iklan hari raya TM 2009

September 10th, 2009 21 Comments   Posted in video

hohoh aku baru tengok iklan (ads) ni tadi.. memang menusuk kalbu jugak la.. best jugak tengok Pierre Andre ni berlakon..so enjoy tvc ini ye (tv commercial) .. Selamat hari raya.. 😀 kalau tak silap aku mak dia tu Fatimah Abu Bakar ke?

yahoo mail serba baru.. lebih kacak lebih mantap..

September 9th, 2009 26 Comments   Posted in Reviews

walaupun sekarang ni ramai yang telah beralih ke gmail.. tetapi yahoo mail pon masih lagi menjadi pilihan yang utama.. terutamanya kerana applikasi utusan yahoo (yahoo messenger) yang kini boleh dikatakan hampir semua pengguna internet ada.. jika dahulu aku ada membuat post tentang memperkacakkan email yahoo bersama topo.. kali ini sekadar berkongsi rupa baru yahoo mail yang lebih kacak dan mempunyai aplikasi tambahan yang lebih mantap.. Read the rest of this entry »

yang kacak,comel,cun,hensem semua ada di topotato…

September 8th, 2009 25 Comments   Posted in Blogging

pagi tadi selepas sahor tetiba wujud satu permainan menarik di twitter.. hohoho mari bermain search gambar di google.. ok aku tak tahu macam mana permainan itu boleh bermula.. tapi tapi aku sedar bila @chokilala tweet tentang result gambar gravatar comel.. hohoho pada mulanya aku agak jeles sebab ada gambar @chokilala dan @marzukijalil je dalam hasil carian itu.. Read the rest of this entry »

kisah topotato,kentang dan tema hijau..

September 6th, 2009 25 Comments   Posted in Masterpiece

~cerita bermula~

  • mulai semalam aku dah tukar tagline blog ni.. jika dahulu
    1. tiada kaitan dengan kentang.. (sebab ramai sangat yg panggil aku potato instead of topo..)
    2. blog yang giler kentang!!! (hoho sebab terasa lagi catchy dan lagi sempoi..)
    3. dan semalam aku menukar tagline menjadi “blog yang warna hijau!!! hohohoho” Read the rest of this entry »

aku tukar balik theme jadi hijau.. korang tak datang tiap-tiap hari siap!!!

September 5th, 2009 20 Comments   Posted in Masterpiece

setelah lebih setahun aku tak tukar theme blog.. akhirnya beberapa hari lepas aku tukar theme blog ini tetapi menjadi warna kuning.. akibatnya aku mendapat tentangan hebat daripada rakan-rakan blogger.. ada yang kata sesat jalan la..ada yang kata takde feel la.. ada yang kata dah tak besh la blog ni… ada yang kata kejutan budaya la.. hohoh korang memang kejam beb.. dan atas sebab itulah aku bertungkus lumus tukar semula jadi hijau kembali.. hohoh ye la aku menulis untuk orang lain baca.. kalau dah sekor-sekor sume tak puas hati dengan theme kuning tu.. buat apa aku simpan lagi… hohoho theme ni ada 10001 rahsia akan diceritakan di post akan datang.. sekarang aku nak tido!!! ni aku dah tukar theme hijau balik… korang kalau tak datang blog ni tiap-tiap hari.. siap korang… hhohoho *teruja*teruja*teruja* *mengantuk* *pengsan**bahagia*:D

sembang september bersama topo….

September 4th, 2009 13 Comments   Posted in round up

hohohoho dah lama aku tak buat round up post.. mari buat semula round up post.. hohoho terimalah round up post sempena bulan September.. hohoho patutnya bulan ogos punya ni.. tapi cambest je nama sembang september.. ok sepanjang Ogos yang lepas telah banyak perkara yang berlaku kepada topo dan topotato.com khususnya.. sila lah baca sampai habis kalau berminat nak tau ye.. Read the rest of this entry »