cadangan hadiah hari jadi lelaki dari blogger perempuan yang cun..

Reviews June 13th, 2009

hohoho bila bercerita tentang hari jadi pasti masing-masing semua pening kepala nak belikan apa hadiah yang sesuai untuk orang tersayang hahaha ok di sini aku nak kongsikan cadangan hadiah hari jadi untuk lelaki yang aku kutip dari rakan-rakan blogger yang berstatuskan awek cun.. hohoho dan terbukti memang meletup-letup cadangan yang diberikan.. setelah dikira lebih kurang ada 30 cadangan..  tapi aku kongsikan yang betul-betul menarik sahaja ye..

1) cadangan yang paling common sekali..  gadget.. memang terbukti kaum adam ni sangat menggilai gadget.. hoho banyak cadangan gadget yang diberikan oleh blogger-bloger cun seperti eny, hurulaini, chokilala & azahamin dan cadangan gadget utk diberikan adalah seperti berikut:

  • iPod touch
  • Iphone
  • sony psp
  • sony ps3
  • Remote-Controlled Flying Helicopters
  • Apple MacBook
  • Samsung 50-Inch Plasma HDTV
  • Outdoor Home Theater Kits
  • hohoho banyak bukan.. tapi bagi aku.. cadangan paling menarik sekali datangnya dari saudari AzahAmin iaitu , EyeClops Night Vision Infrared Stealth Goggles hohoho nama dia je pun dah cukup mengiurkan setiap jejaka.. hahaha inilah rupa gadget tersebut…
hoho siapa yang tak terliur tengok benda ni weh..

hoho siapa yang tak terliur tengok benda ni weh..

The EyeClops Night Vision goggles let you see in total darkness using infrared lights, all while giving you that special Terminator look. Two attachments allow visibility 10 or 20 feet ahead—the 10-footers give off no light, the 20s show some small red dots. I tried them on in a pitch black room and saw every poster on the wall easily. sumber dari gizmodo

2) baiklah kategori hadiah yang kedua adalah minyak wangi.. hahaha adakah kerana busuk sangat lelaki-lelaki ni? hohoh yang itu aku tak nak komen lebih-lebih hohoh pelbagai jenis dan rupa minyak wangi yang dicadangkan oleh azahamin, ryehana & eny yang aku semestinya tak pernah dengar antaranya adalah seperti berikut:

  • Dunhill Fresh
  • silver shadow Davidoff
  • Unforgiveable by Sean Puffy Combs
  • hohoh tiada cadangan paling menarik sebab aku memang tak reti nak menilai minyak wangi.. hohoho
hohoho aku usya harga minyak wangi ni dekat lelong.com.my RM50 je.. hoho biar betul

hohoho aku usya harga minyak wangi ni dekat lelong.com.my RM50 je.. hoho biar betul

3) cadangan seterusnya adalah datangnya dari saudari ryehana & eny.. iaitu cadangan jam tangan… hohoho memandangkan lelaki akan kelihatan agak pelik jika memakai banyak aksesori seperti wanita maka jam tangan merupakan aksesori yang cukup bergaya untuk digayakan oleh setiap lelaki.. hahah ayat nak poyo.. dan menurut saudari eny

laki ni selagi barang tu tak rosak selagi tu dye tak tukar

hohoh tepat sekali aku sebagai lelaki sangat bersetuju dengan statement di atas… dan atas sebab itulah kononnya lelaki lebih gemarkan jam tangan yang mahal? hahaha cadangan jam tangan adalah seperti berikut:

  • Fossil
  • GUESS

hohoh semenjak mengenal apa itu telefon bimbit.. aku dah tak pakai jam

hohoh semenjak mengenal apa itu telefon bimbit.. aku dah tak pakai jam

4) kategori cadangan lain-lain.. hooho aku wujudkan kategori ni sebab terlalu banyak cadangan dan tak boleh dimasukkan kedalam satu kategori khusus.. hohoh maka terimalah cadangan lain-lain

  • A Louis Vuitton wallet
  • buku-buku motivasi
  • baju batik
  • set baju melayu utk hari raya nanti… (hohoh aku dah kehilangan seluar baju melayu yang aku beli buat julung-julung kalinya 5 tahun sekali.. hahaha)
  • Personalized Embroidered Leather Dopp Kit
hohoh sangat sesuai untuk lelaki yan suka travel, segala benda masuk je dalam ni

hohoh sangat sesuai untuk lelaki yan suka travel, segala benda masuk je dalam ni

5) hohoho baiklah kategori terakhir adalah kategori yang paling aku gemari.. hehehe cadangan hadiah hari jadi yang pelik dan menarik dan penyumbang untuk kategori ini adalah saudari chokilala,azahamin,ainkarim dan hurulaini dan cadangan mereka adalah seperti berikut:

  • menarik: SENASKAH AL-QURAN @ Tafsir/Terjemahan al-quran cadangan daripada hurulaini menarik ni weh.. aku tak pernah terfikir nak bagi ni.. boleh cuba nanti ni…
  • pelik: spike futsal cadangan dari ainkarim… sejak bila futsal ada kene pakai spike?
  • menarik @ pelik korang tentukan sendiri: kasih sayang.. hohoho cadangan ni aku dah biasa guna..
  • pelik tapi menarik :  meja ping pong (abg chokilalanak ni) aku nak gak weh.. hohoh seronok pe dapat meja ping pong
    hohoho kan best ada meja ping pong sesisi keluarga semua boleh main

    hohoho kan best ada meja ping pong sesisi keluarga semua boleh main

    hohoho itu sahaja lah cadangan hadiah hari jadi untuk lelaki yang aku kumpulkan daripada rakan-rakan blogger wanita yang cun.. hohoho macam mana topo kumpul? hehe guna twitter la.. hohoho pelbagai lagi aktiviti menarik yang aku dan rakan-rakan lain sering lakukan di twitter.. kalau nak turut serta mari la follow topo dan rakan-rakan di twitter..

hohoh akhir kata cadangan yang paling aku suka sekali adalah datangnya daripada saudari eny iaitu ACTION FIGURE hoho agak tidak normal la aku katakan kalau ada lelaki yang tak minat action figure ni.. tak kisah la dari jepun ke dari Amerika ke  atau dari Malaysia sendiri action figure memang sentiasa menjadi kegilaan para lelaki sekalian.. hoho kalau ada gadis-gadis yang bagi hadiah di bawah ini sudah pasti terus dipinang menjadi isteri.. hahaha

RX78 Gundam skala 1:1 ni weh.. hohoh kalau ada kat Malaysia memang aku amek bawak balik

RX78 Gundam skala 1:1 ni weh.. hohoh kalau ada kat Malaysia memang aku amek bawak balik kredit gambar

UPDATED:

  

ipad 2 Malaysia, Maxis, Digi

iPad 2

 

iPad 2.. Pasti teman lelaki atau suami atau adik lelaki anda akan gembira sakan kalau anda bagi iPad 2 pada diorang. Walaupun harga dia agak mahal tapi rasanya inilah idaman para jejaka sekarang ini.

p/s: korang rasa idea mana yang paling best sekali ye? hohohoho

86 Responses to “cadangan hadiah hari jadi lelaki dari blogger perempuan yang cun..”

  1. aisyahkama says:

    aku nak bagi kasih sayang yang tak terhingga jela… pricelesss :kakros:
    ———-
    topo: hohoh memang pricelesss :D

    [Reply]



  2. pear says:

    aku suka hurulaini punya idea…coz aku baru hadiahkan kat seseorang….bagus tu..ada terjemahan…:fizi01:

    [Reply]



  3. Active Blogger says:

    EyeClops Night Vision Infrared Stealth Goggles…. ni yg paling best sekali :-)
    ———–
    topo: hohoh tu memang idaman bro.. kalo boleh tengok tv tu lg best tu.. konfem lagi cepat mata rosak..

    [Reply]



  4. spatt says:

    aku harap entri ni ade kat top-10 google utk keyword berkenaan…
    pastu boleh la aku suruh awek aku baca.
    mana tau leh dapat ps3 sebijik.. :upin02:
    ———-
    topo: amin… :D

    [Reply]



  5. Irine Nadia Marcello says:

    emm..gase cam nk bagi sume hadiah laa pulak..bawu boleh jadi muflis..hehehehe:P

    [Reply]



  6. sickchild72 says:

    hahaha
    aku rase memang taste lelaki ni dahsyat ah.
    kalau aku bagi adiah kat akmall taknak aku bagi ps ke pejadah.
    kompem nanti aku tak terlayan sebab dye asek layan ps dye je.
    tsk.:upin01:

    [Reply]



  7. ubey says:

    ish. hehe. kasi la cuban cigar ke. baru high class

    [Reply]



  8. Ryehana says:

    aku suke bau Dunhill Fresh ngan Unforgiveable tu… ade belikan kat someone dulu… tp dh jadi ex. aku beli perfume dunhill tu dalam rm190 utk 100 ml rasenye…ke rm160… xingt dh…

    giler ar kalo rm50… ori ke x tu… huhu

    [Reply]

    Mrhazerin Reply:

    yeke?blikn untok sy leh??hehehe..23 ni bday sy..hehehe=p…add facebook at indieband23@yahoo.com..

    [Reply]



  9. Azah says:

    EyeClops Night Vision Infrared Stealth Goggles la plg best…
    hoho…

    [Reply]

    Adek Zil Reply:

    sepe x mau? :)

    [Reply]



  10. encikizzat says:

    idea sape nak bagi Apple MacBook tu? jom kapel..
    opss! aku maseh budak kecik la [-o<

    [Reply]



  11. Azah says:

    Aku plan nk bg bf aku EyeClops Night Vision Infrared Stealth Goggles..
    tapi masalahnya…
    aku x de bf..
    hohoho…

    [Reply]



  12. tra says:

    kl gadjet tu.. xmampu la beb… kl nk bg sgt pon utk org yg btol2 special leh la…. kl x, rugi je… trex prefer bg perfume sbb trex gle perfume… hehhehe….. kl nk bg ksh syg tu… hagak2 la nk bg kat rermi kash syg kan.. ngeeee~ :fizi01:

    [Reply]



  13. sarah says:

    bagi keje.. untuk blogger yang mengganggur.. mesti gempak seh… hadiah hari jadi adalah berupakan sebuah perkerjaan.. ehem2..:kakros::kakros02::ehsan01:

    [Reply]



  14. Kreuger says:

    kalau aku.. sure aku pilih
    perfume.. lagi-lagi jenama dunhill..
    pergh… syahdu sungguh kalau awek la yang
    kasik..

    [Reply]



  15. oDiN says:

    hadiahkan la awek baru ke
    madu baru ke
    haish ..
    :(

    [Reply]

    bbyzyra Reply:

    haha
    law nak sngt hdia t0o ..
    cri larh kksih yg tak bprasaan …
    ahaha :)

    [Reply]

    Adek Zil Reply:

    yah….mmg ngam lah tuh hadiah….

    [Reply]



  16. HuRuL_AiNi says:

    knapa aku x terfikir hadiah bagi domain & hosting utk blog….hoho

    [Reply]



  17. Fatin Pauzi says:

    Cadangan aku, bagi apa yang die sedang impikan dan tak de. Contohnya la, kalau kisah aku dengan ex bf aku, masa besday dia, aku dapat tahu, wallet dia koyak and wallet koyak die tu yang jenama pasar malam je. kekeke (orangnya sederhana je.) Then, aku hadiahkan dia wallet yang berjenama kat dia.

    Penghargaan die tu, aku leh cakap, Wah, I love u 4ever. haha.

    Then, die suke barang kaler merah ngan putih. So, setiap kali nampak barang kaler merah n putih, memang akan beli untuk dia. Bile wat cmni, penghargaan die tu akan jadi lagi mahal! :D

    [Reply]



  18. hazman aka species1980 says:

    Kalau aku lak…. sponsor whatEVER short course yang diminati…. more on ILMIAH….

    [Reply]



  19. kisahsensasi says:

    Ajak cutie ngan famili untuk lebih mengenali antara satu samer lain…

    [Reply]



  20. -WaN- says:

    aku berikan sebuah doa semoga perhubungan kita kekal dan bahagia selamnya…

    :ehsan01:

    [Reply]



  21. samanosuke_04 says:

    LOL! Memang pelik, apsal diorang bleh terpikir nak bagi meja ping pong rr? haha, huish kalo ader awek yang bagik Ps3, aku mintak kawen terus…

    [Reply]



  22. xua says:

    emmm…
    22 july ni bday bf sya..
    so tgh pk nk bgi pe??huuhu
    nk bg perfum die ni tk suka sgt perfum..

    [Reply]

    Mrhazerin Reply:

    sy 23 may ni la..hehe

    [Reply]



  23. xua says:

    :upin01:
    emm..pe ye nk bgi???

    [Reply]



  24. ~semut Pink ~ says:

    nk bg surprise kat bf la…cmne ek?
    dah xde idea dah ni….tlg la…:ipin01:

    [Reply]



  25. yuyuKUIKUI says:

    :upin02: adeh..
    xda hadiah yg lagi menarik kar..???
    huhu:(
    :ipin01:

    [Reply]



  26. cik.erin says:

    Salam.
    idea bg Quran tu best.
    tak pun buku motivasi.
    sesuai utk org2 yg ‘kurang mengerti’. :D:kakros:

    [Reply]



  27. ara says:

    cmne klu baru jadi couple,,,pe hadiah yg sesuai utk bf
    n ktaorg dok jauh2…huhu blurla..help…

    [Reply]



  28. cik umiey says:

    :kakros: pakwe aku lak nk meja pool or set gitar bass (complete), minat giler ngn hobi tuh

    [Reply]



  29. cik umiey says:

    tips nk pilih present….tgk hobi, ape yg die suke. skali2 g jalan2 tu..tgk die slalu nk singgah kedai mane. kdg2 borak2 pun die akan tercerita pasal ape die nk. prihatin lh dgn sekeliling korang…mudah dpt jawapan. nk senang lg, bwak die g crik present tuk die sendiri.

    [Reply]



  30. Manja says:

    :upin02: best gak bg quran/tjemahan 2,teringat dia ms ari 2 mta ak ajar jawi,bc quran.dia skrg dmam.9/10 ni bday dia.cdg nk wt sprise kat dia..apa eh.

    [Reply]



  31. paie says:

    bagi je cincin silver sepasang.satu nama korg satu nama pasangan korg.kan romantik.

    [Reply]

    tatiana Reply:

    jiwang bebenor la ko ni.

    [Reply]



  32. biey says:

    19/12 nie birthdy my love tp aku x tau nk bg ape…walaupn tarikh tu sbln lg tp aku kena lah pk awl2 nk bg aper….::ipin01:

    [Reply]



  33. farah hawani says:

    adoi..ni larh tgh pning nk bg pe kt org llaki..haha.. asyk tkt bnd 2 dy x sko je..:upin01:
    dok jaoh pulak 2..uhmmm, jam tangan adidas best kowt kn?hee..:upin02:

    [Reply]



  34. tatiana says:

    bagi idea yg cangih2 ckit cam benda yg nmpk wau!!!!!
    tali pinggang lelaki tp mana yg smart yek?????

    [Reply]



  35. luvly_cute says:

    :upin02:
    btul2…
    hehehhe
    hdiah pa yg paling ok skali….

    [Reply]



  36. ieqa92 says:

    hadiah ape yg sesuai utk bf ea???

    [Reply]



  37. baby aQua says:

    aku pun tak tau hadiah apa lagi yg nak ku berikan pada bf ku (tengah fikir ler ne). 1st year aku bagi perfume, 2nd year aku bagi set tali pinggang beserta wallet then 3rd year ne aku tak tau nak bagi apa lagi. Any idea??? :)

    [Reply]

    topo Reply:

    bagi meja ping pong.. serius best.. hohoho

    [Reply]

    XXYA Reply:

    hahahah…bg kasi syg jer

    [Reply]



  38. ana says:

    herm..hadiah yg simple skit ade tak..:ehsan02:

    [Reply]



  39. oaidjhsoiads says:

    psp kalau RM500 AKU BELI

    [Reply]



  40. faizi says:

    Em..neztweek my huby birthday, dia mintak ps3, hari2 aku dah kasi telefon e63..skrg mintak ps3 lak,mintak mesin jahi xbeli2 pun…

    [Reply]



  41. ain says:

    aku nak pulak nak bagi hadiah paling special yang orang lain tak leh bagi kat dye…….aku nak bagi dye ANAk…..huhuhuhuhuhuhuhu….ape macam ok tak???????????

    [Reply]

    topo Reply:

    pergh.. inilah hadiah terbaik..
    tak sabar nk kawen..
    nk gak hadiah ni.. hohoho

    [Reply]

    ain Reply:

    so…….
    cepat-cepat la kawin…
    jangan tunggu lamw-lame….
    hehehehehehehehe………..
    jangan tunggu lama2..nanti lama-lama..dia d amek orang……
    huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu…………………..

    [Reply]

    Adek Zil Reply:

    paling best hadiah nih…wakakakak

    [Reply]



  42. BINGUNG says:

    BG TEDDY BEAR????
    BLEH KEW….
    LELAKI SKEW BEAR..???

    [Reply]

    Adek Zil Reply:

    Kalo saya, saya terima je :P

    [Reply]



  43. confused says:

    la.. aku confused la… die minat magic, ku nk beli barang magic ssh la nk cri bende2 tu kt cni… haiya….

    die poon minat kau football(man u la..) aku tengok die dh ade t-shirt nye, towel aku dh bagi(bukan time bday die laa)… last year aku bagi wallet… ku pergi survey, byak tol bende2 man u kt kedai2, yang mana satu ku nk pilih nih… ugh!

    this year my last hope aku pegi google lak.. ku tengok korang kat cni, hmmm…. aku suggest nk bagi jam yang ada lambang ACE OF SPADES, comfirm die giler, tapi nk cari brg2 tu mmg payah…. then ku tengok ko suggest kt jam sana ko comment, (hohoh semenjak mengenal apa itu telefon bimbit.. aku dah tak pakai jam ) laa… niat aku tak jadi lah lak….

    !!!!!!!????^#&(*)*^#&(&*(*@&*(>????>M<??>?<?"::{{}|{}………. aku benggonggggg….

    [Reply]

    topo Reply:

    bukan beb.. aku tak paki jam sebab memang takde jam.. then dah ada henset.. rasa macam membazir je kalau keluar duit buat beli jam.. hohoho
    tapi kalau ada sesiapa yang bagi aku jam.. memang aku terima je.. :D

    [Reply]

    confused Reply:

    yeke … nasib bek ko ckp cmtu… erm… nih, die ade ckap maen2 kt ku, die nk speaker box… then after that, takde la maen2 je… hmmm… takder maen2 jer… so, what do u think, apa mksd nye? adaka ssuatu yg klua dr mlut die tu, benda yang btol2 die nak?

    [Reply]

    topo Reply:

    hahah belikan aje.. main2 ke tak main2 ke tolak tepi.. tu kira cam berani mati la tu..
    hohoh maybe dia segan.. sebab tu dia bagi hint je.. hohoho at least ada jugak pedoman ko sikit2 nak belikan dia ape.. hohoho

    [Reply]



  44. sue says:

    ermm..bagi aku, aku paling suke kalo mase birthday aku, bf aku bwak aku g makan kat luar sambil dilayan dgn penuh kasih sayang..hehe… macam makan ikan bakar ke, pastu plak dia suapkan… mesti best.. tapi aku xder bf lagi laaa…

    [Reply]



  45. baby ucu says:

    ermm..
    bufday bf aq lme g…
    tp aq da pning pkir nk bg pe…
    nk bg perfume, aq ske perfume yg die gne skank..
    nk bg jam, die pena kate, xske pkai jam..
    yg aq taw, die ske men bola..
    n die kte law ade ank, die nk latih ank laki die men bola..
    jgn die nk ank 1 team bola sepak sudah..
    ekekkeke…….

    [Reply]



  46. tinie_alia says:

    x de cdngan lain ke….minggu depan besday asben aku…nak bg apa nie…

    [Reply]



  47. anis says:

    eee pening pale aku memikirkan hadiah untuk bf aku nie dah lah nak dekat dah 24/3 nie jew.. x tau nak beli pe x kan ler nak beli yang mahal mahal kot. dah ler dia tu lasak sehari bagi esok tengok dah jahanam . x tau nak bli pe? yang tahan lasak ler lau boleh.

    [Reply]



  48. maya says:

    saya ada kasi adiah kat si dia samada perfume, kasut, t-shirt, baju melayu, c0klat, puding karamel (ini dia paling suka!).. saya pun tak tau pe feveret dia tapi sume yang saya kasi dia pakai.. =)

    [Reply]



  49. maya says:

    saya rasa adiah paling bermakna pada 0wang laki adalah adiah yang kita berusaha untuk menghasilkan semata2 untuknya..c0nt0hnya macam uat kad buatan sendiri, jahitkan sepayang baju melayu @ jubah, atau uat kuih kegemarannya.. bf saya sangat suka puding karamel.s0 kalau time ari jadi dia, anniversary perkenalan @ apa2 ari yang saya rasa s0 special, saya akan uat puding karamel kesukaannya.. mintak dia makan depan kita, tanya sedap tak..bf saya selalu cakap sedap n mintak uat lagi (dalam ati saya tak tau tul ke tak..hehe)..s0 sweet..

    [Reply]

    bbyzyra Reply:

    warhhhh …..
    sweet sweet sweet ,,,
    hehe :)

    [Reply]



  50. emilia says:

    hadehh..ak pom penin nk bg adiah pe n tuk taun n…1st year ak bg t shirt JeeP n framekn pic both of us..
    2bd year..perfume..then kali n ingt nk bg cincin silver r..st ntuk ak n st ntuk dye..ok x??

    [Reply]



  51. ida says:

    aq br jadian & trnyata dia da mau ultah pula enaknya kasih apa ya…?????

    [Reply]



  52. helen says:

    14 june ni,6 bln dah sy kapel dgn nya.15 june plak bday dia.nak bg die ape ya? b4 ni die salu ajak sy jmpa mak die,tp sy takut plak..ok ke klu bday dia nanti sy dtg umah die..aduhhh..hehe

    [Reply]



  53. ika(purple) says:

    adia yg d tunjukkan tu caya x mmpulah yg caya mmpu anyalah ciuman je.cebb caya cayang ngan duit caya nkbeli adia itu cemua.he…he…he

    [Reply]



  54. shasha says:

    emm….x de hadiah laen kew selain daripade cadangan2 niew..
    sbb semua yg dicadang kan tu..die x sukew..
    blew kitew tanyew..awk sukew ape..
    die x jwb..susah dibuat nyew..emm..

    [Reply]



  55. Adek Zil says:

    Saya sangat suka dengan cadangan action figure dari saudari eny….kalaulah girlfriend saya beri hadiah Gundam Model 1:1 tuh, tak payah banyak cakap, trus kahwin :P

    [Reply]



  56. wmh says:

    hai all

    my bf mnat photography..
    so mestila die minat dslr..

    agak2 aku kn bg die dslr ke??

    oh tidak…

    klu nak, kwin dlu ngn aku
    then kngsi duit sme2 bru boleh dpat..hehe

    aku pon leh tumpang skaki belajar

    [Reply]

    faz Reply:

    penah bg tasbih n buku motivasi… tp sampe skrg die x habis bace lagi…

    [Reply]

    worderful life.... Reply:

    12 mkna nye, dia krang ske bab buku mtivasi..

    [Reply]



  57. emily says:

    Xder pilihan lain ke?sebab i punya darling xminat semua benda yg dicadangkan tadi,tu minyak wangi,jam tangan……semua dia sdh ada……

    [Reply]



  58. dy says:

    ada cadangan untuk present birthday my hubby tak? something yg unik, bukan hadiah biasa. hand made thing

    [Reply]



  59. arna says:

    dy => hand made ea??? huhu…
    kter dah biase wat hehe,..
    lau kreatif watlh yg luar biase time bday dier, contohnyer kad bezday gergasi hehe..
    ikut kreativiti…hehe..mesti dier hargai sgt2 hehe..
    lau brg2 yg kt atas tuh…x pnh ler bg coz den kureng mampu..hehe..mahai tuh huhu..

    [Reply]



  60. purplecolour says:

    kalo sy nk blikan box ade sound yg sweet tu, pastu ade toy mnari atas tu… sweet kn ? mms seswai bf yg bg kt gf.. tp sy nk blikn itu tok die.. bia sweet sket

    [Reply]



  61. orangejingga says:

    bile bagi teddy bear nnt bf x suke plak..mklum lah dy anggap bnde tu cam barang utk pmpuan jea..huhu :(
    klu bagi baju tido ok x? haha

    [Reply]



  62. Hani says:

    Kat mana nak beli eyeclop

    [Reply]



  63. budak ciut says:

    ada ideal tak hadiah apa yg boleh lelaki terima pada hari jadinya yg something unik?

    [Reply]



  64. ybie says:

    aq prnah bg kat boy aq al-quran tafsir..

    [Reply]



  65. Minyak Zaitun says:

    Bingung nih harus beli apa. Ndak punya duit. Ngasih doa aja lah biar kita panjang umur dan sehat selalu.

    [Reply]



  66. unamuna says:

    nice suggestion, tp part yg action figure 2, sape yg bg saya, kompom sy buat husband! saya suke exia!! :D

    [Reply]



  67. Lin says:

    Suami aku bila aku utarakan nak belikan hadiah apa.. (Sebab malas nak pkkan apa brg yang nak bagi) terus dia kata tak payah beli apa2 utk dia.. simpan je duit tue… (Best sungguh!)

    [Reply]



  68. eyra says:

    buat pa na buang2 duit tuk bli brg cm 2 bagi tunjuk jak tanda sayang n ikhlas korang kat dia yang korang terima dia apa adanya n 1 ag doa kan dia panjang umur n kekal dgn korang sampai bila2…

    [Reply]



Leave a Reply