yahoo mail serba baru.. lebih kacak lebih mantap..

Reviews September 9th, 2009

walaupun sekarang ni ramai yang telah beralih ke gmail.. tetapi yahoo mail pon masih lagi menjadi pilihan yang utama.. terutamanya kerana applikasi utusan yahoo (yahoo messenger) yang kini boleh dikatakan hampir semua pengguna internet ada.. jika dahulu aku ada membuat post tentang memperkacakkan email yahoo bersama topo.. kali ini sekadar berkongsi rupa baru yahoo mail yang lebih kacak dan mempunyai aplikasi tambahan yang lebih mantap..

selain daripada rupa yang lebih kacak, yahoo mail juga kini disokong dengan aplikasi yang menambah baik kemampuan yahoo mail.. hoho antara aplikasi yang menarik minat aku adalah big sender.. dengan usahasama dengan zumo drive, kini pengguna boleh menghantar attachment sebesar 100mb.. hohoho cukup besar untuk korang kongsi koleksi lanun? hohoh

email yahoo serba baru..

email yahoo serba baru..

selain itu juga terdapat aplikasi calendar di yahoo mail yang persis dan mungkin lagi cool daripada google calendar.. hohoh yang ni aku kurang pasti samada aplikasi baru ataupun telah lama ada.. tapi ianya agak cool beb.. hohoh kini kalian boleh menyimpan tarikh2 penting secara online.. 😀 jangan lupa birthday topo 7 Januari.. hohoho

yahoo calendar

yahoo calendar

terdapat juga aplikasi lain dengan kerjasama picnik satu aplikasi yang membantu untuk tujuan mengedit gambar.. hohooho aku teruja nak cuba sampai tak tahu apa lagi yang perlu aku katakan.. korang cuba la sendiri.. 😀

picnik untuk edit gamabr ringkas.. kini bersama yaho mail

picnik untuk edit gambar ringkas.. kini bersama yaho mail

hohoho cukup la sampai di sini review yahoo mail serba baru.. nak tau korang cuba la sendiri.. 😀

26 Responses to “yahoo mail serba baru.. lebih kacak lebih mantap..”

  1. Azah says:

    topo… canne nk wat “whats new” tu kat front page?
    aku punye front page kuar home.. pastu ada berita2 kt bwh..
    cam x lawa je..
    huhu…

    [Reply]

    topo Reply:

    tu yahoo mail versi lama tu.. hohoh aku pon tak sure macam mana aku punya boleh bertukar.. mungkin peringkat-peringkat kot.. hohoho

    [Reply]

    Azah Reply:

    yahoo mail aku versi beta la…
    bukan versi classic..
    tp aku pon x tau canne nk tukar…

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho selama ni pon aku pakai beta gak.. hohoho baru pagi tadi dia bertukar wajah..

    [Reply]



  2. Luth Textile says:

    wahh, aku tetap pilih gmail sebab pantas dan cepat. Yahoo ni banyak masalah bila connection slow. nanti, sebelum korang sambut birthday topo, sambut la birthday aku dulu, 6 Januari eh..

    [Reply]



  3. Khai says:

    apesal Yahoo Mail aku takde ape ape yang berubah pun…. hurmm..

    tapi ape pon, dah tawar hati dah ngan yahoo.. kalau bukan kerana Yahoo Messenger, dah lama aku delete terus akaun Yahoo.. lol…

    Google FTW!!

    [Reply]

    zaryl Reply:

    betul betul betul :upin01:

    [Reply]

    topo Reply:

    FTW tu ape weh?hohoho

    [Reply]

    Khai Reply:

    for the win la sayang…

    [Reply]



  4. Mr.Bintang says:

    Jangan lupe nama aq juga pada 7 Januari.. hahahaha…

    [Reply]

    topo Reply:

    hahaha ye kembarku.. nanti kita sambut BESAR-BESARAN kat alam maya.. 😀

    [Reply]

    Mr.Bintang Reply:

    <:-p <:-p <:-p

    tp lambat agi laaa… :(|)
    =))

    [Reply]

    topo Reply:

    xpe beb.. boleh buat perancangan awal.. hahahaha

    [Reply]

    crazy_labelle Reply:

    nak join jugak…
    tp bday ak 5 jan la… huhuhu…

    [Reply]



  5. megat says:

    patutla selepas subuh pagi tadi aku tengok semacam je. adeh rupanya bertukar wajah hu3.

    [Reply]



  6. Eriyza says:

    Eh chup.
    Seblum hari best Topo,
    masukkan hari best akak
    dolu pd 1 Januari. Hehehe!!!

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho best giler bday 1 Januari.. :fizi01:

    [Reply]



  7. blowie says:

    Ymail aku pun dah bertukar wajah,dlm sebulan dh dia tuka. tapi aku tak pernah explore lebih2 pun,baru aku tau kat Ymail ade Picnik 😛

    [Reply]



  8. mohdisa says:

    usah kata gmail, yahoo mail, hotmail, semua aku guna. haha

    [Reply]



  9. dila says:

    same je aku tgk ngan beta
    takde beza sgt kot?

    [Reply]



  10. beliamuda says:

    aku pun perasan perubahan ni.. aku perasan bila dia nya favicon tu dah berubah..

    [Reply]

    topo Reply:

    yup memula dia tukar favicon tu dulu.. hohoh aku biarkan aje sebab dah lama dia promo logo baru.. hoohoh

    [Reply]



  11. sickchild72 says:

    perghhh masing2 promote birthday.
    aku nak gak.
    lagi da dekat dah wehh.
    24 oct.
    hihihi

    weh aku nye pun da bertuka.
    lawa gak an yahoo baru.
    tapi tul ke ade picnik?
    aku tak nampak pn?:ipin01:

    [Reply]



  12. orang laa xkan beruang says:

    uiks?bukan ke ymail baru ni dah lama wujud?rasa dari tahun lepas..kan?atau mungkinkah juga disebabkan saya menggunakan @yahoo.co.uk?haha..bangga2..

    http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071028104149AAuQMM4

    [Reply]



  13. sanche molilo says:

    Ajarin dong

    [Reply]



  14. jais bin afuan says:

    saya nak join

    [Reply]



Leave a Reply