cubaan melukis di twitter…

Masterpiece June 17th, 2009

semenjak-dua menjak ni aku sangat sibuk.. hohoho siang dok mengadap printer.. malam dok mengadap photoshop.. tapi duit tetap 0 sen jugak.. hohoho jadi pada masa terluang tu aku memang tak sempat la nak update blog ni.. jadi aku mencari satu hobi baru iaitu belajar melukis menggunakan adobe illustrator.. hohoho dan aku kongsikan gambar-gambar binatang yang aku lukis di twitter utk mendapat maklum balas.. hohoho jika dahulu aktiviti harian di twitter adalah berkongsi keyword pelik hari sekarang korang tengok la topo melukis tiap-tiap hari kat twitter… hohoh nak tengok lukisan topo? hahaha

cubaan melukis dinosaur

09/06/09 | cubaan melukis dino… awalnya aku nak melukis seekor dinosaur yang garang.. hohoho tapi akhirnya inilah yang jadi.. hahaha tersangkut di tengah jalan.. hidung aku tak tau nak lukis.. dan bila tengok dino ni dah menjadi selembut barney dalam cerita Barney and Friends aku terus menamatkan lukisan ini.. hohoho tak kuasa aku nak melukis kaki dia.. silap-silap jadi kaki sotong nanti.. hahahha

cubaan melukis ayam.. tapi akhirnya aku kena tukar jadi burung twitter

14/06/09 | cubaan melukis ayam… ok pada awalnya aku memang nak lukis seekor ayam.. tapi ntah macam mana ayam tu menjadi semakin pelik.. hohoho tapi aku dah bertekad tak nak berhenti separuh jalan macam dino kat atas tu.. jadi aku tukarkan warna dia menjadi warna biru maka jadilah burung twitter.. hahahah

cubaan melukis beruang tapi akhirnya... hahaha

15/06/09 | cubaan melukis beruang… hahaha pada awalnya aku memang nak melukis seekor beruang yang cute persis teddy bear.. tapi di akhir lukisan rupa teddy bear itu tidak memberansangkan.. dan aku terpaksa menambah misai pada beruang berkenaan dan juga ekor yang panjang.. maka terhasil la seekor tikus yang ada rupa macam kucing.. hahha dan aku berikan ia nama bekutikus.. hahaha

cubaan melukis panda..

15/06/09 | cubaan melukis panda… hahaha oleh sebab kecewa dengan lukisan tikus aku tadi.. aku pon berhasrat nak melukis satu lagi binatang.. maka terhasillah seekor ryehana.. eh silap.. maka terhasillah seekor panda.. hahaha buat pertama kalinya lukisan aku ada rupa apa yang dihajati..  perasan tak pipi dia ada pink sikit.. hohohoh aku nak cuba buat dia blushing sebab lukisan ni jadi.. tapi macam tak berapa nak jadi je blusher dia tu.. hoho cap ayam kot

cubaan melukis penguin yang kacak.. hohoho

16/06/09 | cubaan melukis penguin… oleh sebab lukisan panda semalam agak menjadi aku cuba lagi melukis binatang lain semalam.. maka terhasillah seekor penguin yang kacak ini.. hahahaha aku sangat teruja dengan kekacakan penguin ini sampai menjadikan ia wallpaper.. hahah tiada lagi kamen rider decade di desktop ku.. ermm hari ni nak lukis apa plak ek..

maka itu sahajalah bahan lukisan topo setakat 16/06/09 hohoho aku berharap agar boleh mengadakan aktiviti sihat ini setiap hari.. nak tau topo lukis apa plak hari ini? sila lah follow topo di twitter..

26 Responses to “cubaan melukis di twitter…”

  1. xun says:

    nape image x load?

    [Reply]



  2. HuRuL_AiNi says:

    :upin02:comel2….haha
    tp kan….sopan betul bekutikus ko…haha….tangan kat depan…haha…comel

    [Reply]



  3. Ryehana says:

    Blusher panda tu memang tak nampak ah… kena tebal ckit kot. haha…

    Ko.. sesuka hati nak melukis seekor ryehana eh… banner aku bila nl wat? 😛

    [Reply]



  4. fatehah says:

    dinosour cacat le tu topo lukis…
    haha..
    :ehsan02:

    [Reply]



  5. Azah says:

    topo ni byk bakat la..
    hoho..

    [Reply]



  6. abdfatah says:

    ko kena lukis upin dan ipin dan keluarga kerabat lescpaque…

    [Reply]



  7. muhammad fakhruddin says:

    x pe3x…:upin02: nice try
    leh cube lg ye…

    p/s:leh la jual lukisan tu kat ehsan topo 2 singgit,2 singgit:ehsan02:

    [Reply]



  8. Kreuger says:

    hehehe… kreatif hang topo.
    respek..

    hang dengan aku same jugak… buat macam macam
    kat blog ni.. tapi earning 0 muahaha…
    tak bleh blah betoi… apa sebenarnya aku carik?

    nko carik ape sebenarnya topo??? konpius dak?
    ———-
    topo: pembetulan.. aku bukan buat mcm2 kt blog & dpt 0sen… aku buat mcm2 design banner, banting,poster dll tanpa sebarang byaran

    [Reply]



  9. Fatin Pauzi says:

    Ko pencipta yang tak terhasil. huhu

    [Reply]



  10. chokilala says:

    haha. betul la. bekutikus ko tu sopan sangat. tangan macam tengah bernasyid je. hoho. aku suka yang part seekor ryehana tu. haha. tu la, suka sangat panda. keke

    [Reply]



  11. keiroro says:

    gambo penguin tu paling cun ko lukis…

    yang lain boleh la…

    aku ta reti pakei illustrator langsung…

    ape beza illustrator dengan photoshop ?

    [Reply]



  12. megat says:

    wah sekurang-kurangnya ko kreatif utk lakukan lukisan spt tu.

    betul ke xpernah dapat ‘sen’!? dimana silapnya!?

    [Reply]



  13. mrahfa says:

    hahaha, menjadi betul penguin kamu tu topo :ipin01:

    [Reply]



  14. Ryehana says:

    cehh hampeh jer choki. mane ader seekor ryehana la! grrr… aku geget kang br tau!

    [Reply]



  15. ijamidayu says:

    :upin02: Wah… Pandai melukis topotato nie…

    Nice work.. Apa lagi. Share ler.. Mesti ramai kawan2 nak..

    [Reply]



  16. zool says:

    tak tau plak aku kat twitter blh lukis..
    nak lukis gak lah…

    [Reply]



  17. -WaN- says:

    dinosor takde kaki dgn tgn.xtakut langsung…hahaha

    [Reply]



  18. nikillas says:

    xpe la.. walaupun ala2 kelakar giler aku tgk denasor tu.. hahaha..

    [Reply]



  19. Mohamad says:

    Kachak ar penguin =d>

    [Reply]



  20. oDiN says:

    Meh try lukis aku plak

    [Reply]



  21. Active Blogger says:

    hehe ko lukis guna mouse je ke… kalau guna mouse dah kira cantik la tu…aku bab melukis lukisan kartun tak jadi la…hehe biasanya cari kat internet je.

    [Reply]



  22. pjan says:

    haha macam2 la ko topo…pandai gak ko melukis ehh

    [Reply]



  23. ema says:

    salam…
    syabas bete…
    aku tengok ko ade bakat..
    teruskan usaha…
    comel panda ko…
    aku sukerrr…hhehe..
    cayok22x..

    [Reply]



  24. Ikhwan says:

    twitter seekor ayam? bkn burung ker? hahaha. topo ble ksi download link adobe illustrator ta? cari kt google tak jumpa2.

    [Reply]



  25. zakura says:

    :fizi01:
    comel la u pye lukisan
    betol3:upin02:

    [Reply]



  26. zakura says:

    aa nak jugak illustrator …
    ehe nak pektis

    [Reply]



Leave a Reply