kalau korang diberi 3 permintaan apa yang korang mintak?

November 10th, 2009 27 Comments   Posted in game

ok post ini ringkas je..

kalau korang diberi 3 permintaan… apa yang korang mintak..

jawapan terbaik aku akan buat post review khas pasal blog atau diri dia Β atau produk dia kalau ada.. πŸ˜€

mari memasang watermark pada gambar…

November 9th, 2009 28 Comments   Posted in tutorial

ok selepas GC menjadi satu fenomena ramai dinasihatkan supaya meletak watermark pada gambar masing-masing.. mana la tau kalau gambar kalian termasuk dalam GC nnt boleh la dapat trafik free.. πŸ˜› tapi apa tu watermark? nak kena renjis dengan air dulu ke gambar sebelum diupload kat facebook dan sebagainya? hahah teruskan membaca.. Read the rest of this entry »

through my window versi tomok dan shila.. mana yang lebih cute? hahaha

November 8th, 2009 17 Comments   Posted in video

hohoho sebelum ni aku ada buat post tentang through my window versi iklan super cute.. memang best video klip tu.. lagu dia pon mantap dan sangat bertenaga nyayian bunkface.. hari ni aku terjumpa video klip through my window versi tomok dan jugak versi shila.. tapi takde la cartoon doodle super cute tu lagi.. tapi lagu dia masih mantap.. so pada pendapat korang through my window versi tomok ke shila yang lagi cute? hahaha teruskan membaca untuk tonton video klip mereka… Read the rest of this entry »

tips rahsia kekal muda remaja dan awet muda cara topo.. :D

November 8th, 2009 8 Comments   Posted in Life

jangan terkejut baca tajuk post ini hahah ini kan blog carca marba mentega kacang.. haha semua post aku boleh tulis tanpa mempedulikan apa-apa niche.. aku memang versatile hahaha banyak pulak mengarut di awalnya.. tapi ini serius aku akan memberikan rahsia kekal muda dengan contoh yang terbukti berkesan.. hehehe percaya tak ada yang dah berusia 40 tahun tapi masih lagi kelihatan seperti kanak-kanak riang? sila baca post ini sampai habis.. πŸ˜€ Read the rest of this entry »

7 eleven updates…

November 7th, 2009 18 Comments   Posted in Life

ok serius aku tak tau nak tulis post apa hari ni.. hahah tapi tarikh hari ni sangat meruntum jiwa dan terasa macam rugi la plak kalau aku tak simpan kenangan dalam arkib blog ni. hohoho jadi untuk post hari ini aku akan membuat ala-ala snippets post carca marba mentega kacang combine segala jenis perkara.. hehehe Read the rest of this entry »

bsod menghantui aku…

November 3rd, 2009 26 Comments   Posted in Life

kepada sesiapa yang tak tahu, bsod bermaksud blue screen of death.. atau dalam bahasa mudahnya screen pc ko tetiba jadi biru dan terus restart… semenjak 2 menjak ni semakin kerap aku dapat bsod ni dan ianya sangat merisaukan aku.. hari ni je dah 6-7 kali dia mati.. bukan hari ni.. malam ni.. apa yang patut akau lakukan? serius aku dah blur..

pc spec aku adalah seperti dalam post ini dan aku menggunakan windows 7 rc
antara error yang aku selalu dapat adalah

  • memory management
  • pfn_list corrupt
  • pool_header

serius aku perlukan pedoman apa yang perlu aku lakukan kerana google semakin memeningkan aku.. terima kasih πŸ˜€