twitter via sms itu cool..

Life September 2nd, 2009

semenjak 2 menjak ni ramai giler blogger buat live blogging.. tapi aku sedikit pon tak heran… hohoho seriously aku tak sokong live blogging…{full stop} tapi aku sangat sokong live twittering.. hoho mengupdate twitter di mana-mana kerana tujuan twitter diwujudkan adalah untuk berkongsi apa yang kita sedang lakukan.. tapi malangnya telefon bimbit ku tak cukup maju untuk membuat live twittering… tapi harapan ku kembali bersinar bila wujudnya perkhidmatan update twitter melalui sms yang sangat murah….

ok aku tak nak buat tutorial bagaimana untuk update twitter secara SMS itu.. hoho kalau berminat sila lah jengah blog budak ni.. aktiviti pertama aku update twitter via sms adalah sewaktu majlis berbuka puasa bersama Datuk Seri Najib Tun Razak.. satu je komen aku.. makanan dia tak sedap langsung {full stop}

update twitter via sms

update twitter via sms

kadar sms adalah sama seperti kadar anda menghantar sms ke operator Maxis untuk kes aku 1 sms = 8sen… sebab aku guna bil celcom setiap sms di caj 8 sen tak kira operator apa sekali pun… 😀 aku sangat berharap dapat selalu buat twittering via sms ni dan berharap jugak agar bil aku tak melambung naik… hohoh buat pertama kalinya bil aku berharga -RM15 sebab aku dah terlebih bayar bil.. sekian

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

18 Responses to “twitter via sms itu cool..”

  1. x-po says:

    bkk pose dgn najib ktne bro?

    [Reply]



  2. blowie says:

    tak herann,legasi live blogging lagi ramai. hahahahahah 😛

    [Reply]



  3. Anarm says:

    aku xnk try bende ni.. kang aku addict plak..
    x pasal2 tgh ‘melabur’ pn aku tweet kang.. hahaha..

    [Reply]



  4. syin says:

    hahaha…aku bersependapat dgn anarm.. kalu dh cuba… awas!!! :ehsan01:

    [Reply]



  5. Adry says:

    uish… tak pernah plak aku try dua dua tu.. live blogging dan live twitering… hmmm macam best plak.. nanti try la..

    [Reply]



  6. sickchild72 says:

    wakakakak heaven duh ade natang ni.
    siyes.
    haha ngah berak pun leh tweet. ngah drive pun. haha. kalau leh twitpic via sms lagi layan.

    [Reply]



  7. yash says:

    sokong.. kalo live blogging tu macam pendek2 je hapdet.. tapi oke jugak la dari blog tak berhapdet kan.. huhuhuhu..
    tapi men twitter dgn sms memang besh! kadang2 macam gian plak.. dok umah men bantai je ape nak share.. kahkahkah!

    [Reply]



  8. adib. says:

    aku pon pakai..setiap kali ada awek cun di bazaar ramadhan aku..aku amek henset pastu tweet…best…

    :fizi01: SMS laa byk2…

    [Reply]



  9. Lizz says:

    wah!!aku tak berani nak guna cuz sure diorang akan simpan melimbun2 no pon orang yang register ngn diorang. pastu jual..camner nnti woo??

    [Reply]



  10. chokilala says:

    aku setuju sikit dengan lizzard. camne drpd segi privacy? sebab dia pakai number biasa je. setakat ni, aku belum lagi nak tweet sms ni. kalau aku aktifkan pun, xbape nak main kot. sbb aku suka tweet, then tgk respons. hihi

    [Reply]



  11. syin says:

    slm topo.. ce mun try masuk skalilagi blog aku. mun klik continue reading. tngk lps tu, pesal jadi gtu. [p/s: sory, aku delete komen ko, sila komen skali lagi…………]

    [Reply]



  12. zool says:

    aku jarang tweet2 ni.. kalau ada pun sekadar nak promo link..

    [Reply]



  13. Mus says:

    sekarang ni semuanya nak live.. makin hebat blogger sekarang..

    [Reply]



  14. dendang says:

    gune ar maxis. 1 sen je, tp tak sure ar 1sen tuh untuk sume plan maxis atau hotlink youth club je..tp aku pon tgh enjoy twitt sms nih..

    [Reply]



  15. Kill-Vearn says:

    aku rasa live blogging agak best nak banding ngan twit.. hoho.. erm lawa tema baru ko..

    [Reply]



  16. megat says:

    aku ada cuba uji beberapa teknik untuk live blog termasuk melalui sms tersebut ke twitter then ke blog. sekadar bermain dengan koding.

    tetapi berubah fikiran, rasa macam blog boleh mati dgn cara macam tu. macam tak meriah pulak hu3.

    tapi ia adalah satu cabaran dunia kini. kira live blog fleksibel juga la. tetapi biarlah berbaloi dgn teknik seo. contoh terbaik mcm knizam.com 😉

    [Reply]



  17. broSKL says:

    wah sungguh maju dunia teknologi sekarang ni ek..twitter pun bole via sms.. cam best je ek..boleh la aku torai nt klo bosan2 en..haha

    [Reply]



  18. hydir says:

    ya .. saya sudah guna itu servis ..
    🙂

    [Reply]



Leave a Reply