belajar menganyam ketupat bersama topo…

Reviews September 13th, 2009

raya dah dekat weh.. kurang daripada seminggu je lagi nak sambut hari raya.. dan kalau dah raya tu tak sah la kalau takde ketupat.. walaupun sekarang ni banyak ketupat segera nona..tapi yang tradisional lagi feel.. jadi post kali ini mari belajar macam mana untuk menganyam ketupat.. :D mula-mula aku nak amek video cara menganyam ketupat.. tapi baru aku ingat 450D aku tiada fungsi untuk ambil video.. jadi terpaksa lah aku cari di youtube…

laju sangat? hohoho teruskan membaca untuk versi bergambar pulak…

mari manganyam ketupat -1

mari menganyam ketupat -2

mari menganyam ketupat -3

macam mana? faham? jadi? kalau tak jadi sila cari orang tua atau ibu bapa atau cikgu atau mak bapak yang terdekat dan belajar menganyam ketupat sampai pandai.. hoho

disclaimer: semua video dan image bukan milik topo ye.. kredit kepada user ini untuk video how to weave ketupat dan juga pemilik web site ini untuk gambar cara-cara menganyam ketupat..

11 Responses to “belajar menganyam ketupat bersama topo…”

  1. KNizam says:

    la aku hengatkan mmg ko anyam betul. haha ;)

    [Reply]

    topo Reply:

    450D aku xde function video la weh.. hohoho kalau tak memang aku anyam betul.. :D

    [Reply]



  2. beliamuda says:

    respek ah kalau ko anyam betul.. huhu~

    [Reply]

    topo Reply:

    pergh aku memang reti weh anyam ketupat.. hohoh betul tak tipu punye…

    [Reply]

    beliamuda Reply:

    bangga tul ada muda-mudi yang tahu anyam ketupat nih.. walaupun aku selalu je tgk nenek aku anyam ketupat masa kecik2, tak de lak aku nak blaja anyam ketupat.. huhu~

    [Reply]



  3. blowie says:

    Wehh apasal kebelakangan ni aku bau SEO kat topotato.com ar? hehehehehe

    btw aku takleh tgk gamba kat post ni,tak keluar ape2 pn.
    Aku guna Google Chrome 4

    [Reply]

    topo Reply:

    bau SEO? hohoh pergh aku mmg dah lama amalkan benda ni pe.. ni post ikhlas ni weh.. hahah post

    [Reply]



  4. megat says:

    sayangnya tak dapat tengok video ko anyam sendiri. kalau ko anyam sendiri pasti cun!

    nak bikin contest video anyam ketupat pun dah tak sempat kahkahkah

    [Reply]



  5. misscomot says:

    alaa..sng je.. meh blaja ngn i..
    haha…
    nk ketupat ape??
    ketupat bwg..[ ni mmg ade]
    ketupat simpul..[ni tatau ade ke x?]
    ketupat tett..
    ketupat tutt…
    haha…

    [Reply]



  6. crazy_labelle says:

    ko da menjadi inspirasi ak…
    esok nak wat video cara memakan ketupat pla…

    [Reply]



  7. AFIQ says:

    aku dah pandai…. aku org klang duk klantan . kat kg ni aku je yang pandai menganyam yg lain pandai mengenyam je,,,,,

    [Reply]



Leave a Reply