orang lain pergi usya awek.. topo lukis gajah..

June 30th, 2009 32 Comments   Posted in Masterpiece

hohoho tajuk macam ada sedikit fishy.. hahaha ok kepada yang tidak tahu.. UTeM dan hampir kesemua Universiti kerajaan di Malaysia sedang melalui Minggu Haluan Siswa atau minggu orientasi.. hohoho dan biasanya kesempatan ini ramai yang akan mengusya awek-awek cun untuk dijadikan simpanan dan tak kurang juga yang mencari anak-anak ikan.. hahaha tapi sangat berbeza dengan topo.. hohoh aku tidak mengusya seorang pon awek cun… nak tau apa yang topo buat? hohoho

gambar sekadar salingan

gambar sekadar salingan

Read the rest of this entry »

mencari kemanisan menulis blog bersama topo…

June 27th, 2009 23 Comments   Posted in Blogging

semakin hari semakin ramai yang menjadi penulis blog dan terus terjerumus dalam arena yang penuh pancaroba ini.. hohoho sejak dari dulu lagi ramai blogger yang aku nampak mula menceburkan diri dan akhirnya menjadi berjaya dan bahagia bersama blog dan ada juga yang blog hanya tinggal nama je.. hohoho hangat-hangat tahi ayam je.. update terbaru 8 bulan yang lepas… di kesempatan ini aku nak berkongsi beberapa tips untuk mendapat kemanisan berblogging khas untuk mereka yang baru berjinak-jinak atau mereka yang masih kabur lagi.. hohoho diambil berdasarkan pengalaman tak seberapa…

mencari kemanisan menulis blog

mencari kemanisan menulis blog

Read the rest of this entry »

cabaran rasmi kepada knizam.com…

June 25th, 2009 28 Comments   Posted in Blogging

pada mulanya aku nak mencabar knizam senyap-senyap je.. hohoho tapi selepas kak jie dan marzuki jalil pon macam berminat je nak mencabar Alexa Rank knizam.com aku menjadi semakin bersemangat waja nak mencabar knizam ni.. hohoho kira 3 lawan 1 la ni dan sekarang ni inilah kedudukan semasa Alexa Rank terkini knizam.com dan para pencabarnya:

knizam.com >>    topotato.com >>    kujie2.com >>     dilarangmelarang.com

ada sesiapa lagi nak join? meh2 tarikh tutup cabaran? hohoh sampai kami puas hati.. bak kata marzuki

Walaubagaimanapun aku tetap nak lawan Alexa rank dia walaupun mengambil masa 10 tahun pun.

p/s ini adalah saingan sihat ye… seronok bersaing ni.. hohohoho

statistik terkini topotato.com…

June 23rd, 2009 33 Comments   Posted in Reviews

sekadar post sembang-sembang sahaja ye.. hohoho bulan Mei dan bulan Jun menampakkan perubahan yang sangat drastik dalam arena blogging topotato.com… blog yang dahulunya hanya suam-suam kuku sahaja kini menjadi semakin bertambah baik dalam kelas tersendiri.. hahahah tak nak la beza bandingkan dengan blog yang tak sama kategori.. memang confirm la macam langit dengan bumi.. post ini bertujuan untuk memenuhi permintaan seorang rakan yang nak tengok sangat statistik topotato.com hohoho aku kan memang suka memenuhi permintaan peminat.. Read the rest of this entry »

post pasal aku…

June 22nd, 2009 17 Comments   Posted in Life

setelah lebih seminggu mata aku non stop mengadap skrin laptop ini hujung minggu lepas aku telah berjaya merehatkan mata dan laptop aku dengan mengikuti program sepanjang hujung minggu.. hohoho bila aku baru sahaja pulang semalam aku memang nak tulis blog tapi tak ada idea yang muncul… akhirnya aku mengambil kesempatan untuk bertanya kepada rakan-rakan di twitter tentang tajuk yang menarik untuk ditulis.. hohoho dan inilah cadangan daripada mereka: Read the rest of this entry »

topo seorang pelajar multimedia hahahaha…

June 19th, 2009 31 Comments   Posted in Life

post sembang-sembang sahaja ye.. tidak terlalu berat tapi agak bermakna.. bermula 1 Julai 2007 secara rasminya aku mendaftar di UTeM sebagai pelajar Sains Komputer major dalam Media Interaktif.. bahasa senang dia multimedia jugak la sebenarnya… aku memang mintak course tu.. pilihan pertama lagi tu.. BUKAN sebab result aku teruk ye.. zaman sekolah + matriks dulu subjek fizik memang kegemaran aku… sampai sekarang aku hafal lagi 3 prinsip newton.. prinsip bernouli.. tekanan… daya.. momentum.. walaupun dah hampir 3 tahun aku tinggalkan fizik… aku sangat gembira dengan course multimedia sebab aku memang minat tapi orang lain semua pandang rendah gile la bila aku cakap aku belajar SAINS komputer major media interaktif dan bukannya engineering hahaahaha….

Read the rest of this entry »