mengenali jenis-jenis fobia bersama topo ep2

Reviews July 5th, 2009

hohoho tak puas dengan jenis-jenis fobia di episod pertama? topo kembali dengan lebih banyak fobia lagi..

  • Cacophobia Fobia pada kehodohan
  • Caligynephobia Fobia pada gadis cantik…
  • Carnophobia Fobia pada daging
  • Catagelophobia Fobia diajuk atau diejek
  • Catoptrophobia Fobia pada cermin
  • Cenophobia / Centophobia Fobia pada perubahan atau benda baru
  • Ceraunophobia Fobia pada petir
  • Chaetophobia Fobia pada rambut
  • Chionophobia Fobia pada salji
  • Chiraptophobia Fobia disentuh
  • Chirophobia Fobia pada tangan? hohoho
  • Chorophobia Fobia menari
  • Chrometophobia/Chrematophobia Fobia pada wang atau duit.. hohohoho
  • Chromophobia/Chromatophobia Fobia pada warna
  • Chronomentrophobia Fobia pada jam
  • Cibophobia/Sitophobia/Sitiophobia Fobia pada makanan
  • Climacophobia Fobia pada tangga (stairs)
  • Clinophobia Fobia nak masuk tidur.. hohoh bukan tidur ye..
  • Coimetrophobia Fobia pada benda yang simetri
  • Coulrophobia Fobia pada badut
  • Cyberphobia Fobia pada komputer (hohoh aku sangat yakin takde blogger yang fobia ni)
  • Cyclophobia Fobia pada basikal
  • Cymophobia Fobia pada gelombang
  • Cynophobia Fobia pada anjing (aku ada kenal sorang yang ada fobia ni dan sebab itulah aku buat post ni.)

fobia pada badut

Coulrophobia: fobia pada badut

  • Demophobia Fobia pada crowds (aku tak tau nak translate)
  • Dendrophobia Fobia pada pokok
  • Dentophobia Fobia pada doktor gigi
  • Didaskaleinophobia Fobia nak pergi sekolah (hahaha pasti ramai yang buat-buat fobia ni)
  • Dipsophobia Fobia minum air
  • Dishabiliophobia Fobia buka baju di depan orang (hohoh bagus fobia ni.. jangan fikir yang bukan-bukan ye)
  • Dromophobia Fobia melintas jalan

fobia dengan kucing

Elurophobia: fobia pada kucing

  • Eisoptrophobia Fobia pada cermin
  • Elurophobia Fobia pada kucing
  • Emetophobia Fobia untuk muntah hohoho
  • Entomophobia Fobia pada serangga
  • Ephebiphobia Fobia pada remaja
  • Epistaxiophobia Fobia pada hidung bedarah
  • Equinophobia Fobia pada kuda
  • Ergophobia Fobia pada kerja
  • Felinophobia Fobia pada kucing

fobia pada perkahwinan

fobia pada perkahwinan

  • Gamophobia Fobia pada perkahwinan
  • Geliophobia Fobia pada gelak ketawa
  • Genophobia Fobia pada seks
  • Gephyrophobia, Gephydrophobia, or Gephysrophobia Fobia melintas jambatan
  • Gerascophobia Fobia menjadi tua
  • Glossophobia Fobia pada perucapan awam (public speaking)
  • Gynephobia/Gynophobia Fobia pada perempuan

hohoho penat aku translate.. ni baru sampai huruf G je ade lagi sampai Z.. patutkah aku teruskan atau terus pergi ke contest je.. hohoho satu lagi ada sesiapa yang nak sponsor contest aku tak? hahahaha benefit of sponsor akan dibincangkan kalau korang berminat dan contact aku.. hohoho

13 Responses to “mengenali jenis-jenis fobia bersama topo ep2”

  1. x-po says:

    hoho ko ni layak jd pakar psikologi bro

    [Reply]



  2. blowie says:

    awek aku ade Elurophobia,fobia dgn kucing. hahahaha.
    btw gambar badut ko mmg seram,fobia aku nk tgk. hahahaha

    ade ke laki kena Gynephobia/Gynophobia Fobia pada perempua?
    gila laa,jadi gay la mcm tu kan ;p

    [Reply]



  3. liz says:

    cynophobia adalah sy…even anjing comel2 tak gigit org..tp tetap fobia jugak:ipin01:

    [Reply]



  4. Rjuna says:

    paraskavedekatriaphobia= fobia setiap 13 hari bulan, hari jumaat

    Friday the 13th, fuh terbelit lidah menyebutnya

    [Reply]



  5. HuRuL_AiNi says:

    mula2 pelik bila baca ada fobia dgn makanan…tp baru ingat org2 eneroxia (x tau eja:))….
    kucing mcm tu…mcm mana boleh fobia…haha…comel giler….tp aku x suka pegang kucing & apa2 haiwan…tp xde la sampai fobia…
    aku nak join contest…tp terasa gak nak jd sponser…wakaka…nanti la ym k

    [Reply]



  6. acadterror says:

    ya allah byknye fobias.fobia aku tgk jenis2 fobia nih hehehe

    [Reply]



  7. nikillas says:

    gambar clown itu sungguh menakotkan..!!! tetibe teringat plak citer IT yang stephen king buat tu.. hohoho..

    [Reply]



  8. Saffa says:

    Demophobia: Fobia dengan orang ramai 😛

    [Reply]



  9. abrablog says:

    fobia pada encik topo??:ipin02:

    [Reply]



  10. Luth Textile says:

    :kakros02::kakros02: apa tah fobia si topo nih..
    kena tukar kos neh, jadi dr. fadhilah kamsah.. lalala..

    [Reply]



  11. HuRuL_AiNi says:

    fobia ngan virus dlm blog ada x?hua3
    ———-
    topo: yang tu tak dapek la nak nolong.. ohohoho

    [Reply]



  12. samanosuke_04 says:

    aku rasa aku ader genophobia rr.. ish3.. hihi topophobia xde?
    ———-
    topo: kalo ade topofobia haraplah pengidapnya bukan dikalangan gadis cun.. hohooh

    [Reply]



  13. mira says:

    nak tny,lau fobia at bende bulat kecil yg byk ape eh???taw x cara nak atasi fobia tu????

    [Reply]



Leave a Reply