topo pakar SEO? hahahaha

November 30th, 2009 37 Comments   Posted in Blogging

semenjak 2 menjak ni semakin ramai yang memperkatakan tentang perihal SEO (Search Engine Optimization) mula-mula aku nampak dalam blog lecturer aku.. hohoh lepas itu aku agak kagum bila Awal Ashaari menceritakan perihal SEO dalam cerekarama tv3 Sabtu lalu.. (serius aku tak ingat tajuk ape…) seronok jugak bila semakin ramai yang sedar perihal SEO ni.. hohoho susah la aku nak cari makan lepas ni..:P satu lagi yang mengejutkan aku adalah bila ada blogger yang mengatakan topo adalah pakar atau raja SEO.. =)) gelak guling-guling aku baca..

berikut ada beberapa fakta untuk menyangkal dakwaan tersebut : Read the rest of this entry »

team klik nuffnang?

November 29th, 2009 84 Comments   Posted in Reviews

sempena cuti smemester ni aku memang banyak menghabiskan masa menyelusuri alam maya yang penuh warna warni ini.. hahahah macam karangan budak SPM.. ok straight to the point.. semakin banyak blog yang tumbuh bagai cendawan.. seronok aku baca blog dioarang terutamanya kalau dia seorang awek cun tapi ada beberapa statement dan post yang menarik minat aku… Read the rest of this entry »

ilmu adalah percuma… kemahiran yang perlu dibayar..

November 28th, 2009 15 Comments   Posted in snippet

~~Cerita Bermula~~

aku dapat ilham tajuk post ini dari wangcyber..
ye aku semakin aktif kat WC selepas GC mengecewakan..
aku sangat tertarik dengan statement ni…
sedar atau tidak kita blogger memang sering berikan ilmu percuma…
tapi takkan semua benda nak percuma beb…
kepada yang kurang ilmu tu teruskan mencari ilmu yang percuma..
daripada ilmu tu jadikan kemahiran..
daipada kemahiran tu jadikanlah duit…
ada sesiapa nak ilmu aku?
rajin-rajin la datang blog ni…
ade sesiapa nak beli kemahiran aku tak?
hohohoho

~~Cerita Tamat~~

p/s: post ini sepatutnya mempunyai maksud tersirat yang mendalam… tapi aku dah semakin hilang kemahiran tu hmm…

selamat hari raya korban…

November 26th, 2009 13 Comments   Posted in Life

sempena menyambut hari raya aidiladha yang bertarikh 27/11/2009 Β topo ingin mengucapkan selamat hari raya aidil adha kepada semua yang mengenali diri ini.. diharapkan semua pengorbanan yang dilakukan selama ini berbaloi dan membuahkan hasil.. hehehe serius aku tak tau nak buat ucapan raya korban.. kalau raya aidilfitri senang sikit kot… aku sebenarnya nak kongsikan gambar lembu korban je.. hehehe teruskan membaca.. jangan pitam pulak.. πŸ˜€

Read the rest of this entry »

saksikan episod baru upin dan ipin petang ini…

November 25th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

hohoho dah lama aku tak update berkenaan upin dan ipin.. ye la semenjak mereka dah takde episod baru, asyik ulang episod lama je.. dan tiada update episod kat web aku dah semakin kurang menonton upin dan ipin.. tapi duka dan kerinduan aku terubat bila upin dan ipin mula menayangkan episod baru sempena cuti sekolah πŸ˜€

Read the rest of this entry »

perlu ke dapatkan domain sendiri untuk blog?

November 24th, 2009 34 Comments   Posted in Reviews

sekarang ni semakin ramai yang memiliki domain untuk blog mereka .. hohoho bagus.. memang bagus.. memang seronok ada domain sendiri ni.. dan lagi seronok kalau ada hosting sendiri.. macam-macam benda boleh buat.. tapi ramai jugak yang masih ragu-ragu untuk membeli domain sendiri.. sila jawab persoalan-persoalan dibawah.. jika majoriti adalah ya.. sila la beli domain sendiri πŸ˜€

Read the rest of this entry »