ilmu adalah percuma… kemahiran yang perlu dibayar..

snippet November 28th, 2009

~~Cerita Bermula~~

aku dapat ilham tajuk post ini dari wangcyber..
ye aku semakin aktif kat WC selepas GC mengecewakan..
aku sangat tertarik dengan statement ni…
sedar atau tidak kita blogger memang sering berikan ilmu percuma…
tapi takkan semua benda nak percuma beb…
kepada yang kurang ilmu tu teruskan mencari ilmu yang percuma..
daripada ilmu tu jadikan kemahiran..
daipada kemahiran tu jadikanlah duit…
ada sesiapa nak ilmu aku?
rajin-rajin la datang blog ni…
ade sesiapa nak beli kemahiran aku tak?
hohohoho

~~Cerita Tamat~~

p/s: post ini sepatutnya mempunyai maksud tersirat yang mendalam… tapi aku dah semakin hilang kemahiran tu hmm…

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

15 Responses to “ilmu adalah percuma… kemahiran yang perlu dibayar..”

  1. beliamuda says:

    byk juga ilmu yang aku dapat sejak bertandang ke blog topo ni…

    [Reply]



  2. zool says:

    Sama2 lah berkongsi ilmu secara percuma..

    [Reply]



  3. Sam Fisher says:

    Tak de ilmu memang kena cari. Jangan makan suap jek.

    [Reply]



  4. paeh says:

    ilmu tanpa amal ibarat pokok yg tidak berbuah. hoho…

    [Reply]



  5. syinrayafa says:

    adesss….aku takut org lain paham lain…aku plak faham lain….ko plak xpaham apa yg aku faham…hahaha….

    [Reply]



  6. Mr. Cuz says:

    ilmu free mmg bnyak skang ni..huhu
    tp mcm mne kemahiran pon org nak fre??? aku pun xpaham..huhu

    [Reply]



  7. Mr.Bintang says:

    sape nak kemahiran aku pat!! bayar!! bayar!! yg len akukasi pree.. 😀 hahaha..

    [Reply]



  8. blowie says:

    blogging sume orang boleh ajar,nak setup blog kena ade kemahiran.
    nak tolong setupkan? itu kemahiran yang perlu dibayar ^_^

    [Reply]



  9. titan says:

    haha. mana ada benda percuma sekarang.. nak tulis info percuma kat wangcyber pun kena bayar bil letrik, bil api, bil streamyx..

    dari awal lagi, memang takde benda percuma. hutang ptptn pun kene bayar maa..sape kata ptptn tu percuma? namapun pinjaman..

    [Reply]



  10. samanosuke_04 says:

    kate orang energy nie xleh dicipta dan dihancurkan.. boleh diubah jer.. so, kalo nak dapat duit free memang payah, at least berkorban badan dan masa…

    [Reply]



  11. cikepal says:

    ilmu mendeee?? tolong aja buat layout simple n cun boleh?? hehe 🙂

    [Reply]



  12. Spatt says:

    huhu.betul la tu..ilmu sume bole GOOGLE je, cuma kalau malas hanjing, kuar la duit sket..kalau xleh gak, wa tatau la nak cakap pe lagi kan..haha

    aku dah jarang online WC skang nih..banyak drama je lebih aku tgk..

    [Reply]



  13. Richie says:

    setiap orang ada pendirian masing2 🙂
    tapi belajar percuma dengan pakcik google mmg best

    [Reply]



  14. Mario says:

    aku untung sebab ade org tolong guide.tp still green lg dlm arena nih.huhu.green mcm kaler blog topo.huhu

    [Reply]



  15. reezluv says:

    creativity is expensive..hahaha..tiru ayat uzairubiah..:P

    [Reply]



Leave a Reply