assignment aku masa cuti adalah untuk bermain game, cool ke?

Reviews September 22nd, 2009

assignment aku masa cuti adalah untuk bermain game, cool ke?
tak cool sebab lepas dah main game aku kena buat review 8 muka surat nak kena cerita pasal gameplay, characters archetypes, level types, Materials and terrain,enemy design, User interface design, visual & audio, dan lain-lain.. ingat senang ke tu weh?

assignment aku masa cuti adalah untuk bermain game, cool ke?
tak cool sebab hanya limited pada Adventure Game, Action Game, Role Playing game atau Strategy Game sahaja…

assignment aku masa cuti adalah untuk bermain game, cool ke?
tak cool sebab aku bukan seorang gamer.. hohoho walaupun PC aku agak mantap tapi tiada satu game pon yang terinstall di dalam PC ini.. hohooh mana aku nak carik game ni nak download kat mana? nak torrent kat mana?..

assignment aku masa cuti adalah untuk bermain game, cool ke?
tak cool sebab aku perlu main sekurang-kurangnya 3 level game berkenaan.. pergh.. aku ni dah la jenis cepat bosan.. ingat aku boleh stay ke main sampai 3 level tu.. hahaha tambahan pula masa raya ni ingat aku ada masa ke nak main game? tido lagi best la hahahah

ada orang yang cakap assignment aku ni cool.. tapi bagi aku, ni memang assignment yang agak mencabar bagi seorang yang bukan kaki gamers seperti aku.. tapi mujurlah ada website MalayaGamers.com hohoho sekurang-kurangnya ada la sedikit pedoman bagi aku yang dalam kegelapan ini..

MalayaGamers.com

MalayaGamers.com

sedikit info tentang MalayaGamers, MalayaGamers merupakan salah satu blog yang memfokuskan kepada berita terkini di dunia permainan (gamers), selain pada masa yang sama berkongsi tips dan cheat bersama yang lain. Ianya ditadbir oleh dua anak muda yang hensem, iaitu Aman dan juga Spattz. masih lagi dalam peringkat pembinaan dan akan menjadi satu rujukan game berbahasa Melayu yang terulung di masa depan.. amin.. 😀

32 Responses to “assignment aku masa cuti adalah untuk bermain game, cool ke?”

  1. aman says:

    Amin~ Mintak-mintak jadi gitu ar. Hehe.

    P.S: Sempat lagi cakap banner hang hensem. Wahahaha.

    [Reply]

    topo Reply:

    mesti r sempat.. hahaha banner 5 minit..

    [Reply]

    aman Reply:

    banner 5 minit pun, keyword takleh blah. Aku Bukan Rockstar, Aku Hanya Blogger Biasa Yang Single Dan Hensem (dengan sikit tokok tambah)

    [Reply]

    topo Reply:

    hahah aku memang nak letak yang single tu.. takut panjang sangat je.. 😀

    [Reply]



  2. eyra says:

    assignment aku masa cuti adalah twitter. cool ke? haha

    [Reply]

    topo Reply:

    ok itu cool.. 😀

    [Reply]



  3. beliamuda says:

    alamak aih.. cool pe asemen kena main game.. huhu~

    [Reply]

    topo Reply:

    utk org yg bukan kaki game seperti aku ianya tidak la cool sangat.. hohooh

    [Reply]

    beliamuda Reply:

    betul gak kan.. dulu, aku kena wat asemen sal web.. kena nilai web tu dari segi design dan macam2 lagi.. masa tu, aku ni bukan la tahu sangat pasal web apatah lagi web designing..

    setuju ah, memang tak cool.. kalau ko kaki gamers mungkin rasa best gak kan..

    [Reply]



  4. secret reader says:

    assignment ak kne wat game..
    perghhh..cool ke?..

    [Reply]

    topo Reply:

    hohohoho cool gak la.. aku lab assigment dengan final project baru buat game kot.. tapi simple flash game je la

    [Reply]

    secret reader Reply:

    neh mini projek..
    plan dlu…
    story board..avatar..bla3
    xmampu le wat game btol2..
    bru sem 1..
    hohhhoooo~…

    [Reply]



  5. man u supporter? says:

    dota xboley?

    [Reply]

    topo Reply:

    sejak bila la aku tau main dota.. hohoho

    [Reply]

    man u supporter? Reply:

    aku blaja dota masa study week…

    :mail01:

    [Reply]

    ika Reply:

    ko interview bdk kolej aku. dorang terer bab dota ni huhu

    [Reply]



  6. wanwma says:

    orait la tu..walaupun kurang ok, tp ok la jugak dari org yg tak tau nak buat apa2. Apa hal pun selamat hari raya bro, lama tul tak singgah sini!

    [Reply]

    topo Reply:

    selamat hari raya jugak.. 😀

    [Reply]



  7. samanosuke_04 says:

    hehehehehe, bagi aku ko memang bijak dan sekepala ngan aku.. bagi aku, cuti means cuti.. dan assignment cuti adalah habiskan game secepat mungkin… hoho, tautak cuti summer baru nie, aku habiskan 8 game kat ps3!!

    [Reply]

    topo Reply:

    alang2 tu ko tolong buat assignment game ni utk aku r.. hohoho

    [Reply]



  8. loq says:

    beli je CD
    kat melake kan banyakk..

    [Reply]



  9. Beyta says:

    :upin01: sama lah ngan aku.. aku ni cepat bosan kalau maen game… tak tau nape… kalau ngadap programming, surf tenet aku x plak bosan… aku maen game x pernah hbis… aku salu maen game kat ps.. tu pon game lumber2 kete, lumber moto yang ade… huhu… kedai cd game banyak… tp better surf jer lah rapidshare ke.. banyak… huhu…

    [Reply]



  10. spatt says:

    bukankah ko ade akaun premium RS aku?download ar game sket.. 😀
    specs PC ko mmg mantap beb! layan ar 2-3 game top kat GameSpot..hehe

    [Reply]



  11. KNizam says:

    ingatkan ko kena review pasal starcraftII tadi. hehe 🙂

    [Reply]

    topo Reply:

    hohoho agak mustahil la aku nak review pasal game.. main game pon jarang2.. 😀

    [Reply]



  12. zool says:

    Dah itu course ko…
    harung je la

    [Reply]



  13. ubey says:

    salam topo. lama gile aku x singgah. cantik dowh theme ko. selamat ari raye bro. aku cuti pn on9 x wt esemen ape2. donlot muvi je. phtu main dota. haha

    [Reply]



  14. ika says:

    wat psl game tradisional best jgk. congkak ke. batu seremban ke. lompat ke. pencuri ape ke..
    Adventure,action,role playing,strategy semua ada.. hohoh
    :upin02::ipin01:
    tgk,upin dan ipin suke benor tu..dorg bley tlg kome..

    [Reply]

    topo Reply:

    hahah ok.. batu seremban ye.. mana aku review pasal gameplay, characters archetypes, level types, Materials and terrain,enemy design, User interface design, visual & audio, la bagai tu semua.. :mail01: hohoho

    [Reply]

    ika Reply:

    level…banyak level dia…tanya mak cik pak cik hehe
    material. batu la..xpon bijik getah XP
    enemy design : dia guna tangan dia yg besor
    characters : ko bayangkan diri ko yg hensem. cewah2
    visual audio : ade pasukan sorak kat belakang tu menyokong ko..
    interface design : dimana saja ko bermain.. hohoho

    ok per ecececeece XP
    :ipin01::upin02:

    [Reply]



  15. syin says:

    hahaha…cool memang cool…kalu kaki game, memang aku rasa tertunggu2 asaimen mcm ni…tapi nasib la kalu bkn kai games mcm ko.. ko suka game jenis apa? action/strategi ko dh x suka….siap promo web baru lagi tu..ada komisen aku rasa ni..hahaa

    [Reply]



  16. teh says:

    :upin02:

    COOL!!

    [Reply]



Leave a Reply