300 post pertama topo sebagai blogger…

September 19th, 2009 16 Comments   Posted in Blogging

hohoho jika Datuk Seri Najib Tun Razak sibuk dengan perihal 100 hari pemerintahan aku pon nak sibuk gak la buat pasal 300 post pertama topo sebagai blogger..ini adalah post ke 301 topo sebagai blogger di mylifeastopo dan juga topotato.com memang banyak perbezaan post terdahulu dan sekarang yang mungkin menarik minat kalian untuk membaca.. nak bonus sempena 300 post pertama? hoho teruskan membaca mungkin ada bonus untuk anda atau mungkin juga tiada.. hohoho Read the rest of this entry »

5 lagu raya kegemaran topo…

September 17th, 2009 16 Comments   Posted in Life

bahang hari raya semakin terasa.. hohoho sekarang ni bukak radio je pasti ada lagu raya punya.. ok jika semalam aku kongsikan 5 kuih raya kegemaran topo.. hari ini 5 lagi list tentang raya.. hohoh 5 lagu raya kegemaeran topo sepanjang zaman.. 😀 tapi mostly semua lagu-lagu zaman antik la.. jom karaoke sama-sama lagu ni sambil mengemas rumah.. Read the rest of this entry »

5 kuih raya kegemaran topo…

September 16th, 2009 16 Comments   Posted in Life

bahang raya semakin terasa.. UTeM dah start cutri raya weh.. sila jeles.. hohoho walaupun aku masih belum beli baju raya.. tapi tetap rasa bahng jugak la.. hoho mungkin aku patut beli baju raya online seperti tahun lepas..  kali ini aku ingin kongsikan 5 kuih raya kegemaran aku sempena hari raya ini.. hohoh tak sabarnya nak raya… Read the rest of this entry »

kisah kad raya yang telah selamat di pos…

September 15th, 2009 14 Comments   Posted in Life

~~cerita bermula~~

kad raya peminat-peminat semua telah selamat dipos..
terasa cam artis plak tulis kad raya banyak-banyak…
sangat pelik bila mak aku tak marah pon aku beli kad raya banyak-banyak…
hehehe kad raya berjenama UTeM…
baca lebih lanjut jika nak tengok contoh kad raya jenama UTeM… Read the rest of this entry »

belajar menganyam ketupat bersama topo…

September 13th, 2009 11 Comments   Posted in Reviews

raya dah dekat weh.. kurang daripada seminggu je lagi nak sambut hari raya.. dan kalau dah raya tu tak sah la kalau takde ketupat.. walaupun sekarang ni banyak ketupat segera nona..tapi yang tradisional lagi feel.. jadi post kali ini mari belajar macam mana untuk menganyam ketupat.. 😀 mula-mula aku nak amek video cara menganyam ketupat.. tapi baru aku ingat 450D aku tiada fungsi untuk ambil video.. jadi terpaksa lah aku cari di youtube…

laju sangat? hohoho teruskan membaca untuk versi bergambar pulak… Read the rest of this entry »

langkah pertama menjadi pemain gitar berjaya…

September 13th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

hohoh pasti ramai yang menyimpan minat untuk menjadi seorang pemain gitar yang berjaya dan macho kan.. hohoh mahu bermain gitar persis man kidal atau Led Zappelin (haha aku main letak je nama ni) tapi bukan mudah nak menjadi seorang pemain gitar yang macho dan berjaya.. hohoho kepada yang berminat.. tapi tak tau di mana mahu bermula.. sila ikuti tips menjadi pemain gitar yg berjaya dari topo.. hohoho Read the rest of this entry »