pakar atau raja SEO.. =)) gelak guling-guling aku baca..

berikut ada beberapa fakta untuk menyangkal dakwaan tersebut :

  1. hehe cuba tengok permalink di topotato.com ada rupa macam pakar SEO ke? hohoh hanya yang pakar atau ada sedikit ilmu tentang SEO pasti tahu dan gelak kuat-kuat bila tengok permalink di topotato.com
  2. hohoho kalau aku pakar.. kenapa aku tidak join pertualang keyword blogger 1Malaysia? hohoh boleh dapat 200 tu..
  3. lagi? cuba tengok tajuk-tajuk post di topotato.com hoho pernah ke aku meletakkan keyword keji panas seperti 3gp, porno,melayu boleh, gagah dan sebagainya? seperti yang banyak dilakukan semenjak 2 menjak ini..
  4. lagi? jika aku pakar SEO… kenapa aku tidak cerita pasal perkara semasa yang sudah pasti tinggi hitsnya seperti perihal proton ezora ke.. Lim Kit Siang ke.. Perodua Alza ke.. tips atau soalan bocor SPM ke.. hohoho

hohoh aku rasa cukup la sampai 4 point sahaja untuk menyangkal perihal SEO ini.. hohoh sesungguhnya aku memang tak pakar langsung.. hoho bukan sahaja tak pakar.. advance pon jauh sekali.. πŸ˜€ lepas ini boleh la anda berhenti mencari perkataan SEO di topotato.com ye dan hentikan pujian perihal SEO itu.. hohoho

p/s: hohoh perasan tak post ini akau sangat humble dan merendah diri πŸ˜€ sedikit pon tidak berlagak seperti selalau.. heheheheh

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

37 Responses to “topo pakar SEO? hahahaha”

  1. beliamuda says:

    topo merendah diri.. walaupun begitu, ada juga beberapa ilmu tentang SEO yang aku dapat dari sini… itu tak dapat disangkal…

    [Reply]

    topo Reply:

    ilmu ape plak ni.. hohoho :-$

    [Reply]

    beliamuda Reply:

    hikhik.. kena pandai perhatikan la.. baru dapat ilmu tu.. tak gitu topo?

    [Reply]



  2. Akuro San says:

    ha’ah la~ saya pernah gak terbaca org kata si topo ni pakar SEO. tak betul erk?

    [Reply]

    topo Reply:

    sape org tu? meh sini aku pi bakar blog dia… hohohoho

    [Reply]

    abdfatah Reply:

    memang pakar jugak ler…

    [Reply]



  3. abdfatah says:

    secara tak langsung seo yang tak tersengaja yang sudah ko buat akan memberikan sedikit inspirasi kepada mereka yang mahu mengkaji berkenaan seo… so secara tak langsung blog topo boleh dijadikan sedikit rujukan untuk seo dengan tahap kepopularan yang encik topo miliki tersebut….

    kalo ko menguasai ilmu seo sepenuhnya gerenti lagi gempak sakan… kan kan kan kan kan….

    [Reply]



  4. syinrayafa says:

    hahaha….entri ko sblm ni mempunyai unsur yg sama dgn entri kali ni….
    ada udang di sebalik kentang rupanya….xcaye dah dh topo lps ni…hehehehe…

    [Reply]

    topo Reply:

    entry mana plak yang ada udang ni? mana ada weh..

    [Reply]

    softwaregal Reply:

    eleh, ckp cm xseo tp nape post ni banyak keyword popular? 3gp melayu, lim kit siang semua ada dalam post ni. lagi permalink tulis topo pakar seo, kanke tu pun cam keyword best tuk permalink? :mail01:

    [Reply]



  5. joegrimjow says:

    pape
    mmg ko raja
    kekeke!

    [Reply]



  6. Piston Pecah says:

    tunjuk ajar ku TOPO….

    [Reply]



  7. samanosuke_04 says:

    topo bajet low profile.. tapi semua orang x kesah.. haha! Semua akui ko tetap mantap SEO.. haha!! Kesian…

    [Reply]



  8. apiih says:

    SEO…sifu…tolong ajar saye..huhu

    [Reply]



  9. Sweet Thinker says:

    belog ko bewarna HIJAU. itu hits dari PR. haha :kakros:

    [Reply]



  10. paeh says:

    topo menyangkal dia bukan pakar tapi ramai yg tak menyangkal topo pakar SEO… haha

    [Reply]



  11. Mr.Bintang says:

    :upin02: “Betul.. betul.. betul..”, kata Upin.
    :kakros: “Hehehe… upin.. upin..”, sampuk Kak Ros.
    :upin01: “Ipin musykil lah.. celah mana yang diorang kata topo ni pakar SEO?”, Ipin tertanya-tanya.
    :fizi01: “Celah gigi kot?”, Fizi pula meneka.

    =)) “hahahahaha…!!”, aku gelak gulingΒ²

    [Reply]

    topo Reply:

    cisdel.. mentang2 ko menang keyword 1malaysia… hohoho
    weh hulur2 la barang 10 ke 20 ke 50 ke tabung topotato.com hahaha

    [Reply]



  12. akuadi says:

    org….dah kenal dah..mmg topo terror…hihihihi…kasi 5 star :upin01:

    [Reply]



  13. blowie says:

    ini post pun utk SEO! hahahah
    pandai eh ko mengaburi mata pelawat,ekekkeke.

    point no.4 tu semacam je,shhhht πŸ˜›

    [Reply]

    topo Reply:

    point no 3 dengan 4 tu memang khas aku kutuk ko.. hohohoho

    [Reply]



  14. darkk says:

    Topo terer ke? Tak tahu pulak. Apa tips dia? Beritahu sikit.

    [Reply]



  15. mario says:

    Kalau topo bukan pakar seo takkan topo boleh list keyword2 tuh.hahaha
    topo tau tapi x buat..hmmm…

    [Reply]

    abdfatah Reply:

    topo memang perlu jadi pakar seo… vote topo pakar seo…

    [Reply]



  16. titan says:

    dari apa yang aku lihat sejak aku kenal ko dan blog kentang ko nih..

    ko ada bakat jadi pakar seo..

    1. bab permalink. Memang SEO apa. AKu lebih suka guna permalink jenis ni. Ko punye permalink sama dengan aku. Ada sebab aku guna permalink jenis ni. Income TNX aku ada potensi boast 5-20% dari biasa bila pakai permalink ni banding permalink lain.. Still kuat apa pakai seo ni..banyak artikel aku sesat kat first page kat google apa kalau kena promosinya..

    2. ko dah pandai main kat title. Nak lagi best lagi, ko boldkan sket2 kat kat awal perenggan, tgh2 dan akhir perenggan. Kira bijaklah main SEO. Ko tak perasan aje kot..kiranya ko dah mahir gak bab2 meta marketing. Semua orang leh mahir bab ni. Tak caya, ko gi masuk blog2 yang alexa ranknya under 1 juta..mesti ada kesan2 SEO punya..

    itu aje yg aku tau sket2. Ko tambah la keyword2 panas yang ko mahu..haha. Mesti banyak punya masuk..kene plak ko rajin wat artikel gila-gila..

    Ps:Cukup aku merepek bab SEO. Aku pun main hentam aje ni cakap. Ntah betol ke tak..:mail01:

    [Reply]

    topo Reply:

    hehehehe mane ade.. tipu je semua tu.. aku tak tau pon pasal SEO ni.. hahahahaha :upin02:

    [Reply]

    spatt Reply:

    cukup2la merendah diri tu encik topo sang pakar seo
    hehe

    [Reply]



  17. zool says:

    SEO tu mende?? Seluar Engkau Oren ke???
    :fizi01:

    [Reply]

    oh!dawie Reply:

    hoho…klaka lak aku bace komen zool nie..ko wt2 xtau ek?

    [Reply]

    zool Reply:

    memang tak tau pun..
    Blog aku pun org lain tolong setupkan.. Aku tulis kat kertas suruh dia taipkan…
    :upin02:

    [Reply]



  18. Kujie says:

    alexa ranking around 200 pun tak pandai lagi..ciss… cover macho le tu :p

    [Reply]



  19. hasbul aqill says:

    aik
    mesti secret yang xnk revealed nih
    πŸ˜€
    topo,kalau u nk saya byr rm1000 saya snggu byr kalau ajar saya seo
    ahaks
    gurau jep
    :ipin02:

    [Reply]



  20. ishak hasimi says:

    lupa pulak eyh..salam kenal topo….kalau blogger popular macam ko memang pakar seo……hehhe..jom exchange link

    [Reply]



  21. hairil akif says:

    macam mne nak wat “read more” script kat wordpress????:upin01:

    [Reply]



  22. yash says:

    hu3 dulu tak tau pown mende SEO nie..
    tah sejak dua menjak nie selalu sgt kuar SEO kat blog2..
    baru lah aku tau apa itu SEO.. :p

    [Reply]



  23. reezluv says:

    kalu tak terer pasal SEO mana tau tu semua Topo..haha.kalau tak wat semua tu dan dapat ranking yang tinggi, memang ko optimize dengan bagus ar..:D

    [Reply]



Trackbacks

  1. Kenapa nak pengunjung 1,000 sehari

Leave a Reply