Sumo Paint: Free Online Image Editor

July 9th, 2009 10 Comments   Posted in Reviews

semenjak dua menjak ni aku sangat rajin bermain dengan adobe Illustrator.. hohoho pelbagai jenis binatang aku dah berjaya tiru dan lukis menggunakan Illustrator.. hohoho nak tengok lukisan tu sila la pergi ke archives dan carilah post berkaitan dengan binatang.. hohoho dan kali ini aku nak memperkenalkan satu alternatif untuk Image Editor iaitu Sumo Paint.. hoho sangat berguna bagi mereka yang tak mampu untuk membeli image editor yang mahal keluaran Adobe.. hohoho tengok video ni dahulu dan pasti korang akan terpikat dan terkesima untuk cuba.. link Sumo Paint ada di akhir post.. hehehe

Read the rest of this entry »

lagu tema untuk bulan ini: Pesawat – Mirage

July 8th, 2009 9 Comments   Posted in Life

aku nak buat satu lagi slot baru la kat blog ni.. hohoh lagu tema untuk bulan ini atau minggu ini.. hahaha sebab aku jenis orang yang akan dengar lagu yang aku suka sampai muntah.. hohoh contohnya sebelum ni aku bantai layan lagu jaiho non stop dari pagi sampai malam dekat hostel aku sampai kena sound dengan budak rumah.. lepas dah muntah dengar lagu jaiho aku layan lagu 1000 tahun kembali – butterfinggers sampai muntah gak.. hohoho dan kini tibalah masanya untuk memuntahkan lagu ini pulak

teruskan membaca untuk disebalik tabir pembikinan video klip yang mantap ini

Read the rest of this entry »

mengenali jenis-jenis fobia bersama topo ep2

July 5th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

hohoho tak puas dengan jenis-jenis fobia di episod pertama? topo kembali dengan lebih banyak fobia lagi..

  • Cacophobia Fobia pada kehodohan
  • Caligynephobia Fobia pada gadis cantik…
  • Carnophobia Fobia pada daging
  • Catagelophobia Fobia diajuk atau diejek
  • Catoptrophobia Fobia pada cermin Read the rest of this entry »

mengenali jenis-jenis fobia bersama topo…

July 3rd, 2009 34 Comments   Posted in Reviews

coretan yang berinformasi di topotato.com berkenaan dengan jenis-jenis fobia.. pasti terdapat diantara kita yang mempunyai fobia masing-masing bukan? tak kira lah samada fobia dengan tempat tinggi ke.. fobia dengan gadis cun ke ataupun fobia dengan binatang.. jika ianya ditahap yang sangat serius satu tindakan perlu diambil.. sebelum mengambil tindakan mencegah baik kita mengenali dahulu jenis-jenis fobia bersama topo.. hohoho ada lebih daripada 50 jenis fobia yang berjaya aku kesan..

Read the rest of this entry »