topo beli buku lagi..khas untuk character design..

Reviews October 28th, 2009

setelah hampir satu sem mencari.. akhirnya aku jumpa jugak buku idaman hati.. hehehe dulu masa dating dengan si eny cari buku ni tak jumpa pon..  tapi berkat pertolongan lecturer aku akhirnya dapat jugak buku ni.. hohoh nak tau buku apa? hoho buku ni memang khas untuk character design.. menunjukkan personality character tu.. siap ada raut wajah sekali 😀 tajuk dia creating characters with personality

creating characters with personality

creating characters with personality

ok ini gambar buku yang aku google.. hahah sebab buku aku dah siap balut.. so bila amek gambar ada reflect cahaya.. tak smart la plak.. buku ni memang best woo.. hohoh dia tunjukkan development character.. siap tunjuk macam mana rupa character based on peringkat umur.. kalau baby macam mana nak lukis.. kanak-kanak macam mana.. sampai la ke orang tua.. siap dengan postur badan sekali..

hohoh yang lagi best siap ada tunjukkan raut wajah lagi tu.. tunjuk macam mana nak lukis mata dan beri effect pada emosi.. hohoh aku dah la memang fail bab lukis mata ni.. sebab tu kalao korang tengok theme ni punya character mata dia tertutup dengan pakai cermin mata.. hahaha saje nak play safe…

apa lagi yang best pasal buku ni adalah sebab orang yg buat buku ni ada kena mengena dengan disney pixar.. hoho first sekali aku usya gambar-gambar dalam buku ni memang boleh perasan la familiar je nampak character tu semua.. hohoh memang character style disney je hohoho

aku rasa cukup sampai di sini sahaja lah.. hehehe aku nak sambung study untuk lab test esok.. hohoh kalau tak memang aku dah khatamkan malam ni jugak buku tu.. 😀 aku nak tunjuk gambar kat dalam.. tapi takut copyright.. hahaha (malas nak cari kamera sebenarnya) kalau korang nak tau lebih lanjut tentang buku ni sila la google ye : Creating Characters with Personality by Tom Bancrof

p/s: dah lama aku tak menjalankan aktiviti melukis di twitter… ermm kena tunggu cuti nnt baru free sikit kot.. 😀

6 Responses to “topo beli buku lagi..khas untuk character design..”

  1. Anarm says:

    po.. lukeh karikatur utk aku bleh? kehkeh..

    [Reply]



  2. a1zudd1n says:

    ko ni plukis ke?:ipin01:

    [Reply]



  3. samanosuke_04 says:

    waaaa… ko nie plukis rupenye.. weih, bleh rr tolong lukiskan mascot untuk site aku.. hoho, tapi free rrr..

    [Reply]



  4. blowie says:

    wehh bila free nnt buat la 1-2 tutorial ^_^

    [Reply]



  5. syin says:

    mcm best je…. bila artwork ko siap , upload la dekat blog…le aku comment dan bg peratus markah brp ko dpt…ngehh…ngehh..

    [Reply]



  6. x-po says:

    hoho seorang pelukis rupanya ko ni ek topo:upin02:

    [Reply]



Leave a Reply