topo beli buku guna duit raya.. :D

Life September 26th, 2009

hari raya telah masuk hari yang ketujuh suasana dah semakin hambar tapi masih kedengaran lagi bunyi mercun tengah malam buta.. walaupun aku dah berusia 20an, tapi aku masih lagi dapat duit raya.. hohoh walaupun tak banyak tapi ada la dalam RM69.. cukup la tu daripada tak dapat langsung.. dan kini duit raya tu  tinggal RM4 je.. hoho nak tau aku beli apa? teruskan membaca..

masih ingat trajedi aku terapaung dek kerana banjir dulu? hohoho pada masa itu wireless router switch aku telah terkorban.. dan hampir 2 bulan aku satu family menggunakan modem pemberian TM.. hohoho cuba lah bayangkan 6 orang beratur nak guna internet temasuk bapak kau.. hohoho merana jugak la PC aku :D.. sebaik sahaja dapat duit raya aku mengepaw adik-adik aku untuk membeli wireless router yang baru.. 😀

wireless router switch

wireless router switch

D-Link Wireless Router Switch combo semua dalam 1.. hohoh harga dia RM180.. adik aku semua bayar RM20 aku je kena bayar lebih sikit RM50 kononnya sebab aku paling banyak guna.. cisdel.. tapi takpe sekarang ni takdelah semua beratur nak guna internet.. tapi yang tak bestnya internet aku jadi slow sebab kakak aku download video untuk asignment dia.. hohoh menyesal aku bagi installer IDM 😀

so RM69 – RM50 = RM19.00

dan sisa-sisa duit raya aku tu aku buat beli buku.. hohoho aku pun tak percaya aku beli buku.. tapi memang puas hati la buku yang aku beli tu.. tajuk dia Be Serious LAT. mantap giler buku fully illustrated ni.. dia macam jadikan hal ehwal semasa jadi ilustrasi komik yang menghiburkan..harga dia RM14.90

be serious LAt

be serious LAt

memang menceritakan tentang isu semasa tapi.. cetakan pertama buku ni tahun 1992.. jadi korang faham-faham sendiri la ye apa isu semasa masa tu… heheh ada cerita pasal Dr.M memperkenalkan wawasan 2020.. 😀 krisis catuan air kat Melaka.. pasal pengenalan tanda harga pada setiap barangan.. pasal ops asap.. hohoh kalau aku tak baca buku ni aku tak tau pon semua tu.. kira macam baca buku sejarah jugak la ni.. aku bercadang nak kumpul la buku ni macam aku kumpul kreko hohoho

so RM 19.00 – 14.90 = RM4.00 haish macam mana nak beli poken ni..

tapi sebenarnya aku bercadang nak beli buku ini.. Creating Characters with Personality: For Film, TV, Animation, Video Games, and Graphic Novels puas aku mencari tak jumpa.. aku pesan kat lecturer aku hari tu dia kata takde la plak.. hohoh ada sesiapa yang ada lubang tak nak beli biku ni kat mana? otai-otai ebay ke.. amazon ke boleh tolong?

p/s: tadi dating dengan eny secara express.. hohoho tunggu je la si debab tu upload gambar.. aku tak bawak kamera aku time tu.. 😀

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

22 Responses to “topo beli buku guna duit raya.. :D”

  1. amoi says:

    tak minat politik :fizi01:

    [Reply]



  2. samanosuke_04 says:

    aku suka beli buku, tapi tak dapat lak duit raya.. hoho, ish, cambest jer buku katun yang ko nak beli tue.. cube cek warez ader x?

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho aku nak yang hardcopy.. 😀 senang boleh dibawa keman-mana nampak cam educated sket bawak buku merata.. :))

    [Reply]



  3. HuRuL_AiNi says:

    hohohoho….okay la dapat duit raya, siap boleh beli switch ngan buku ilustrasi….huhuhu……duit raya yg aku dapat = 1000won = matawang korea, ntah cemne sesat dpt duit raya korea ni….huhuhu….apa ntah dpt beli cemtu….huhuhu

    [Reply]

    topo Reply:

    mana datang plak 1000 won tu.. hohoho

    [Reply]



  4. zaryl says:

    haha. umah aku pn guna wireless router switch yg sama. sambil layan anak leh online. bila usha kat luar umah ada member aku layan YM dgn laptop guna wireless free umah aku. ces. sapa suruh bagi password :p

    ps:kaler link ko nampak tak nampak je topo. taknak tuko kaler lain ke?

    [Reply]

    topo Reply:

    ko bukan dok putrajaya ke? putra bukan dapat internet free ke? hohoh aku sibuk + blur nak tukar kaler link tu weh.. hohoho nanti2 je la. 😀

    [Reply]

    zaryl Reply:

    xde. aku keja je kat sana. tinggal kat kelana jaya. lupa lak nak wish selamat hari raya. maaf zahir dan batin ye topo. dari aku dan keluarga. 😉

    [Reply]

    topo Reply:

    kirim salam kat cg azie dengan baby sekali.. ohohoh :ipin01:

    [Reply]



  5. titan says:

    hehe. aku beli buku Dr Mahathir punye tu. Best gak baca..semalam aku tengok kat MPH. Selain Lat, ada gak buku Tunku. Terfikir nak beli ke tak..

    [Reply]

    topo Reply:

    kalau aku ada duit mmg macam2 buku aku beli.. hohoh ni aku ada RM19 je time tu.. 😀

    [Reply]



  6. ishak hasimi says:

    :upin02:

    salam kenal……..

    [Reply]



  7. chokilala says:

    rm180? aku ingat aku nak beli jugak la. senang sikit. xde la wayar berselirat dekat rumah aku. online dalam jamban pun boleh. hehe

    [Reply]

    topo Reply:

    RM 180 185 camtu r.. try usya stygix.. best woo tak payah cucuk modem TM tu..

    [Reply]



  8. KertaZ says:

    Aku pon nyesal gak beli router 4 slot.. Tp tu la kan.. Dari aku guna sowrg baik bagi family yg lain sama pakai.. Bil bulan2 leh share.. Wahhahaha..

    [Reply]

    topo Reply:

    aku tak menyesal weh.. aku bersyukur.. hohoho

    [Reply]



  9. greenia says:

    :upin02:
    router mcm kat umah i.

    [Reply]



  10. ika says:

    hoh..duet raya ko lagi banyak dari aku..

    buku LAT memang terbaik la..

    :upin02:

    [Reply]



  11. syin says:

    wow!!! banyak la tu duit raya ko topo..yg ku nyer dlm rm15 ringgit.. habis utk topup aku je…berukband masih xdpt bayar..hahaha.. baguihh2..banyak2 beli buka..beli banyak2 dan simpan. xperlu baca..haha

    [Reply]



  12. teh says:

    haha..duit raya aku lebey sket la dari ko
    lebeh 20 hengget je..hee

    bagus nya…anak muda berwawasan betul kamu beli buku2 macam ni
    generasi macam ni la yang bakal menjadi teraju bangsa dan negara…peace!

    [Reply]



  13. sickchild72 says:

    bukan ko da jumpa ke kat mph mahkota?

    haha kedingking.

    [Reply]

    topo Reply:

    xjumoa buku yang aku nak… hohoh

    [Reply]



Leave a Reply