kenapa topo menulis blog?

Blogging October 5th, 2009

kenapa topo menulis blog?

  • sebab nak dapat duit…
  • sebab nak jadi popular…
  • sebab bosan dengan alam maya yang semakin membosankan ini
  • sebab terasa macam membazir je online 24jam tapi tak dapat apa-apa…
  • sebab dah lama aku teringin nak ada domain + laman web sendiri…

hohoh itu sahajalah kot setakat ini… mungkin topo akan berhenti menulis blog bila dah popular + dapat banyak duit + tak rasa bosan + tak membazir lagi di alam maya ini.. hohoho

korang plak kenapa korang menulis blog?

sebab nak dapat duit…
tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

22 Responses to “kenapa topo menulis blog?”

  1. zaryl says:

    ntah. cmna aku leh terjebak pn aku dh lupa. hehe.. tapi ko antara terawal aku kenal dlm alam maya ni. πŸ˜‰

    [Reply]

    topo Reply:

    aku kenal ko masa ko baru kawen dlu.. hohoho sekarang ni dah ada nak sorang dah.. πŸ˜€

    [Reply]



  2. VuJiE says:

    kenapa ye aku buat blog?
    erk..
    aku memang suka tulis kehidupan aku. dulu berjilid2 diari aku ada. haha.
    bermula dari blog friendster, lepas tu punya lah aku mencari macamana nak buat blog sendiri macam sekarang. it was lebih kurang 5 tahun dulu kot.
    bertahun-tahun baru lah aku jumpa jalan buat blog thru blogger.
    gila lama lah kan. haha. ok fine. aku memang buat IT.

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho perempuan kalau buat kisah kehidupan sure ramai yg baca… lelaki lain sikit beb.. πŸ˜€

    [Reply]



  3. syinrayafa says:

    la..dh update rupanya..xsedarkan diri pun… kenapa aku tulis blog? sebab ikut semua org menulis la…haha..satu lagi sbb aku suka “try and click”. dengan falsafah itula skang aku dh ada domain dan hosting sendiri…hahah

    [Reply]



  4. xun says:

    aku… sebab… πŸ™‚

    [Reply]



  5. hanc~ says:

    salam bro~ nape tulis blog?? tak tau la.. kata nak dapat duit tapi tak pandai nak buat cam ner.. kata nak popular hmmm tak de benda yang hanc buat popular pu.wn.. ape2 pun hanc memang suke blog~
    :ehsan01:

    [Reply]

    Piston Pecah Reply:

    hehe…cik hanz la…hihi

    [Reply]



  6. Mus says:

    aku.. nak kongsi cerita pasal anak-anak..

    [Reply]



  7. samanosuke_04 says:

    aku tulis blog sebab nak kaya, tapi sampai hari nie tak kaya2. hohohoho… tapi takpelaa, atleast ader blog..

    [Reply]



  8. beliamuda says:

    Aku menulis blog sebab..

    “kau menjadi inspirasi untukku menulis kembali”

    [Reply]



  9. h3r0 says:

    kenapa ye aku suka ye?

    maybe sebab suka kongsi ilmu.

    konsi pendapat. maybe utk leh dapat duit kot…:ipin01:

    [Reply]



  10. sufian says:

    blog ko memang giler kentang!

    [Reply]



  11. Kujie says:

    rasa tak cool tak de blog…itu je kot
    nk kata dpt duit, tak pandai sgt…nuffnang tu ciput je

    [Reply]



  12. lizz says:

    smeue yg ko tulis, semue aku nyer jawapan yg aku nk tulis.so,aku jimat tenage dah ni.kehkehkeh!

    [Reply]



  13. sumijelly says:

    kenapa sy nulis blog??
    – terjebak dgn trend semasa
    – nak gak merasa duit dr blog
    – nak dpt ramai kwan blog salah sorang adalah topo..hohohoho
    – em…sbb suker bila muker masuk dlm web..hahahaha

    [Reply]



  14. JHafiz says:

    topo nak glamer ke? meh gambar nk tampal kat blog saya. wat widget ke. hu3…

    wat cam mikail kat bawah ni ha… ^^”

    agak glamer gak bro topo ni. otai la katekan.. tips pon byk kan?

    [Reply]



  15. Mr. Cuz says:

    aku menulis di blog sebab dh bsan dgn lmanΒ² web sosial..haha

    [Reply]



  16. abdfatah says:

    kenapa tulis blog?

    saje je tulis blog untuk gembirakan hati nurani…

    [Reply]



  17. Piston Pecah says:

    semua di atas..kalo no 2 tuh tak taw lagi…hoho

    [Reply]



  18. eiyda says:

    sebab suke2..walopon banyak typo lam blog..hakhak..nk cakap duit tu mr.NN cam xbergerak jek..skang br der RM 2.50 kot..hehe :ehsan01:

    [Reply]



  19. TMUkmkd says:

    aku bukak blog sebab nak berkongsi
    now.. aku dah tak de benda nak kongsi.. so aku dah mula slow berblog

    [Reply]



Leave a Reply