langkah pertama menjadi pemain gitar berjaya…

Reviews September 13th, 2009

hohoh pasti ramai yang menyimpan minat untuk menjadi seorang pemain gitar yang berjaya dan macho kan.. hohoh mahu bermain gitar persis man kidal atau Led Zappelin (haha aku main letak je nama ni) tapi bukan mudah nak menjadi seorang pemain gitar yang macho dan berjaya.. hohoho kepada yang berminat.. tapi tak tau di mana mahu bermula.. sila ikuti tips menjadi pemain gitar yg berjaya dari topo.. hohoho

hohoho caranya mudah sekali.. langkah pertama adalah dengan bermain gitar secara maya.. 😀 ikuti penerangan piktografik di bawah ini tentang bermain gitar secara virtual.. hohoho agak cool weh.. dan yang penting ianya adalah sumber tebuka (open source) tapi di nasihat pertama permainan ini akan lebih best kalau kalian menggunakan keyboard plug and play.. dan bukannya keyboard laptop.. hohoho

Frets on Fire

Frets on Fire

perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah mendownload dan install Frets on Fire.. hohoh link download ada di akhir post. 😀

cara memegang keyboard gaya rockstar..

cara memegang keyboard gaya rockstar..

hoho kan aku dah bilang lagi best kalau menggunakan keyboard.. hoho boleh main persis macam macam gitar beb..

antara key yang digunakan

antara key yang digunakan

hoho macam main gitar betul2 tak? siap ada pick dengan frets.. hoho setiap kali anda nak petik tekan enter.. then goreng la berdasarkan note.. hoho

pilih lagu untuk di sumbangkan..

pilih lagu untuk di sumbangkan..

setelah mengetahui key2 untuk digunakan.. anda bolehlah memilih lagu untuk di sumbangkan.. hoho ini adalah lagu kegemaran aku sebab tak begitu susah untuk di sumbangkan.. 😀 apa yang menarik adalah kita boleh download tanbahan lagu-lagu lain untuk disumbangkan lagi..

mula bermain gitar seakan pro..

mula bermain gitar seakan pro..

setelah memilih lagu dan memilih tahap kesukaran anda dah boleh mula bermain gitar.. hohoho jagan lupa untuk tekan pick ye.. jangan asik nak tekan fret je.. hahaha cukuplah penerangan ringkas tentang langkah pertama menjadi pemain gitar yang hebat dan macho.. hoho sila la download Frets on Fire di sini dan mula bermain.. 😀 ini open source ye bukan cetak rompak.. hohho

p/s: gitar dah ada.. keyboard dah ada.. lepas ni nak cari drum dan mulakan band virtual la.. hohoho

13 Responses to “langkah pertama menjadi pemain gitar berjaya…”

  1. IcedNyior says:

    Mcm Gitar Hero 😀 akan download dan try main

    [Reply]

    topo Reply:

    yup memang macam gitar hero.. hohoh siap boleh convert lagu daripada gitar hero masuk sini…

    [Reply]



  2. megat says:

    kool! lepas ni aku download boleh layan tatkala kebosanan. kena pasang speaker kekuat bior rasa macam dok kat studio kahkahkah

    [Reply]

    topo Reply:

    carik lagu yang best2 hohoho memang mantap…

    [Reply]



  3. wak says:

    Aku dh maen dulu ngan fendy. Mmg superb :fizi01:. Lagi-lagi main lagu Anak Aku Manis (Sweet Child of Mine). Pasang kuat2, then org lalu depan rumah misti ckp, “Hebat tul bdk ni maen hahaha”. :ehsan01:

    [Reply]



  4. zool says:

    Wah ok ni..
    AKu main gitar betul tak berapa nak jadi.. Almaklumlah jari pendek..
    Kalau ada virtual ni baru best.. Boleh buat recording ni.. Ha haha

    [Reply]

    topo Reply:

    try dulu baru tau.. hohoh obaru boleh jadi rockstar sejati..

    [Reply]



  5. sickchild72 says:

    ahha kalau aku main cukup syarat dah weh.
    aku kan artis wakakaka.

    lagu siti nurhaliza ade? :ipin02:

    [Reply]

    topo Reply:

    memang sedap la suara ko..;))

    [Reply]



  6. fndrocka says:

    kang jahanam lak keyboard aku..

    emoticon best arr :ipin01::ipin01::upin02::upin01::fizi01::kakros::kakros02::ehsan01::ehsan02::mail01:

    [Reply]

    topo Reply:

    main la slow beb.. yang penting tu feeling kene lebih.. hohoho

    [Reply]



  7. KertaZ says:

    Game ni hampeh ler.. Angkat keybord wahahahha.. Beli jer sejibik gitar kapok.. X sampei RM100 (tunggu duwet raya >.<).. Then main treng3.. Tune sndiri then bedal lah.. Janji kuar bunyi.. ^_^

    [Reply]



  8. syikhah-smk pg3- says:

    :upin01:tol2…
    anty bila dh cuku t & S,,,
    boleh la itwe mnjadi permain terkenal…
    tol kn ipin:ipin02:

    hohohh

    :kakros02:masalah nye kt mne tmpt nk cri buku gitar….

    :mail01:ala snng jerk,,seringgit dapat2…wakaka

    [Reply]



Leave a Reply